LadyAnn
MENÜ
 
HTML-KÓDOK
 
GALÉRIA KÉPEK
 
KARÁCSONY
 
EGÉSZSÉGTÁR
 
RECEPTEK
 
OLVASNIVALÓ
 
MONDÁK
 
VERSEK IDÉZETEK
 
ŐSZ
 
TÉL
 
MESE OLDALAK

Mese fórum

Mese tv

Egyszer volt mese oldal kép

TV MŰSOR

Tv kép

***

 

 

 
HÚSVÉT
 
HALLOWEEN
 
OLDAL ÉRTÉKELŐ
Az oldal látogatók véleménye fontos számomra.
Kérlek értékeld oldalam

Egészen jó
Elfogadható
Van mit csiszolni rajta
Szívesen jövök máskor is
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HONNAN

Kattanj.hu

 

 
FEEDJIT

***


 
IDŐJÁRÁS SOPRON
 
Saláták hidegkonyha

SALÁTÁK, HIDEGKONYHAI KÉSZÍTMÉNYEK


Bolgár saláta

uborka 10 dkg Karaván sajt 15 dkg
zöldpaprika 10 dkg őrölt bors, só
paradicsom 10 dkg
alma 10 dkg
mustár 2 dkg
olaj 5 cl
vöröshagyma 5 dkg

Elkészítése:
Az uborkát megtisztítjuk, felszeleteljük és egyenletesen besózva állni hagyjuk. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a megtisztított almát kockára vágjuk. A mustárt az olajjal simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevet és az apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Az uborkát jól kinyomkodjuk és a többi hozzávalóval együtt a mártáshoz keverjük. Tetejét reszelt füstölt sajttal díszítjük, jól lehűtve tálaljuk.


Brüsszeli vegyes sajtsaláta

kelbimbó 25 dkg
majonéz 15 dkg
mustár 3 dkg
porcukor 2 dkg
citrom 1db
fehérbor 5 cl
Pannónia sajt 5 dkg
natúr 5 dkg
Karaván sajt 5 dkg
Reszelt Pannónia sajt 5 dkg
metélőhagyma 1 csomó
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A megtisztított kelbimbót sós vízben roppanós puhára főzzük. Leszűrjük és lehűtjük. A majonézt keverőtálba tesszük, mustárral, porcukorral, citromlével, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd a fehérbort hozzáöntve simára keverjük. A Pannónia sajtot, a Göcseji csemege sajtot és a Karaván sajtot kisebb kockákra vágjuk, majd a főtt kelbimbóval együtt az elkészített öntetbe keverjük. Kelyhekbe szedjük, tetejüket reszelt Pannónia sajttal és apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. Lehűtve kínáljuk.


Csípőspaprikás túrós sajtkoktél

tehéntúró 25 dkg
vaj 8 dkg
metélőhagyma 1 csomó
majonéz 15 dkg
mustár 3 dkg
ketchup 6 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
fejes saláta 1 db
Csípőspaprikás Göcseji csemege sajt 15 dkg
retek 2 db
cukor, só

Elkészítése:
A túrót áttörjük, a lágy vajat hozzáadjuk, megszórjuk apróra vágott metélőhagymával, megsózzuk és jól összedolgozzuk. Hűtőszekrénybe téve jól lehűtjük. A majonézt mustárral és ketchuppal ízesítjük. A koktélos poharak peremét cukrozott vízbe, majd az apróra vágott zöldpetrezselyembe mártjuk. A fejes salátát megmossuk, lecsepegtetjük és vékony metéltre vágjuk. A díszített koktélos poharak aljára tesszük a salátát, felváltva ráhelyezzük a túrómasszából formázott kisebb golyócskákat és az apró kockákra vágott csípőspaprikás Göcseji csemege sajtot, majd gazdagon meglocsoljuk a mártással. Tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és retekkarikákkal díszítjük.


Endívia saláta zöldfűszeres krémsajttal

endívia saláta 60 dkg
zöldfűszeres Medve krémsajt 15 dkg
joghurt 4 dl
cukor 2 dkg
citrom 1 db
zöldpetrezselyem 1/2 cs.
metélőhagyma 1 csomó

Elkészítése:
Az endívia külső, sérült leveleit eltávolítjuk, tövét levágjuk, megmossuk. A lecsepegtetett salátaleveleket tiszta ruhával szárazra itatjuk, majd hűtőszekrényben előhűtjük. A zöldfűszeres Medve krémsajtot és a joghurtot keverőtálba tesszük és habverővel simára keverjük. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet és metélőhagymát. Az öntetet közvetlenül tálalás előtt keverjük a salátához.


Fejes saláta a tavasz ízeivel

fejes saláta 2 db
hónapos retek 20 dkg
Pannónia sajt 20 dkg
újhagyma 10 dkg
majonéz 15 dkg
citrom 1 db
mustár 3 dkg
fehérbor 5 cl
tojás 1 db
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A fejes salátát megmossuk, jól lecsepegtetjük, szárazra itatjuk és apró darabokra tépjük. További felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. A retket megtisztítjuk és a Pannónia sajttal együtt vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. Keverőtálba tesszük a majonézt, sóval, szűrt citromlével, őrölt fehér borssal, mustárral, kevés fehérborral ízesítjük és habverővel simára keverjük. Az öntetet a fejes salátával, a retekkel, az újhagymával és a sajttal óvatosan összekeverjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor tetejét finomra vágott főtt tojással és reszelt sajttal bőven megszórjuk.


Fokhagymás-sajtos kelvirág saláta

kelvirág 60 dkg
cukor 1 dkg
majonéz 12 dkg
tejföl 2 dl
citrom 1 db
mustár 3 dkg
főtt tojás 2 db
fokhagymás reszelt Pannónia sajt 15 dkg
fejes saláta 1/2db
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A rózsáira szedett kelvirágot megmossuk és sós, enyhén cukros vízben megfőzzük. Saját főzőlevében kihűtjük, majd le-szűrjük és hűtőszekrénybe tesszük. A majonézt a tejföllel elkeverjük, sóval, szűrt citromlével, mustárral, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lereszelt főtt tojásokat. Az így elkészített öntethez keverjük a lehűtött kelvirágrózsákat, és a fokhagymás reszelt Pannónia sajtot. 1-2 órán át hűtőszekrényben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha az öntet túl sűrű lenne, a kelvirág kihűlt főzőlevéből öntünk hozzá. Előhűtött tányéron, fejes saláta levélre halmozva tálaljuk.


Fondü füstölt sajttal

fokhagyma 4 gerezd
Karaván sajt 40 dkg
liszt 5 dkg
fehérbor 2 dl
konyak 1 dl
szerecsendió
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A teflon edényt fokhagymával bedörzsöljük. Beletesszük a lereszelt Karaván sajtot, kevés liszttel elkeverjük és ráöntjük a bort. Állandó keverés mellett egészen addig melegítjük, amíg a sajt felolvad. Amikor forrni kezd, hozzáöntjük a konyakot, sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Tovább már nem szabad főzni. Átöntjük a fondü edénybe és állandóan melegen tartva tálaljuk. A mártogatáshoz fekete vagy barna kenyeret kínálunk.


Fürjtojás saláta hagymás krémsajttal

hagymás Medve krémsajt 20 dkg
majonéz 12 dkg
mustár 3 dkg
citrom 1 db
fejes saláta 2 db
fürjtojás 12 db
őrölt fehér bors

Elkészítése:
A hagymás Medve krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a majonézt és habverővel simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, mustárral és citromlével ízesítjük. A fejes salátát megmossuk, szárazra itatjuk és néhány nagyobb levelet félretesszük. A többit kis darabokra tépjük és a krémsajtos öntethez keverjük. Végül a főtt, negyedekre vágott fürjtojást is hozzáadjuk. A megmaradt salátaleveleket üvegtányérra rendezzük és ráhalmozzuk a kész salátát.


Füstölt sajttal töltött hideg paradicsom

Karaván sajt 20 dkg
párizsi 15 dkg
vaj 8 dkg
fokhagyma 2 gerezd
metélőhagyma 1 csomó
zöldpetrezselyem 1/2 cs.
mustár 2 dkg
citrom 1/2 db
paradicsom 8 db
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A párizsit és 15 dkg Karaván sajtot apró kockákra vágunk, a maradék sajtot lereszeljük. A vajat habosra keverjük, sóval, őrölt fehér borssal, finomra vágott fokhagymával fűszerezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát és zöldpetrezselymet, majd belekeverjük a mustárt és a citromlevet. Az így elkészített fűszeres vajhoz adjuk a felkockázott füstölt sajtot és a párizsit. Lazán összekeverjük. Az előkészített paradicsomokat megtöltjük a töltelékkel, s tetejüket reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. Jól lehűtve, pirítós kenyérrel kínáljuk.


Göcseji sajtsaláta

fejes saláta 2 db
újhagyma 1/2 csomó
retek 1/2 csomó
sonka 10 dkg
főtt tojás 2 db
Zöldborsos Göcseji csemege sajt 15 dkg
kefír 2 dl
citrom 1 db
őrölt fehér bors

Elkészítése:
A megmosott salátaleveleket szárazra töröljük és kisebb darabokra tépjük. Az újhagymát és a retket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, további felhasználásig a salátalevelekkel együtt hűtőszekrénybe tesszük. A sovány sonkát vékony csíkokra vágjuk, a főtt tojást karikákra szeleteljük. Ezután elkészítjük az öntetet. A zöldborsos Göcseji csemege sajtot apróra daraboljuk, hozzáadjuk a kefirt, sóval, őrölt fehér borssal, citromlével ízesítjük és fakanállal simára keverjük. A hozzávalókat és az öntetet óvatosan összekeverjük, hűtőszekrényben érleljük és jól lehűtve tálaljuk.


Gombás sajtsaláta

gomba 40 dkg
citrom 2 db
Pannónia sajt 20 dkg
főtt tojás 2 db
majonéz 12 dkg
tejszín 1 dl
ketchup 3 dkg
fejes saláta 1/2 db
őrölt bors, só

Elkészítése:
A kockákra vágott gombát citromos, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük. A sajtot kockákra, a főtt tojást karikákra vágjuk és félretesszük. A majonézhez hozzáadjuk a ketchupot és a tejszínt. Simára keverjük, sóval, őrölt borssal, citromlével ízesítjük. Az elkészített mártásba belekeverjük a hozzávalókat és lehűtve, salátalevélre rendezve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk.


Hideg csirkesült hideg sajtmártással

csirke 1,4 kg
Medve krémsajt 20 dkg
zsír 8 dkg
tejföl 1 dl
mustár 2 dkg
ketchup 2 dkg
citrom 1/2 db
metélőhagyma 1 csomó
zöldpetrezselyem 1/2 cs.
majoránna
őrölt bors, só

Elkészítése:
A megtisztított és megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kevés majoránnát hintünk, majd tepsibe fektetjük és leöntjük forró zsírral. Közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, ameddig a hús színt kap. Ekkor kevés vizet öntünk alá és gyakori locsolgatással készre sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd feldarabolva tálra rendezzük. Közben elkészítjük a hideg sajtmártást. A Medve krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt és habverővel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal, mustárral, ketchuppal és kevés citromlével ízesítjük. Belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát és a zöldpetrezselymet. Jól lehűtve a hideg szárnyashús mellé kínáljuk.


Ínyenc saláta füstölt sajttal

retek 12 dkg
vöröshagyma 10 dkg
zöldbab 12 dkg
cukor 1 dkg
paradicsom 10 dkg
uborka 10 dkg
fejes saláta 2 db
olaj 4 cl
citrom 1 db
Karaván sajt 12 dkg
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A megmosott retket és a megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szeljük. Külön-külön edénybe téve egyenletesen megsózzuk és néhány percig állni hagyjuk. A zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és gyengén sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük, majd leszűrve kihűtjük. A paradicsomot és az uborkát karikákra vágjuk. A megmosott fejes saláta leveleit kisebb darabokra tépjük. Öblös keverőtálba tesszük a retket és a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az összes előkészített zöldséget. Ráöntjük az olajat és a citromlevet, őrölt fehér borssal fűszerezzük. Tetejére reszeljük a füstölt sajtot és az egészet fakanállal lazán összekeverjük. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük és 2-3 órán keresztül hűtjük, hogy a saláta ízei jól összeérjenek.


Ízes sajtgolyócskák

natúr Göcseji csemege sajt 30 dkg
tejszín 2 dl
vöröshagyma 5 dkg
ecetes uborka 8 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
metélőhagyma 1 csomó
pirospaprika
fekete bors, só

Elkészítése:
A sajtot villával megtörjük, majd a tejszínt hozzáadva jól eldolgozzuk. A vöröshagymát lereszeljük és a darált ecetes uborkával együtt a sajthoz keverjük. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük. A masszából dió nagyságú golyócskákat formálunk. Ízlés szerint vegyesen meghempergetjük finomra vágott zöldpetrezselyemben, metélőhagymában, pirospaprikában és durvára darált borsban. A különböző színű golyókat tálra rendezzük és kínáljuk.


Kaliforniai saláta

fejes saláta 1 db
paradicsom 30 dkg
kapor 1 csomó
zöldpetrezselyem 1 cs.
citrom 1 db
Natúr Pannónia krémsajt 15 dkg
olívaolaj 5 cl
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 2 dl
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk és apró darabokra tépjük. A paradicsomot karikákra szeljük, a kaprot, a zöldpetrezselymet és a citromfüvet apróra vágjuk. Az egészet jól összekeverjük, megöntözzük citromlével és tálalásig a hűtőszekrényben hűtjük. Ezután elkészítjük a salátaöntetet. A Pannónia krémsajtot elkeverjük az olajjal, a lereszelt fok-hagymával, a finomra vágott vöröshagymával és a tejföllel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. Tálaláskor a krémsajtos dresszinget nem öntjük rá a salátára, hanem külön tálban kínáljuk.


Köményes göcseji nyelvsaláta

karfiol 10 dkg
spárga 10 dkg
uborka 10 dkg
paradicsom 10 dkg
füstölt nyelv 20 dkg
Köményes Göcseji csemege sajt 15 dkg
majonéz 12 dkg
joghurt 2 dl
citrom 1db
konyak 2 cl
torma 2 dkg
cukor 1 dkg

Elkészítése:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük. A spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk és enyhén cukros, sós vízben szintén megfőzzük. Az uborkát és a paradicsomot karikákra szeleteljük. A főtt, füstölt nyelvet vékony szeletekre vágjuk. A sajtot apróbb kockákra daraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat keverőtálban óvatosan összekeverjük, vigyázva, nehogy összetörjenek. A majonézzel elkeverjük a joghurtot, citromlével és konyakkal ízesítjük, majd reszelt tormát adunk hozzá. A mártást a salátára öntjük és összekeverjük. Jól lehűtve tálaljuk.


Különleges sajtkrémmel töltött hideg paradicsom

paradicsom 8 dkg
paradicsompüré 5 dkg
sonka 15 dkg
Pannónia sajt 15 dkg
fejes saláta 1/4 fej
só, őrölt fehérbors
oregánó

Elkészítése:
Az egyforma nagyságú paradicsomokat kiválogatjuk. Néhány másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük - így bőrét könnyen eltávolíthatjuk. A bőrétől megtisztított paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kikaparjuk úgy, hogy tölthetőek legyenek. Belsejüket gyengén megsózzuk és egy kevés őrölt fehér borssal meghintjük. További felhasználásig a hűtőszekrénybe tesszük.
A paradicsompürét, a finomra vágott vagy darált sonkát és a reszelt sajtot összekeverjük, megsózzuk és oregánóval fűszerezzük.
Ezt a tölteléket ízlésesen a paradicsomokba töltjük, a paradicsomok levágott kalapját visszahelyezzük, majd hűtőbe téve, jól lehűtjük.
Megmosott és leszárított salátalevelekre tálaljuk, pirítós kenyeret adunk mellé.

 

Még nincs hozzászólás.
 
KÉPESLAPKÜLDŐ
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
CHAT BOX

Az élet nincs átkötve masnival, de azért ajándék.

önarcképem

A box az eOldalamról érhető el.

CHAT BOX

 
OLDALAIM
 
BARÁTI OLDALAK
 
A NAP IDÉZETE

Bölcs gondolatok

 


 
BÖLCSESSÉGEK

Citatum.hu

****

 

 
BANNEREK

 

LadyAnn Gportal
LadyAnn


autosurf


HWW Hitlist Top 50



misitata bannere






http://vili48.blogspot.hu/


 
VEGYES

Nagyon szép képek

 


Imádkozó nő

Emlékezés

Ha fejfád mellett ég a gyertya,
Látjuk benne arcod,
Odaföntről-messzeségből,
Karod felénk nyújtod.
Vigyázol ránk most is,tudjuk,
Ugyanúgy mint régen,
Drága jó apám,sosem feledünk téged!

Drága édesapám

Abdai Antal

Nyugodj békében,

elhunyt 2011.06.01

Gyertya disz

EMLÉKOLDALA


Megemlékezés 2.évforduló alkalmából.


Halottak Napjára.



Lengyel Jolán

1951-2013

Szíved pihen, a miénk vérzik, a fájdalmat csak az élők érzik. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok.

 

EMLÉKOLDALA

 

 
HTML-KÓDOK*KÉPGALÉRIA*HONLAPDESIGN*RECEPTEK*EGÉSZSÉGTÁR*VERSEK-IDÉZETEK