| Piros muffin
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom
2 tojássárgája
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg ribizli
5 dkg málna
5 dkg eper
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a citrom reszelt héjjával. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a citrom kicsavart levét, végül hozzáadjuk a lisztes keveréket és a gyümölcsöket. A masszát kivajazott muffinformákba töltjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: ? kcal
Szénhidráttartalom: ? gramm
Zsírtartalom: ? gramm
Pirított kókuszos muffin recept
Hozzávalók:
1 ½ csésze liszt
1 csésze kókuszreszelék
½ csésze cukor
1/3 csésze aprított pörkölt mandula
1 ½ teáskanál sütőpor
¾ teáskanál narancshéj
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
¾ csésze kókusztej*
2 tojás
¼ csésze olvasztott vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A muffinformákat kivajazzuk. A kókuszreszeléket serpenyőben megpirítjuk.
A lisztet összekeverjük a pirított kókuszreszelékkel, a cukorral, a mandulával, a sütőporral, a narancshéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A kókusztejet a tojásokkal, a vajjal és a vaníliakivonattal simára keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A tésztát az előkészített formákba töltjük, és kb. 15 percig sütjük (tűpróba!)
Tanácsok:
* a kókusztejet helyettesíthetjük: 1 csésze tejet forraljunk fel 2 evőkanál kókuszreszelékkel, majd hagyjuk kihűlni és szűrjük le.
Én a mandulát is megpirítom kicsit. :)
Pudingos muffin (12 db) recept
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbona
1 csipet só
14 dkg kristálycukor
2 tojás
2 dl tej
15 dkg margarin
Töltelék:
1 cs puding
4 dl tej
3ek cukor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük ,majd a cukrot, a tojást, tejet és az olvasztott margarint is hozzákeverjük. Ezt félretesszük és elkészítjük a pudingot
A kivajazott muffinsütőbe félig teszek masszát rá egy teáskanál pudingot, majd erre kerül még a maradék massza , hogy tele legyen a mélyedés.
Előmelegített sütőbe tegyük 180 fokon kb 18-20 perc.
Tanácsok:
A maradék masszát a mélyedés szélétől befelé haladva tegyük rá mert így a puding nem fog elfolyni.
Elkészítési idő: 35 perc
Zamatos almás muffin recept
Hozzávalók:
24 dkg liszt,
másfél kiskanál sütőpor,
1 mokkáskanál fahéj,
csipetnyi szerecsendió,
10 dkg barna cukor,
2 meghámozott, apróra vagdalt alma,
1 tojás,
2 dl tej,
5 dkg olvasztott vaj.
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a muffinformák alját olajjal kikenjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahájjal és a szerecsendióval. Külön edényben összekeverjük a tojást a tejjel, a megolvasztott vajjal, a cukorral és az almadarabkákkal. Ezután belekeverjük a fűszeres lisztet, és lazán, villával összeforgatjuk a masszát, amíg teljesen át nem nedvesedik. A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, de csak a kétharmad részéig, mert megnő sütés közben. 3-40 perc alatt készre sütjük, ezt a tésztát is lehet apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni. A barna cukor sem feltétlenül kell bele, de ettől barnább színe és érdekesebb íze lesz.
Túrós muffin réteslisztből recept
Hozzávalók:
1/2 cs. sütőpor
25 dkg rétesliszt
1,25 dl tejföl
2 db tojás
1/2 citrom reszelt héja
1/2 cs. vaníliás cukor
15 dkg cukor
7,5 dkg margarin
10 dkg túró
7,5 dkg mazsola
picike só
Elkészítés:
A margarint kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. átforgatjuk, és a kikent vagy kapszlizott muffinformákba adagoljuk(12 db)Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Trópusi Muffin recept
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojás, 2 dl natúr joghurt, 1 érett nagyobb banán, 5-6 ek kókuszreszelék, 1 citrom leve
Elkészítés:
A vajat kikeverjük a cukorral, majd amikor már krémes az állaga, beledolgozzuk a tojásokat is. Közben egy banánt egy villával jól összenyomkodunk, valamit a kókuszreszeléket kávédarálón porosra aprítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A krémbe keverjük a banánt, a kókuszt is.
A lisztet és a joghurtot már kanállal keverjük a krémbe óvatosan. A végén egy nagyobb citrom levét is belefacsarjuk.
A tésztát muffin sütőbe rakjuk (kapszlikban szebben mutat), és előmelegített sütőben (180 fok) aranybarnára sütjük.
Tanácsok:
Ananászlével is készülhet!
Elkészítési idő: 15 perc
Zöldborsós-sonkás muffin recept
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó (25 dkg mélyhűtött)
1 csokor ujhagyma
10 dkg főtt sonka
1 csokor petrezselyem
1 ek. olaj
só
bors
TÉSZTÁHOZ: 8 dkg vaj/margarin
30 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
só
őrölt fehér bors
3 tojás
2,5 dl tej
5 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A borsót leöblítjük,lecsepegtetjük. A hagymákat zöld szárukkal együtt felkarikázzuk.A sonkát apróra felkockázzuk.A petrezselymet leöblítjük majd finomra vágjuk. Az olajat felforrosítjuk megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a borsót,néhány percig erős tűzön pirítjuk.Ízlés szerint sózzuk,fedő alatt 8-10 percig pároljuk,levét elfőzzük,végül belekeverjük a petrezselymet és hagyjuk kihűlni.
A tésztához a vajat felolvasztjuk,hagyjuk langyosra hűlni,egy részével vékonyan kikenünk egy 12 csészés muffinformát vagy 12 alufoliatálkát.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.A lisztet összekeverjük a sütöporral,ízlés szerint sóval és fehér borssal.Hozzáadjuk a tojásokat,apránként a tejet,a maradék olvasztott vajat.Aztán belereszeljük a sajtot,végül lazán belekeverjük a párolt zöldséget.Arányosan elosztva a formába simítjuk ugy, hogy az legfeljebb a csészék pereméig érjen és középső bordamagasságon 40-45 percig sütjük.A pirosra sült muffinokat 5 percig pihentetjük a formában,aztán még 5 percig hagyjuk hűlni a rácson.
Tanácsok:
Húsok köretének kínálhatjuk de önmagában is nagyon finom.
Elkészítési idő: 60 perc
További receptek>>
| |