LadyAnn
MENÜ
 
HTML-KÓDOK
 
GALÉRIA KÉPEK
 
KARÁCSONY
 
EGÉSZSÉGTÁR
 
RECEPTEK
 
OLVASNIVALÓ
 
MONDÁK
 
VERSEK IDÉZETEK
 
ŐSZ
 
TÉL
 
MESE OLDALAK

Mese fórum

Mese tv

Egyszer volt mese oldal kép

TV MŰSOR

Tv kép

***

 

 

 
HÚSVÉT
 
HALLOWEEN
 
OLDAL ÉRTÉKELŐ
Az oldal látogatók véleménye fontos számomra.
Kérlek értékeld oldalam

Egészen jó
Elfogadható
Van mit csiszolni rajta
Szívesen jövök máskor is
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HONNAN

Kattanj.hu

 

 
FEEDJIT

***


 
IDŐJÁRÁS SOPRON
 
Levesek1

Tárkonyos pulykaragu-leves recept

Hozzávalók:
40 dkg f.pulyka felsőcomb (de készíthetjük cs.combból,cs.mellből is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba,(lehet konzerv z.borsó és gomba is), 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.

Elkészítés:
A húst lebőrözzük,kicsontozzuk,kockákra vágjuk.Ap apróra vágott v.hagymát olajon megpároljuk,majd a húst rárakjuk.Ezután a kockákra vágott zöldségek,majd a borsó és a gomba következik.Felengedjük húslével (kockából is készíthető),tejszín habarással besűrítjük.Apróra vágott z.petrezselymet,finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét,pici sót. Ha konzerv z.borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

Tanácsok:
Aki nem szereti a gombát,el is hagyhatja,attól még tartalmas és finom leves marad.
Kevés tejjel lehet még "lágyítani" a leves ízén.

Elkészítési idő: 60 perc


Vegyes gyümölcs leves recept

Hozzávalók:
20 dkg ringló
50 dkg meggy
mazsola
1 cs vanília pudingpor
egész fahéj
szegfűszeg
tejföl

Elkészítés:
A gyümölcsöket kb. 3 liter vízben feltesszük főni. Befűszerezzük. A vanília pudingport egy kevés vízzel és a tejföllel kikeverjük. A levesbe behabarjuk, felforraljuk. Hidegen tálaljuk!


Jókai bableves recept

Hozzávalók:
25 dkg tarkabab,80 dkg f.sertéscsülök,2 g.f.hagyma,8-10 szem bors,15 dkg sárgarépa,15 dkg fehérrépa,10 dkg f.kolbász,2 babérlevél,10+3 dkg liszt,1 tojás,1 közepes fej v.hagyma,1 ek.olaj,1 mk.p.paprika,2 dl tejföl,ecet vagy citromlé,1/2 hegyes zöldpaprika.

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk.A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a "teatojást".Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a répaféléket és kolbászt,és az egészet puhára főzzük.Elkészítjük a csipetkét:10 dkg lisztet elkeverünk csipt sóval,hozzáadjuk a tojást,és víz nélkül tésztát gyúrunk,cipót formálunk belőle.Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük,és lisztezett deszkán,"meggömbölygetjük" őket,szikkadni hagyjuk.A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,felaprózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk.Beleszórjuk a csipetkét,és 10-12 percig,forralva puhára főzzük,végül savanyítjuk,sózzuk.

Elkészítési idő: 50 perc


Fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók:
fokhagyma, víz, húsleveskocka, só, bors, keményítő, főzőtejszín, sajt,pirítós.

Elkészítés:
A vízet felforralom, hozzáadom ízlés szerint a húsleveskockát, borsot, sót és belenyomom a fokhagymát, majd a főzőtejszínt elkeverem a keményítővel és besűrítem vele a levest.

Tanácsok:
Pirítóskockákat és reszelt sajtot teszek a tetejére tálaláskor.

Elkészítési idő: 20 perc


Tojásos leves

Hozzávalók:
1.5 liter víz
2 ek. lisz
2 ek. olaj
1 tk. csemege pirospaprika
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5-6 tk. őrölt fűszerkömény
8 tojás
só, delikát (ízlés szerint)

Elkészítés:
Először, megcsinálom a rántást (olajból, lisztből) majd hagyom kihülni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vizzel felöntöm és lassú tüzön kevergetem. Majd felöntöm a vizzel és beleteszem a vöröshagymát egészben és a zúzott foghagymát. Felforralom, majd lassú tőzön folytatom tovább. Beleteszem a fűszerköményt, sót, delikátot, majd két darab tojást és elkevergetem. Utána óvatosan a maradék 6tojást és kevergetés nélkül hagyom 10 percig főni, hogy szépen egybe maradjanak!

Tanácsok:
Az elkevergetett tojás olyan lesz, minha tészta vagy levesbetét lenne. Az egészben maradt tojás pedig nagyon laktató!


Raguleves ( 4 személyre) recept

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott franciasaláta zöldség(répa burgonya borsó keveréke)
1 fej vöröshagyma
1 babérlevel
4 szem szemesbors
25 deka apróra vágott hûsdarabka
egy marék fõtt rizs
kevés tejföl

Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágom és vajon megpiritom .Ha üvegesre pirult akkor hozzáadom a hûsdarabkákat amelyet fehéredésig piritok. Felöntöm egy pici vizzel és a zöldségkeveréket is belekeverem 10 percig dinsztelem együtt kevergetés melett .Felöntöm vizzel(kb 1.5 liter ) hozzáadom a fûszereket (babérlevél,só bors ételizesitõ) közben megfõzöm a rizst kevés sós vizben .Ha a zöldségek puhára fõttek(nem szétfõzni) akkor kész a leves.A levesestálkába teszek egy kevés rizst rászedem a levest és egy kiskanál tejfölt teszek a tetejére.

Tanácsok:
A hûsdarabkák lehetnek csirkemellébõl,vagy sovány sertéskaralyból és marhahûsból is,de az utóbbinak hosszabb a fõzési ideje.

Elkészítési idő: 30 perc


Zöldborsó leves

Hozzávalók:
Kb.fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv),
2-3 db sárgarépa,delikát vagy só,
nokedlihez:2-3 tojás,liszt,só.
rántáshoz:kb.2 k.liszt,pici olaj,p.paprika.

Elkészítés:
A z.borsót delikátos,vagy sós vízbe felteszem főni,majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát.Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítem a rántást kb.2 k.lisztből kevés olajjal,ha megpirult,pici p.paprikát adok hozzá,és besűrítem vele a levest.
A tojásokból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokdlit készítek,és beleszaggatom a levesbe (aki akarja külön is kifőzheti enyhén sós vízben),és ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves.
Ha konzervből,üveges borsóból készítem,akkor előbb a répát megfőzöm,beleszaggatom a nokedlit,majd a rántás jön,és csak utólag adom hozzá a borsót,mivel már meg van főve,hogy ne főjjön szét.

Tanácsok:
Szinte mindenki szereti ezt a könnyen elkészíthető,tartalmas levest.

Elkészítési idő: 30 perc


Karfiolleves

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
kb. 30 dkg karfiol (tisztán mérve),
8 dl húslé (vagy 2 tyúkhúsleveskocka),
1 csokor petrezselyemzöld,
2 dl kefir,
1 tojás, csipetnyi cukor,
csipetnyi őrölt borókabogyó,
kevés só

Elkészítés:
A megtisztított, leveleitől megfosztott karfiolt kis rózsáira szedem, és meleg vízbe rakom, hogy az esetleg benne rejtőzködő apró bogarakat kimossam belőle. 10 perc múlva leszűröm, folyó vízben átmosom és lecsöpögtetem. A csontlébe (vagy a húsleveskockákból készített levesbe) rakom. Sóval és őrölt borókabogyóval ízesítem. Felforralom és majdnem puhára főzöm.

A tojást habosra keverem, majd összekeverem a kefirrel. A forrásban lévő levesbe öntöm, közben folyamatosan kevergetem, amíg ismét fel nem forr. Legalább 5 percig forralom, végül rászórom a nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet. 10 percig hagyom állni tálalás előtt.


Csirke- ragu leves

Hozzávalók:
40 dkg csirkehús
1 db vöröshagyma
5 dkg gomba
5 dkg zöldborsó
5 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
1 dl olívaolaj
2 dl tejszín
tárkony
ecet

bors
2-3 gerezd fokhagyma
1 l víz

Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.


Babgulyás recept

Hozzávalók:
kb.30 kg.marha- vagy sertéscomb (vagy lapocka),füstölt hús (lehet csülök,oldalas..),3 db
sárgarépa,2-3 db fehérrépa, 50 kb.barna- vagy tarkabab, 1 nagy,vagy 2 kicsi vöröshagyma, kevés zsír vagy olaj,p.paprika,ízlés szerit ő.kömény,ő.bors,delikát,1-2 babérlevél.
a nokedlihez:3 tojás,pici só,liszt.

Elkészítés:
A kockára vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztom,és a kockákra vágott húst belerakom.Ízesítem p.paprikával és delikáttal,felöntöm vízzel(ha kell pótolom!),és jó sűrű pörköltet készítek belőle.A babot előző este,vagy 1-2 órával főzés előtt megmosom,és meleg vízben beáztatom,majd felteszem enyhén sós,babérleveles vízben főni.(Ha kell pótoljuk a vizet,kb.1 óra alatt puhul meg a bab.)A füstölt húst szintén megmosom,ha kell beáztatom,és azt is megfőzöm.(De a vízbe nem kell sót tenni.)Ha a bab már megfőtt,akkor a megtisztított,karikára vágott zöldségeket hozzáadom,és azt is puhára főzöm.Majd a kész pörköltet hozzákavarom,és beleszaggatom a nokedlit.Nokedlit 3 felvert tojásból,pici sóval és annyi liszt hozzáadásával kell készíteni,hogy ne legyen se túl kemény,se túl lágy a tészta.Amikor a nokedli megfőtt,a főtt füstölt húst is felvágva hozzáadom a leveshez,és ő.köménnyel,pici borssal (szükség esetén delikáttal vagy sóval)fűszerezem.
Fel lehet használni a füstölt hús levét is a bab főzése során (a zsiradékot le kell szedni a füstölt hús levéről),így pikánsabb ízű levest kapunk. A bab első főzőlevét le is lehet önteni,ebben az esetben nem lesz annyira puffasztó a bab.
Ha nincs otthon f.hús el is lehet hagyni,ekkor csak a marha- vagy sertéshúsból készítjük el.

Elkészítési idő: 90 perc


Alföldi betyárleves recept

Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 15 dkg szalonna, 15 dkg vöröshagyma, pirospaprika, 20 dkg gomba 20 dkg füstölt kolbász petrezselyem,2 dl tejfől 2 dkg liszt,só, bors

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, és megpiritjuk, a hagymát is rátesszük az aprokockára vágott húst is, sózzuk borsozzuk, egy evőkanál pirospaparikával meghintjük annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Amikor a hús már félig puha beletesszük a felszeletelt gombát, a füstöltkolbász karikákra vágva és tovább főzzük 15-20 percig. Habarást készitünk a tejfelből lisztből a levesbe ötjük az apróra vágott peterezselymet is rászorjuk és fel forraljuk 5 percig még főzzük és tálaljuk.


Pulykaaprólék leves recept

Hozzávalók:
100 g pulykazúza
• 1 db kisebb pulykaszárny
• 200 g sárgarépa
• 100 g petrezselyemgyökér
• 80 g gomba
• 100 g zöldborsó
• 50 g vaj
• 60 g liszt
• 1 csomó zöldpetrezselyem
• 1 dl tejszín
• 1 tojássárgája
• só, őrölt bors

Elkészítés:
A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska.


Bazsalikomos paradicsomkrém leves

Hozzávalók:
1 doboz paradicsomfilé (pomidore pelati 250 gr)
5-6 levél bazsalikom(friss)
1 nagyobb fej vöröshagyma

bors,ételizesitõ
keves cukor

Elkészítés:
A hagymát cikkekre vágom és a vajon megpiritom üvegesre,majd hozzáadom a felkockázott konzervos paradicsomot.Az apróra vagdosott bazsalokomot is beleteszem majd izesitem sóval,borssal ételizesitõvel.Aki kicsit csipõsebben szereti adhat hozzá egy kis õrölt chiliport.Ezt kb 1/2 óra hosszát közepes lángon fözom,esetleg ha tûl sûru adunk hozzá 1-2 deci vizet.Mikor megfõtt nagyobb lyukû szûrõn átpaszirozom hogy a paradicsom magja ne kerüljön a krémlevesbe.Cukrot is tehetünk bele ha izlésunknek kicsit savanyû. A levest tálkákba tálalom és egy pici tejszint öntök cikk- cakk alakban a tetejére.

Mégtöbb recept>>

és a felhasznált tartalom

 
KÉPESLAPKÜLDŐ
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
CHAT BOX

Az élet nincs átkötve masnival, de azért ajándék.

önarcképem

A box az eOldalamról érhető el.

CHAT BOX

 
OLDALAIM
 
BARÁTI OLDALAK
 
A NAP IDÉZETE

Bölcs gondolatok

 


 
BÖLCSESSÉGEK

Citatum.hu

****

 

 
BANNEREK

 

LadyAnn Gportal
LadyAnn


autosurf


HWW Hitlist Top 50



misitata bannere






http://vili48.blogspot.hu/


 
VEGYES

Nagyon szép képek

 


Imádkozó nő

Emlékezés

Ha fejfád mellett ég a gyertya,
Látjuk benne arcod,
Odaföntről-messzeségből,
Karod felénk nyújtod.
Vigyázol ránk most is,tudjuk,
Ugyanúgy mint régen,
Drága jó apám,sosem feledünk téged!

Drága édesapám

Abdai Antal

Nyugodj békében,

elhunyt 2011.06.01

Gyertya disz

EMLÉKOLDALA


Megemlékezés 2.évforduló alkalmából.


Halottak Napjára.



Lengyel Jolán

1951-2013

Szíved pihen, a miénk vérzik, a fájdalmat csak az élők érzik. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok.

 

EMLÉKOLDALA

 

 
HTML-KÓDOK*KÉPGALÉRIA*HONLAPDESIGN*RECEPTEK*EGÉSZSÉGTÁR*VERSEK-IDÉZETEK