Sajtos-alms sertscomb
sertscomb 1 kg
Pannnia sajt 25 dkg
Karavn sajt 5 dkg
savanyks alma 2 db
tejszn 2 dl
tojssrgja 2 db
vaj 5 dkg
fszeres s
Elksztse:
A sertscombot kb. 1,5 cm vastag szeletekre vgjuk, oly mdon, hogy az aljn, kb. 1 cm vastagsgban a hs egyben maradjon. Fszeres sval mindenhol beszzuk, majd a tejszn felvel mindenhol - a szeletek kztt is - tkenjk. A sajtot kb. 2 mm vastagra szeleteljk, az almkat meghmozzuk s 8 szeletre vgjuk. Egy-egy szelet sajtot s almt tesznk minden hsszelet kz, majd az egszet "sszesimtjuk". Vastagon kivajazott tzll ednybe helyezzk s elmelegtett stben megstjk. Vz nem kell al, mert levet enged. Ha mr sszeslt, flival lefedjk a gyorsabb puhuls miatt. Finom puhra, porhanysra stjk. Sts utn a hst teljesen felszeleteljk, gy, hogy a szeleteken maradjon a sajt s az alma. A slt hs levt turmixgpben sszekeverjk a tejszn msik felvel, a lereszelt Karavn sajttal s a kt tojssrgjval (ha kevs a hsl, 1-1,5 dl vizet ntnk hozz). A hsszeleteket tzll tlra helyezzk, lentjk a mrtssal s visszatesszk a forr stbe. Kb. 5 percig stjk, amg a teteje egy kis sznt kap. Prolt rizzsel, vagy burgonyafnkkal tlaljuk.
Sajtos-gombs halszeletek
tonhal 60 dkg
liszt 5 dkg
zsr 8 dkg
vaj 8 dkg
vrshagyma 10 dkg
gomba 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
paradicsompr 2 dkg
zldpetrezselyem 1/2 cs.
Pannnia sajt 30 dkg
rlt fehr bors
s
Elksztse:
8 szelet tonhalfilt sval, rlt fehr borssal beszrunk, lisztbe mrtva, kevs forr zsrban mindkt oldalt elstjk s meg-vajazott tzll tlon egyms mell rakjuk. 5 dkg vajban kis fej reszelt hagymt s 15 dkg gombt pirtunk. Sval, rlt fehr borssal, fokhagymval zestjk, majd paradicsomprvel, aprra vgott petrezselyemmel gazdagtjuk. Rntjk a halszeletekre, s a lereszelt Pannnia sajttal bven megszrjuk. Mrskelt hfokon ropogsra stjk.
Sajtos-gombs sertsszelet
gomba 20 dkg
vrshagyma 5 dkg
olaj 8 cl
zldpetrezselyem 1 cs.
liszt 8 dkg
tojs 1 db
sertskaraj 60 dkg
steak fszeres reszelt Pannnia sajt 10 dkg
reszelt Pannnia sajt 10 dkg
vaj 3 dkg
rlt bors
s
Elksztse:
A gombt aprra sszevgjuk. A finomra vgott hagymt kevs olajon megfonnyasztjuk, beletesszk a gombt s ers tzn megpirtjuk. Kzben szzuk, borsozzuk s megszrjuk vgott zldpetrezselyemmel. Ha zsrjra pirult, egy mokkskanlnyi liszttel pr pillanatig egytt pirtjuk, majd a tojst hozztve, gyorsan sima ppp keverjk, levesszk a tzrl s kihtjk. Sovny sertskarajbl (teljesen kicsontozva) 8 kisebb szeletet vgunk, kiverjk, megszzuk s lisztbe mrtjuk. Kevs forr olajban mindkt oldalukat megstjk s tzll tlra tesszk. Egyenletesen szttertjk rajtuk a gombappet s rszrjuk a steak fszeres reszelt sajtot. Kevs olvasztott vajjal meglocsoljuk s forr stben, fels lngon gy stjk meg, hogy a teteje aranysrgra piruljon. Reszelt Pannnia sajttal elkevert, rlt borssal zestett paradicsomos prolt rizzsel tlaljuk.
Sajtos-sonks sprga
Pannnia sajt 8 szelet
gpsonka 8 szelet
sprga (csirg) 40 db
liszt 10 dkg
tojs 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
olaj 3 dl
kakukkf
rlt bors
s
Elksztse:
Egy-egy szelet sajtra egy-egy szelet sonkt fektetek. Szom, borsozom, megszrom kakukkfvel. Szeletenknt 5 db sprgt helyezek r, feltekerem s fogvjval megtzm. Lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatom a tekercseket, majd forr olajban aranysznre stm. Eltelknt tejfls-fokhagyms ntettel, ftelknt prolt rizzsel s fokhagyms paradicsomsaltval knlom.
Sajtos-tejfls tepsis hs
sertstarja 60 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olaj 5 cl
burgonya 1 kg
tejfl 2 dl
Pannnia sajt 20 dkg
Elksztse:
A hsszeletek mindkt oldalt bekenem ss, borsos, fokhagyms olajjal. A burgonyt megtiszttom, s hasbra vgom, majd egy olajozott tepsibe teszem. Rfektetem a hsszeleteket, s meglocsolom tejfllel. 1 rn t stm, majd a hsszeleteket megfordtom, ismt meglocsolom tejfllel, s megszrom a reszelt Pannnia sajttal. Addig stm, amg a sajt megolvad.
Sajttal tlttt palacsinta
palacsinta 8 db
Pannnia sajt 20 dkg
vaj 2 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tejfl 3 dl
s
Elksztse:
A szoksos mdon palacsintkat stnk. A sajtot 8 db egyenl mret hosszks szeletre vgjuk. Minden palacsintba egy darab sajtszeletet tesznk s felgngyljk. Egy tzll vegtlat kikennk vajjal, a palacsintkat sorban beletesszk s lentjk a zzott fokhagymval kikevert, enyhn szott tejfllel. Elmelegtett stben addig stjk, amg a tejfl egy picit elsznezdik. Ez az tel kizrlag Pannnia sajtbl kivl, remek vendgvr klnlegessg.
Sonkval-sajttal tlttt kelkposzta
kelkposztalevl 8 db
gpsonka 16 dkg
Pannnia sajt 20 dkg
liszt 10 dkg
tojs 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
olaj 2 dl
s
Elksztse:
A kelkposztafejet forrsban lv vzbe tesszk s lefejtnk rla 8 szp levelet. Paprtrlkzvel leitatjuk rluk a vizet. Minden levlre rhelyeznk egy szp szelet gpsonkt, egy ujjnyi vastag s 4-5 cm hossz Pannnia sajtot. Kt oldalt behajtjuk, majd feltekerjk. Vigyzzunk, hogy a sajtrd minden oldalrl jl be legyen csomagolva. A tlttt kposztaleveleket lisztbe, enyhn szott felvert tojsba s zsemlemorzsba bundzzuk, majd forr olajban pirosra stjk. Forrn, tartrmrtssal eltelknt, vagy krettel nll vacsoraknt tlaljuk.
Szalaklis, ss sajtos perec
liszt 50 dkg
margarin 25 dkg
szalakli 1 dkg
tej 5 cl
tejfl 1 dl
reszelt Pannnia sajt 15 dkg
tojs 1 db
szezmmag 3 dkg
rlt kmny
s
Elksztse:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a szalaklit kevs tejben elkeverjk s a tojs kivtelvel, a tbbi hozzvalval egytt gyngden, gyors mozdulatokkal kidolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyjtjuk s formval pereceket szaggatunk ki belle. A tetejket tojssal megkenjk, reszelt sajttal s szezm-maggal megszrjuk. Kzepesen forr stben megstjk. Azonnal tlaljuk, mert csak frissen j!
Taljn pulykamell “orosz” mdra
margarin 5 dkg
vrshagyma 10 dkg
srgarpa 30 dkg
fehrrpa 30 dkg
pulykamell 80 dkg
Pannnia sajt 35 dkg
oregn
rlt bors
s
Elksztse:
2-3 evkanl margarinon az aprra vgott vrshagymt, a finomra darabolt zldsgekkel, fszerekkel egytt 10 percig prolom. A pulykamell szeleteket kicsit kiverem, kln-kln olajozott aluflira teszem. Rrakok 1-1 szelet Pannnia sajtot, erre evkanllal rhalmozom a ragut s a flia segtsgvel szorosan feltekerem. Oldalait felhajtom, hogy ne folyjon ki a sajt. Kzepes hmrsklet stben 35-40 percig stm. Kiveszem a flibl, a maradk 5 dkg sajtot rreszelem s a sajt olvadsig visszateszem a stbe. Kukorics rizzsel, vagy slt burgonyval tlalom, vegyes idnysaltt knlok hozz.
Zellerleves sajtfelfjttal
vaj 15 dkg
zeller 10 dkg
hagyma 10 dkg
barna sr 6 dl
marhahsleves (leveskockbl) 6 dl
liszt 5 dkg
tej 4,5 dl
tojs 2 db
fokhagyms reszelt Pannnia sajt 10 dkg
francia kenyr 4 szelet
Elksztse:
10 dkg vajat megmelegtnk egy serpenyben, hozzadunk egy fej szeletelt zellert, 10 dkg aprra vgott hagymt s megpirtjuk. Hozzntnk 6 dl barna srt s 6 dl marhahslevest. Felforraljuk s egy rn t fzzk. Kzben a stt elmelegtjk. A sajtszszhoz 5 dkg vajbl s 5 dkg lisztbl halvny rntst ksztnk, lassan hozzadunk 4,5 dl tejet, s addig keverjk, amg besrsdik. zls szerint zestjk s kihtjk. Ezutn belekevernk 2 tojssrgjt s 10 dkg fokhagyms reszelt Pannnia sajtot. A tojsok fehrjt habb verjk s a sajtszszhoz adjuk. Stben megpirtunk 4 szelet francia kenyeret. A levest 4 kis tzll tlba merjk s befedjk a kenyrszeletekkel. A sajtfelfjtat elosztjuk a kenyrszeleteken, a tlakat 15 percre a stbe tesszk. Sts utn azonnal tlaljuk.
|