LadyAnn
MEN
 
HTML-KDOK
 
GALRIA KPEK
 
KARCSONY
 
EGSZSGTR
 
RECEPTEK
 
OLVASNIVAL
 
MONDK
 
VERSEK IDZETEK
 
SZ
 
TL
 
MESE OLDALAK

 

Mese tv

Egyszer volt mese oldal kp

TV MSOR

Tv kp

Filmek Sorozatok

J szrakozst kvnok!

Ksznet az oldal szerkesztjnek!

 
HSVT
 
HALLOWEEN
 
OLDAL RTKEL
Az oldal ltogatk vlemnye fontos szmomra.
Krlek rtkeld oldalam

Egszen j
Elfogadhat
Van mit csiszolni rajta
Szvesen jvk mskor is
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
HONNAN

 

 

 
Hstelek1

Magyaros krmprklt recept

Hozzvalk:
3-4 krm,
2 fej vrshagyma,
1 evõkanl pirospaprika (aki szereti, cspõset is tehet bele),
2 db zldpaprika,
1 db paradicsom,
3 evõkanl olaj,
1 evõkanl vegeta,
kevs s.

Elkszts:
A megtiszttott krmket kuktafazkba rakom, majd gyengn szott vzben olyan puhra fõzm, hogy a csontok kicsszhassanak belõle. Levbõl kiveszem, az sszes csontot eltvoltom, s a hst flreteszem. A vrshagymt tisztts utn aprra metlem, az olajon vegesre fonnyasztom, ezutn a tûzrõl lehzva belekeverem a pirospaprikt, a vegett s a borsot. Rntk kt evõkanl krm-fõzõlevet, majd a tûzre visszateszem. Rdobom a kicsontozott, darabokra vgott hst, a felszeletelt zldpaprikt meg a paradicsomot s annyi fõzõlvel ntm fel, amennyi majdnem ellepi. Fedõ alatt pr percig forralom. Ss vzben fõtt burgonya s ecetes savanysg illik hozz.


Grg Csirke

Hozzvalk:
1,5 kg csirke darabolva /lehet nagyobb is/
75 dkg burgonya
2 nagy fej hagyma karikra vgva
10 dkg rizs
szalonna

2 dl viz
1 citrom
2 gerezd fokhagyma

Elkszts:
A burgonyt, a hagymt, riszt sszekeverjk. Szalonnval kiblelnk egy tzll tlat, belentjk a riszes-burgonys keverket, majd rrakjuk a csirkt. 2 dl vizben elkevernk 1 citrom levt, belenyomunk 2 gerezd fokhagymt, s ezzel lentjk a csirkt.

Lefedjk s megstjk.


Hortobgyi aprpecsenye

 Hozzvalk:
60 dkg sovny sertshs, 8 dkg zsr,1 nagy fej v.hagyma,1 kk.p.paprika,5 dkg.f.szalonna,5 dkg f.kolbsz,5 dkg ecetes uborka,2 dl tejfl,s,2 ek.liszt.

Elkszts:
A hst kis "rmcskkre" vgjuk,kiverjk,lisztbe forgatjuk,s egy kevs zsrban hirtelen tstjk.Zsrjban zsemlesznre pirtjuk az aprra vgott hagymt,meghintjk p.paprikval,elkeverjk,1-2 ek.vzzel felntjk.A hsszeleteket sorjban lerakjuk,bebortjuk a vkony metltre vgott szalonnval,ecetes uborkval s f.kolbsszal,s fed alatt proljuk.Szksg szerint mindig nthetnk al egy kevs vizet.Ha a hs megpuhult,rntjk a tejflt,s mg egyszer felfzzk.Kzben ne kavargassuk,csak a lbost rzogassuk,hogy le ne gje az tel.

Elksztsi id: 50 perc


Kposzts slt oldalas

 Hozzvalk:
4-5fej hagyma felkarikzva,1kg savanykposzta kimosva,1,5kg oldalas nem feldarabolva,1-1,5kg krumpli ngybe vgva.

Elkszts:
A gzst tepsijbe kis olajat ntnk s a kzepre elhejezzk a hagymt.Rhalmozzuk a kpoztt(megfszerezzk:s,bors,vegeta).Ezt krbekertjk a megfszerezett oldalassal.A tepsi tbbi rszt kitltjk a krumplival.Megszzuk.Aluflia alatt puhra proljuk,majd a flit levve pirosra stjk.s ksz a hstel a krettel egytt.J tvgyat!!!

Elksztsi id: 90 perc


Pcolt sertscomb zldborsval

 Hozzvalk:
40 dkg sertscomb
40 dkg zldbors
1 tojsfehrje
4 evkanl szraz fehrbor
4 evkanl kukoricakemnyt
6 evkanl olaj
s

A szszhoz
4 evkanl kukoricaliszt
2 gerezd fokhagyma
2 cm-es darab gymbr
6 evkanl paradicsoml
1 teskanl paprikaszsz
2 evkanl borecet
2 teskanl cukor

Elkszts:
A hst felkockzzuk. A tojsfehrjt, a bort, a st s a kukoricakemnytt habb verjk, majd belekeverjk a hst, s lefedve 20 percig llni hagyjuk. A zldborst megproljuk. A szszhoz a kukoricalisztet kevs hideg vzzel sszekeverjk. Serpenyben vagy wokban, llandan kevergetve a hst forr olajban 10 percig pirtjuk, majd kivesszk, s tnyrokra osztjuk. A zsiradkban a fokhagymt s a gymbrt kislngon 4 percig proljuk, majd hozzadjuk a paradicsomlt, a paprikamrtst, 2 evkanl hideg vizet, az ecetet s a cukrot. sszeforraljuk, majd beletesszk a feloldott kukoricakemnytt, s srre fzzk. Vgl a hst s a zldborst is hozzadva, mg 5 percig fzzk.

Tancsok:
vegtsztt knlhatunk mell

Elksztsi id: 50 perc


Grillcsirke olaszosan

 Hozzvalk:
4 szemlyre
2 kicsi, grillezni val csirke (krlbell 80 dkg slyak), 1 evõkanl reszelt vrshagyma, 2 dkg margarin, 1 teskanl paradicsompr, 1-1 mokkskanl trtt fekete bors, rozmaring, kakukkfû, bazsalikom, 1 szl friss zellerzld, 5 dkg reszelt parmezn (jellegû) sajt, zls szerint s.

Elkszts:
A paradicsomprt, a finomra vgott zellerzldet, a vrshagymt s a tbbi fûszert sszekeverem a margarin felvel, megszom, majd a kibltett s leszrtott csirke hasba kenem.
A csirkket nyrsra hzom, kvlrõl bekenem ss margarinnal, majd pirosra stm. Ezutn feldarabolom, a grilltlcra vagy tepsire rakom s rszrom a reszelt sajtot. Addig grillezem (pirtom), amg a sajt r nem olvad, illetve egybefggõ rteget nem alkot a tetejn.

Tancsok:
Ne sssk barnra, mert keserû lesz az gett sajttl!


Besamellmrtsos karfiolos csirke

Hozzvalk:
Besamellmrtshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3-4 dl tej
s, bors, szerecsendi
15-20 dkg reszelt sajt
karfiol
csirkemell szeletek
sajt a tetejre zls szerint

Elkszts:
A csirkemell szeleteket szom, borsozom, vajban elstm.
Karfiolt flpuhra fzm vegets vzben.
Besamellmrtst elksztem.(vajbl lisztbl rnts, majd bele a tej, felfzni, fszerezni, majd jhet a sajt.
Jnaiba rakom elszr az elsttt csirkemelldarabokat, majd rteszem a flpuha karfiolrzskat s nyakon ntm a sajtos besamellmrtssal. A tetejt mg bven sajttal megszrom. Elszr befedve stm, majd rpirtom a sajtot.

Tancsok:
A hs al lehet tenni ftt, karikra vgott krumplit s akkor a kret is kszen van hozz.
Karfiol helyettesthet gombval, brokkolival, mexiki keverkkel, padlizsnnal stb.

Elksztsi id: 60 perc


Tejsznes pulyka

 Hozzvalk:
80dkg pulyka comb,1 fej hagyma,kb 20dkg vaj,s,fehr bors,20 dkg gomba,10 dkg zldbors,2dl fztejszin. 6 dl vz, 5 dkg liszt, majornna,delikt, zldsg zldje

Elkszts:
A felszeletelt hagymt vajon megproljuk majd rtesszk a felkockzott husit zls szerin zestjk a fszerekkel,majd ha a husi kifehredett,felntjk a vizzel.Ha a hs flig megpuhult,akkor a gombt s a borst is hozzadjuk.Ha teljesen elkszlt,akkor vajas rntst ksztnk amit a tejszinnel engednk fel,s ezzel sritjk be.Galuskval tlaljuk.

Tancsok:
Ha esetleg nem tetszik a tejszines rnts akkor tejfls habarst csinljatok.De igazbol ez a vajas tejszines rnts adja meg a klnleges zt.J tvgyat

Elksztsi id: 70 perc


Szvprklt

 Hozzvalk:
40 dkg sertsszv,
2 nagy fej vrshagyma,
1 csapott evõkanl piros fûszerpaprika (aki szereti, cspõset is tehet bele),
1 db zldpaprika,
1 db paradicsom,
3 evõkanl olaj,
s, trtt bors zls szerint.

Elkszts:
A forr olajon megpirtom a megtiszttott vrshagymt, majd a tûzrõl lehzva belekeverem a pirospaprikt s azonnal rntk 2 evõkanl vizet. A tûzre visszatve beleteszem a vkony cskokra vgott szvet s pr percig kevergetve megpirtom. Ezutn rntk 3-4 dl vizet s egszen puhra prolom. A prols vgn teszem bele a felszeletelt paprikt s a paradicsomot. Zsrjra stve, ss vzben fõtt burgonyval tlalom.


Fasrt

 Hozzvalk:
50 dkg darlt s.comb (vagy lapocka),1-2 zsemle (vagy 1-2 szelet kenyr),2 tojs,s,bors,p.paprika,fokhagyma,zs.morzsa s stshez olaj.

Elkszts:
A darlt hshoz hozzadjuk a megmosott tojsokat,s a tejbe vagy vzbe ztatott,majd kinyomkodott zsemlket (vagy kenyeret).zls szerint fszerezzk sval,borssal,zzott fokhagymval,p.paprikval,majd jl sszedolgozzuk a masszt.Vizes kzzel gombcokat formzunk belle,majd enyhn meghempergetjk zs.morzsban.Ezutn olajban pirosra stjk,majd paprtrlre tve lecsepegtetjk a felesleges zsiradkot.(Nem kell tl nagy lngon stni,mert akkor a klseje megg,a kzepe pedig nyers marad.Akkor j,ha ketttrve a kzepe nem rzsaszn.)
Lehet kszteni tlttt fasrtot is,a fenti masszbl a kvetkez kppen:kizsrozunk,vagy olajjal kikennk egy stlemezt vagy tepsit s a masszt rtve megformzzuk.(Olyasmi formjra mint az zgerinc stforma.)Nhny tojst kemnyre fznk s belenyomkodjuk a masszba egyms utn,amilyen hossz a fasrozott,majd ismt megformzzuk a masszt.Ezutn aluflival letakarva stjk,mikor mr majdnem j,akkor levesszk a flit,s a tetejt pirosra stjk.Ha kihlt,szpen szeletelhet,s a fasrozottban szpen mutat a ftt tojskarika.(Lehet virslit,vagy kolbszt is belestni a fasrtba,esetleg varilni a ftt tojssal.)

Elksztsi id: 60 perc


Sajtos rntott sertslb

 Hozzvalk:
2 sertslb,
1 tojs,
liszt s zsemlemorzsa a bundzshoz,
olaj a stshez,
s, trtt bors zls szerint,
5 dkg reszelt parmezn (jellegû) sajt.

Elkszts:
A megtiszttott lbakat kuktafazkban, kevs ss vzben olyan puhra fõzm, hogy a csontjai magtl kicssszanak. Az sszes csont eltvoltsa utn a bõrs hst belenyomkodom egy kerek formba. Egy-kt evõkanl levet rntk, majd hagyom kihûlni. Ezutn lefedve a hûtõszekrnyben megdermesztem. (Elõzõ nap rdemes gy elõkszteni.) Msnap kibortom a formbl s les kssel tetszs szerinti darabokra vgom. Lisztbe, felvert tojsba s reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsba forgatva bõ, forr olajban ropogs pirosra stm s melegen tartom. Tartrmrtssal s slt hasbburgonyval teszem az asztalra.


Tarhonys szv

 Hozzvalk:
30-40 dkg sertsszv,
20 dkg tarhonya,
1 zldpaprika,
1 evõkanl pirospaprika,
1 nagy fej vrshagyma,
5 dkg fstlt szalonna,
1 gerezd fokhagyma,
1 evõkanl vegeta,
1 mokkskanl trtt bors,
1 evõkanl olaj.

Elkszts:
A szvet megtiszttom s a vrshagymval meg a paprikval egytt ledarlom. A fstlt szalonnt aprra metlve kiolvasztom, majd a darlt masszt megpirtom a szalonnazsron. Az olajon kln megpirtom a tarhonyt, s a tûzrõl levve belekeverem a pirospaprikt s a vegett. Trfogathoz kpest dupla mennyisgû vzzel lentm s felforralom. Befedve puhra prolom. A megpirtott szvet hrom deci vzzel felntm s fedõ alatt puhra prolom. Ha a tarhonya is s a szv is megpuhult, az egszet sszekeverem, s a zzott fokhagymval, borssal zestem. Nhny percre beteszem a forr stõbe, hogy jl tmelegedjen.

  Mgtbb recept>>

 (s a felhasznlt tartalom)

 
BEJELENTKEZS
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
CHAT BOX

Az let nincs tktve masnival, de azrt ajndk.

narckpem

 
OLDALAIM
 
BARTI OLDALAK
 
A NAP IDZETE

Blcs gondolatok

 

 
 
BANNEREK


misitata bannere



 

 

 

 

 
VEGYES

Nagyon szp kpek

 


Imdkoz n

Emlkezs

Ha fejfd mellett g a gyertya,
Ltjuk benne arcod,
Odafntrl-messzesgbl,
Karod felnk nyjtod.
Vigyzol rnk most is,tudjuk,
Ugyangy mint rgen,
Drga j apm,sosem felednk tged!

Drga desapm

Abdai Antal

Nyugodj bkben,

elhunyt 2011.06.01

Gyertya disz

EMLKOLDALA


Megemlkezs az .vfordul alkalmbl.


Halottak Napjra.



Lengyel Joln

1951-2013

Szved pihen, a mink vrzik, a fjdalmat csak az lk rzik. Szmunkra Te sosem leszel halott, rkk lni fogsz, mint a csillagok.

 

EMLKOLDALA

 

 
HTML-KDOK*KPGALRIA*HONLAPDESIGN*RECEPTEK*EGSZSGTR*VERSEK-IDZETEK

 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!