LadyAnn
MENÜ
 
HTML-KÓDOK
 
GALÉRIA KÉPEK
 
KARÁCSONY
 
EGÉSZSÉGTÁR
 
RECEPTEK
 
OLVASNIVALÓ
 
MONDÁK
 
VERSEK IDÉZETEK
 
ŐSZ
 
TÉL
 
MESE OLDALAK

Mese fórum

Mese tv

Egyszer volt mese oldal kép

TV MŰSOR

Tv kép

***

 

 

 
HÚSVÉT
 
HALLOWEEN
 
OLDAL ÉRTÉKELŐ
Az oldal látogatók véleménye fontos számomra.
Kérlek értékeld oldalam

Egészen jó
Elfogadható
Van mit csiszolni rajta
Szívesen jövök máskor is
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HONNAN

Kattanj.hu

 

 
FEEDJIT

***


 
IDŐJÁRÁS SOPRON
 
Húsételek2

Ananászos sajtkrémmel töltött csirkemell tekercs

natúr Medve tömlős sajt 20 dkg
csirkemell filé 4 db
ananászbefőtt 10 dkg
pritamin paprika 1 db
Petrezselyem zöld 1 cs.
liszt 10 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 20 dkg
olaj
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A csirkemell filéket fólia alatt kiverjük, sóval, borssal ízesítjük és félretesszük. A natúr tömlős sajtot kis kockákra vágott ananásszal, paprikával és finomra vágott petrezselyem zölddel összekeverjük. Az ananászos sajtkrémmel a csirkemell filéket megkenjük, felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, majd a hústűket eltávolítjuk. Burgonyapürével és margarinon párolt zöldségekkel tálaljuk.



Borjúhús rizottó

borjúhús 50 dkg
zsír 10 dkg
vöröshagyma 5 dkg
rizs 25 dkg
gomba 10 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
zöldborsó 10 dkg
Pannónia sajt 15 dkg
őrölt bors, só

Elkészítése:
A borjúhúst a pörköltnél szokásosnál kisebb kockákra vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk , beletesszük a húst, sóval, őrölt borssal ízesítjük és fedővel letakarva, mindig csak kevés vizet aláöntve pároljuk. Közben egy másik edényben a megmosott és lecsurgatott rizst kevés zsíron jól átforrósítjuk. Hozzákeverjük a megtisztított, megmosott, vékony szeletekre vágott gombát és az apróra vágott zöldpetrezselymet, majd az egészet hozzáadjuk a félpuhára párolódott, zsírjára pirult borjúhúshoz. Összekeverjük és forró vízzel felengedjük. A víz a rizs mennyiségének a duplája legyen. Lefedjük és forró sütőben megsütjük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a külön megfőzött zöld-borsót és a lereszelt Pannónia sajt felét. A borjúhús rizottót csészébe nyomkodjuk és így borítjuk tálra. Tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, külön tálban paradicsommártást kínálunk hozzá.



Borjúszelet Dubarry módra

borjúcomb 60 dkg szerecsendió
vaj 8 dkg őrölt fehér bors, só
liszt 10 dkg
kelvirág 70 dkg
tej 5 dl
tojássárgája 1 db
tejszín 1 dl
Pannónia sajt 15 dkg

Elkészítése:
A borjúcombból négy egyforma szeletet vágunk, kissé kiverjük, megsózzuk. Mindkét oldalát lisztbe mártva kevés forró zsírban megsütjük és egy kivajazott tepsibe helyezzük. A megtisztított, megmosott kelvirágot enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük és lehűtjük. Mindegyik hússzelet tetejére egy-egy kelvirág halmot teszünk. Közben elkészítjük a gratin mártást. Világos vajas rántást készítünk 5 dkg vajból és ugyanennyi lisztből. Felengedjük a forró tejjel és habverővel sűrű mártássá keverjük. Sóval, reszelt szerecsendióval és őrölt fehér borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt és a lereszelt Pannónia sajt felét. A húsra helyezett kelvirágot a mártással leöntjük, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és forró sütőben megsütjük.



Csípőspaprikás Medve sajttal rakott húsos makaróni


makaróni 40 dkg
vaj 5 dkg
zsír 5 dkg
vöröshagyma 10 dkg
darált sertéshús 30 dkg
Csípőspaprikás Medve sajt 15 dkg
tejföl 2 dl
pirospaprika
őrölt bors, só

Elkészítése:
A makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és kevés olvasztott vajjal összekeverjük. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban üvegesre pirítjuk, beletesszük a darált sertéshúst, majd egy kevés vizet aláöntve gyorsan elkeverjük. Sóval, pirospaprikával és őrölt borssal fűszerezzük. Fedővel letakarva puhára pároljuk. Egy mély tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a makaróni felét, rátesszük az apró kockákra vágott csípőpaprikás Medve sajt felét és a darált húst. Ismét sajt, végül makaróni következik. Tetejét leöntjük a tejföllel és közép meleg sütőben megsütjük.



Fűszeres aprópecsenye sajtos rizsgombóccal

szűzpecsenye 50 dkg
zsír 5 dkg
vöröshagyma 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
gomba 15 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
liszt 3 dkg
rizs 20 dkg
olaj 3 dl
paradicsompüré 4 dkg
Reszelt Pannónia sajt 12 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
őrölt bors, só

Elkészítése:
A szűzpecsenyét ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a húst. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük és erős tűzön pirítjuk. Amikor a hús félig puha, beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát, a vágott zöldpetrezselymet és együtt tovább pirítjuk. Liszttel megszórjuk, elkeverjük és kevés vízzel felengedve puhára pároljuk. Közben elkészítjük a rizsgombócokat. A rizst kevés olajban megpirítjuk és kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedjük. Megsózzuk, belekeverjük a paradicsom-pürét és a kisebb fej vöröshagymát. Amikor megfőtt, kissé kihűtjük, belekeverjük a reszelt sajtot és tojás nagyságú gombócokat formálunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatva bő, forró olajban kisütjük.



Fóliában sült marhahústekercs sajttal

marhahús 60 dkg
tojás 2 db
olaj 1 cl
Csípőspaprikás Göcseji csemege sajt 12 dkg
őrölt köménymag
pirospaprika
majoránna
őrölt bors, só

Elkészítése:
Az ín- és faggyúmentes, teljesen sovány marhahúst apró lyukú darálón ledaráljuk, keverőtálba tesszük és hozzáadjuk a tojást. Sóval, őrölt borssal, majoránnával, őrölt köménymaggal fűszerezzük. Egynemű masszává dolgozzuk. Az alufóliát az asztalra terítjük, kevés olajjal megkenjük, ráhelyezzük a húst és kb. 1 cm vastag téglalappá formázzuk. Közepére tesszük a sajtdarabokat, majd roládszerűen feltekerjük úgy, hogy a sajt a hús közepébe kerüljön. Ezután a fóliába szorosan becsavarjuk. Sütőlapra helyezzük és közepes hőmérsékletű sütőbe téve 30 percig sütjük. Ha elkészült, kibontjuk az alufóliából és felszeleteljük. Vajas burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk, de fogyaszthatjuk hidegen is, különböző salátákkal.



Füstölt húsos gombóc Karaván sajtos bundában

zsemle 4 db
tojás 2 db
liszt 20 dkg
vöröshagyma 5 dkg
zöldpetrezselyem 1/2 cs.
főtt, füstölt marhahús 20 dkg
tejföl 2 dl
Karaván sajt 15 dkg
olaj
őrölt bors, só

Elkészítése:
A kockákra vágott és halvány rózsaszínűre pirított zsemléből, a tojásból, a lisztből, a világosra pirított vöröshagymából és a zöldpetrezselyemből a szokásos módon zsemlegombócalapot készítünk. Megsózzuk, őrölt borssal fűszerezzük és hozzákeverjük az apró kockákra vágott főtt, füstölt marhahús felét. A masszából gombócokat formálunk és enyhén sós vízben kifőzzük. Reszelt Karaván sajtba hempergetjük, tálra rendezzük és tejföllel meglocsoljuk. A füstölt hús másik felét kevés olajon megpirítjuk és a gombócok tetejére halmozzuk.



Füstölt húsos rakott galuska füstölt sajttal

füstölt hús 30 dkg
liszt 40 dkg
tojás 2 db
zöldpetrezselyem 5 dkg
Karaván sajt 20 dkg
tejföl 2 dl

Elkészítése:
A liszthez hozzáütjük a tojásokat, megsózzuk és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű galuskatésztát kapjunk. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, majd kevés forró zsírral elkeverjük. Közben a nem túl zsíros füstölt húst megfőzzük és ledaráljuk. A galuska egyik felét egy mély tűzálló tálba terítjük, egyenletesen elosztjuk rajta a darált húst és rászórjuk a lereszelt sajt felét. A maradék galuskával befedjük, leöntjük a simára kevert tejföllel és meghintjük a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.


Göcseji Csemege sajtos göngyölt sertésszelet

sertéscomb 50 dkg
gépsonka 10 dkg
Natúr Göcseji csemege sajt 10 dkg
liszt 5 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 12 dkg
olaj 2 dl
őrölt bors, só

Elkészítése:
A sertéscombból négy egyforma szeletet vágunk. Kiverjük, megsózzuk és meghintjük őrölt borssal. A sonkát és a sajtot kis kockákra vágjuk, és az előkészített húsokra halmozzuk. Ezután a húsokat összegöngyöljük, hústűvel rögzítjük, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük. A hústűt eltávolítjuk és a húsokat éles késsel kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Hasábburgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.



Göcseji rakott burgonya sertéshússal

sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 10 dkg
zsír 6 dkg
burgonya 80 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
főtt tojás 2 db
zöldpaprika 10 dkg
paradicsom 10 dkg
Natúr Göcseji csemege sajt 20 dkg
tejföl 2 dl
őrölt kömény
majoránna
pirospaprika
őrölt bors, só

Elkészítése:
A sertéshúst ledaráljuk. A finomra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sóval, őrölt borssal, őrölt köménymaggal, majoránnával ízesítjük és gyakori keverés mellett lepirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk. A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A füstölt szalonnát kis kockákra aprítjuk, serpenyőben kisütjük és a burgonyát hozzáadva átforgatjuk. A főtt kemény tojást karikákra vágjuk. Egy tepsit kizsírozunk, az aljára egy sor burgonyát terítünk és a darált húst egyenletesen elosztjuk rajta. Tetejét beborítjuk a felkarikázott főtt tojással, a szeletelt zöldpaprikával és paradicsommal. A natúr Göcseji csemege sajtot kis kockákra vágjuk és egyenletesen elterítjük a rakottas tetején. Végül meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk pirospaprikával. Előmelegített sütőben megsütjük.

 

 
KÉPESLAPKÜLDŐ
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
CHAT BOX

Az élet nincs átkötve masnival, de azért ajándék.

önarcképem

A box az eOldalamról érhető el.

CHAT BOX

 
OLDALAIM
 
BARÁTI OLDALAK
 
A NAP IDÉZETE

Bölcs gondolatok

 


 
BÖLCSESSÉGEK

Citatum.hu

****

 

 
BANNEREK

 

LadyAnn Gportal
LadyAnn


autosurf


HWW Hitlist Top 50



misitata bannere






http://vili48.blogspot.hu/


 
VEGYES

Nagyon szép képek

 


Imádkozó nő

Emlékezés

Ha fejfád mellett ég a gyertya,
Látjuk benne arcod,
Odaföntről-messzeségből,
Karod felénk nyújtod.
Vigyázol ránk most is,tudjuk,
Ugyanúgy mint régen,
Drága jó apám,sosem feledünk téged!

Drága édesapám

Abdai Antal

Nyugodj békében,

elhunyt 2011.06.01

Gyertya disz

EMLÉKOLDALA


Megemlékezés 2.évforduló alkalmából.


Halottak Napjára.



Lengyel Jolán

1951-2013

Szíved pihen, a miénk vérzik, a fájdalmat csak az élők érzik. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok.

 

EMLÉKOLDALA

 

 
HTML-KÓDOK*KÉPGALÉRIA*HONLAPDESIGN*RECEPTEK*EGÉSZSÉGTÁR*VERSEK-IDÉZETEK