Ananszos sajtkrmmel tlttt csirkemell tekercs
natr Medve tmls sajt 20 dkg
csirkemell fil 4 db
ananszbeftt 10 dkg
pritamin paprika 1 db
Petrezselyem zld 1 cs.
liszt 10 dkg
tojs 3 db
zsemlemorzsa 20 dkg
olaj
rlt fehr bors, s
Elksztse:
A csirkemell filket flia alatt kiverjk, sval, borssal zestjk s flretesszk. A natr tmls sajtot kis kockkra vgott anansszal, paprikval s finomra vgott petrezselyem zlddel sszekeverjk. Az ananszos sajtkrmmel a csirkemell filket megkenjk, felgngyljk s hstvel megtzzk. Lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk. B, forr olajban aranysrgra stjk, majd a hstket eltvoltjuk. Burgonyaprvel s margarinon prolt zldsgekkel tlaljuk.
Borjhs rizott
borjhs 50 dkg
zsr 10 dkg
vrshagyma 5 dkg
rizs 25 dkg
gomba 10 dkg
zldpetrezselyem 1 cs.
zldbors 10 dkg
Pannnia sajt 15 dkg
rlt bors, s
Elksztse:
A borjhst a prkltnl szoksosnl kisebb kockkra vgjuk. A finomra vgott vrshagymt a felhevtett zsrban aranysrgra pirtjuk , beletesszk a hst, sval, rlt borssal zestjk s fedvel letakarva, mindig csak kevs vizet alntve proljuk. Kzben egy msik ednyben a megmosott s lecsurgatott rizst kevs zsron jl tforrstjuk. Hozzkeverjk a megtiszttott, megmosott, vkony szeletekre vgott gombt s az aprra vgott zldpetrezselymet, majd az egszet hozzadjuk a flpuhra proldott, zsrjra pirult borjhshoz. sszekeverjk s forr vzzel felengedjk. A vz a rizs mennyisgnek a duplja legyen. Lefedjk s forr stben megstjk. Amikor elkszlt, hozzkeverjk a kln megfztt zld-borst s a lereszelt Pannnia sajt felt. A borjhs rizottt csszbe nyomkodjuk s gy bortjuk tlra. Tetejre szrjuk a maradk reszelt sajtot, kln tlban paradicsommrtst knlunk hozz.
Borjszelet Dubarry mdra
borjcomb 60 dkg szerecsendi
vaj 8 dkg rlt fehr bors, s
liszt 10 dkg
kelvirg 70 dkg
tej 5 dl
tojssrgja 1 db
tejszn 1 dl
Pannnia sajt 15 dkg
Elksztse:
A borjcombbl ngy egyforma szeletet vgunk, kiss kiverjk, megszzuk. Mindkt oldalt lisztbe mrtva kevs forr zsrban megstjk s egy kivajazott tepsibe helyezzk. A megtiszttott, megmosott kelvirgot enyhn ss vzben puhra fzzk. Leszrjk, jl lecsepegtetjk s lehtjk. Mindegyik hsszelet tetejre egy-egy kelvirg halmot tesznk. Kzben elksztjk a gratin mrtst. Vilgos vajas rntst ksztnk 5 dkg vajbl s ugyanennyi lisztbl. Felengedjk a forr tejjel s habvervel sr mrtss keverjk. Sval, reszelt szerecsendival s rlt fehr borssal fszerezzk. A tzrl levve hozzkeverjk a tojssrgjval elkevert tejsznt s a lereszelt Pannnia sajt felt. A hsra helyezett kelvirgot a mrtssal lentjk, tetejt megszrjuk a maradk reszelt sajttal s forr stben megstjk.
Cspspapriks Medve sajttal rakott hsos makarni
makarni 40 dkg
vaj 5 dkg
zsr 5 dkg
vrshagyma 10 dkg
darlt sertshs 30 dkg
Cspspapriks Medve sajt 15 dkg
tejfl 2 dl
pirospaprika
rlt bors, s
Elksztse:
A makarnit ss vzben kifzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s kevs olvasztott vajjal sszekeverjk. Az aprra vgott vrshagymt zsrban vegesre pirtjuk, beletesszk a darlt sertshst, majd egy kevs vizet alntve gyorsan elkeverjk. Sval, pirospaprikval s rlt borssal fszerezzk. Fedvel letakarva puhra proljuk. Egy mly tzll tlat kivajazunk, belentjk a makarni felt, rtesszk az apr kockkra vgott csppapriks Medve sajt felt s a darlt hst. Ismt sajt, vgl makarni kvetkezik. Tetejt lentjk a tejfllel s kzp meleg stben megstjk.
Fszeres aprpecsenye sajtos rizsgombccal
szzpecsenye 50 dkg
zsr 5 dkg
vrshagyma 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
gomba 15 dkg
zldpetrezselyem 1 cs.
liszt 3 dkg
rizs 20 dkg
olaj 3 dl
paradicsompr 4 dkg
Reszelt Pannnia sajt 12 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
rlt bors, s
Elksztse:
A szzpecsenyt ceruza vastagsg cskokra vgjuk. Serpenyben zsrt hevtnk, a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a zzott fokhagymt s a hst. Sval, rlt borssal fszerezzk s ers tzn pirtjuk. Amikor a hs flig puha, beletesszk a vkony szeletekre vgott gombt, a vgott zldpetrezselymet s egytt tovbb pirtjuk. Liszttel megszrjuk, elkeverjk s kevs vzzel felengedve puhra proljuk. Kzben elksztjk a rizsgombcokat. A rizst kevs olajban megpirtjuk s ktszeres mennyisg forr vzzel felengedjk. Megszzuk, belekeverjk a paradicsom-prt s a kisebb fej vrshagymt. Amikor megftt, kiss kihtjk, belekeverjk a reszelt sajtot s tojs nagysg gombcokat formlunk belle. Zsemlemorzsban megforgatva b, forr olajban kistjk.
Fliban slt marhahstekercs sajttal
marhahs 60 dkg
tojs 2 db
olaj 1 cl
Cspspapriks Gcseji csemege sajt 12 dkg
rlt kmnymag
pirospaprika
majornna
rlt bors, s
Elksztse:
Az n- s faggymentes, teljesen sovny marhahst apr lyuk darln ledarljuk, kevertlba tesszk s hozzadjuk a tojst. Sval, rlt borssal, majornnval, rlt kmnymaggal fszerezzk. Egynem masszv dolgozzuk. Az aluflit az asztalra tertjk, kevs olajjal megkenjk, rhelyezzk a hst s kb. 1 cm vastag tglalapp formzzuk. Kzepre tesszk a sajtdarabokat, majd roldszeren feltekerjk gy, hogy a sajt a hs kzepbe kerljn. Ezutn a fliba szorosan becsavarjuk. Stlapra helyezzk s kzepes hmrsklet stbe tve 30 percig stjk. Ha elkszlt, kibontjuk az aluflibl s felszeleteljk. Vajas burgonyval vagy burgonyaprvel tlaljuk, de fogyaszthatjuk hidegen is, klnbz saltkkal.
Fstlt hsos gombc Karavn sajtos bundban
zsemle 4 db
tojs 2 db
liszt 20 dkg
vrshagyma 5 dkg
zldpetrezselyem 1/2 cs.
ftt, fstlt marhahs 20 dkg
tejfl 2 dl
Karavn sajt 15 dkg
olaj
rlt bors, s
Elksztse:
A kockkra vgott s halvny rzsasznre pirtott zsemlbl, a tojsbl, a lisztbl, a vilgosra pirtott vrshagymbl s a zldpetrezselyembl a szoksos mdon zsemlegombcalapot ksztnk. Megszzuk, rlt borssal fszerezzk s hozzkeverjk az apr kockkra vgott ftt, fstlt marhahs felt. A masszbl gombcokat formlunk s enyhn ss vzben kifzzk. Reszelt Karavn sajtba hempergetjk, tlra rendezzk s tejfllel meglocsoljuk. A fstlt hs msik felt kevs olajon megpirtjuk s a gombcok tetejre halmozzuk.
Fstlt hsos rakott galuska fstlt sajttal
fstlt hs 30 dkg
liszt 40 dkg
tojs 2 db
zldpetrezselyem 5 dkg
Karavn sajt 20 dkg
tejfl 2 dl
s
Elksztse:
A liszthez hozztjk a tojsokat, megszzuk s annyi langyos vizet adunk hozz, hogy kzepesen sr galuskatsztt kapjunk. Ss, forrsban lv vzbe szaggatjuk s kifzzk. Leszrjk, lebltjk, majd kevs forr zsrral elkeverjk. Kzben a nem tl zsros fstlt hst megfzzk s ledarljuk. A galuska egyik felt egy mly tzll tlba tertjk, egyenletesen elosztjuk rajta a darlt hst s rszrjuk a lereszelt sajt felt. A maradk galuskval befedjk, lentjk a simra kevert tejfllel s meghintjk a maradk reszelt sajttal. Forr stben addig stjk, amg a sajt megpirul a tetejn.
Gcseji Csemege sajtos gngylt sertsszelet
sertscomb 50 dkg
gpsonka 10 dkg
Natr Gcseji csemege sajt 10 dkg
liszt 5 dkg
tojs 2 db
zsemlemorzsa 12 dkg
olaj 2 dl
rlt bors, s
Elksztse:
A sertscombbl ngy egyforma szeletet vgunk. Kiverjk, megszzuk s meghintjk rlt borssal. A sonkt s a sajtot kis kockkra vgjuk, s az elksztett hsokra halmozzuk. Ezutn a hsokat sszegngyljk, hstvel rgztjk, majd lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk. B, forr olajban kistjk. A hstt eltvoltjuk s a hsokat les kssel kb. 1 cm vastag szeletekre vgjuk. Hasbburgonyval vagy burgonyaprvel tlaljuk.
Gcseji rakott burgonya sertshssal
sertshs 40 dkg
vrshagyma 10 dkg
zsr 6 dkg
burgonya 80 dkg
fstlt szalonna 5 dkg
ftt tojs 2 db
zldpaprika 10 dkg
paradicsom 10 dkg
Natr Gcseji csemege sajt 20 dkg
tejfl 2 dl
rlt kmny
majornna
pirospaprika
rlt bors, s
Elksztse:
A sertshst ledarljuk. A finomra vgott vrshagymt zsrban aranysrgra pirtjuk, hozzadjuk a darlt hst, sval, rlt borssal, rlt kmnymaggal, majornnval zestjk s gyakori kevers mellett lepirtjuk. Megszrjuk pirospaprikval, kevs vizet ntnk hozz s fed alatt puhra proljuk. A burgonyt ss vzben, hjban megfzzk, megtiszttjuk s karikkra vgjuk. A fstlt szalonnt kis kockkra aprtjuk, serpenyben kistjk s a burgonyt hozzadva tforgatjuk. A ftt kemny tojst karikkra vgjuk. Egy tepsit kizsrozunk, az aljra egy sor burgonyt tertnk s a darlt hst egyenletesen elosztjuk rajta. Tetejt bebortjuk a felkarikzott ftt tojssal, a szeletelt zldpaprikval s paradicsommal. A natr Gcseji csemege sajtot kis kockkra vgjuk s egyenletesen eltertjk a rakottas tetejn. Vgl meglocsoljuk tejfllel s megszrjuk pirospaprikval. Elmelegtett stben megstjk.
|