Brassi tlttt tojs csben stve
ftt tojs 8 db
juhtr 25 dkg
vaj 8 dkg
prhagyma 15 dkg
tejfl 2 dl
tojssrgja 1 db
Gcseji csemege sajt 15 dkg
trkonylevl
gymbr
s
Elksztse:
A ftt tojsokat megtiszttjuk, hosszban kettvgjuk. Srgjukat a juhtrval egytt finom szrn ttrjk. Kevertlba tesszk, hozzadunk 4 dkg lgy vajat, sval, aprra vgott trkonylevllel, reszelt gymbrrel fszerezzk s habvervel krmszerv keverjk. A prhagymt karikkra vgjuk. Egy serpenyben 4 dkg vajat hevtnk, a prhagymt vegesre pirtjuk benne, majd tntjk egy tzll tlba s egyenletesen eltertjk. A trtltelkkel megtltjk a flbevgott tojsfehrjket s a prolt hagymakarikkra szpen egyms mell sorakoztatjuk. A tejflt sszekeverjk a tojssrgjval, kiss megszzuk, belekeverjk a reszelt sajtot s a tojsokra ntjk. Elmelegtett stben, magas hfokon szp pirosra stjk. Forrn tlaljuk.
Csben slt makarni
makarni 40 dkg
vaj 10 dkg
liszt 6 dkg
tej 4 dl
tejszn 1 dl
tojssrgja 1 db
Pannnia sajt 15 dkg
szerecsendi
s
Elksztse:
Enyhn szott, b forr vzben kifzzk a makarnit, majd leszrjk. Langyos vzzel lebltjk, lecspgtetjk s 2 dkg olvasztott vajjal elkeverjk. 6 dkg vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk. Amikor a liszt felhevlt, felengedjk forr tejjel, s habvervel llandan kevergetve sr mrtss fzzk. Gyenge tzn 20-25 percig forraljuk, sval, reszelt szerecsendival fszerezzk, vgl elkevernk benne 2 dkg vajat. A tzrl levesszk s folyamatos kevers kzben hozzadjuk a tejsznnel elkevert tojssrgjt s 10 dkg reszelt Pannnia sajtot. Ebbe a mrtsba keverjk a kifztt makarnit. Egy tzll tlat kivajazunk, meghintjk zsemlemorzsval, s beletesszk a mrtsos makarnit. Tetejre reszelt sajtot szrunk s kzp meleg stben szp pirosra stjk.
Habart tojs sajttal
tojs 12 db
vaj 8 dkg
tejfl 1 dl
Reszelt Pannnia sajt 15 dkg
s
Elksztse:
A nyers tojsokat feltjk s a tejsznnel egytt kevertlba tesszk. Megszzuk s felverjk. Egy ednyben vizet forralunk, ebbe egy kisebb ednyt helyeznk. Beletesszk a vajat, felolvasztjuk, belentjk a tojst s csak akkor keverjk meg, amikor a tojs kezd sszellni. Ekkor hozzadjuk a reszelt sajt felt. Pr perc mlva, mikor a tojs sszellt, elmelegtett tlra tesszk s a maradk reszelt sajttal megszrjuk.
Kemencben slt tojs sajttal s csirkehssal
csirkemell 25 dkg
vrshagyma 5 dkg
vaj 6 dkg
prhagyma 8 dkg
zldpetrezselyem 1/2 cs.
Gcseji csemege sajt 12 dkg
zldbors 8 dkg
tojs 8 db
tejfl 1 dl
liszt 5 dkg
Pannnia sajt 10 dkg
egsz bors
borsikaf, s
Elksztse:
A kicsontozott csirkemellet kevs vzben feltesszk fni. Sval, egsz borssal fszerezzk s hozzadjuk a vrshagymt. Amikor a hs megftt, brt eltvoltjuk s apr kockkra vgjuk. Serpenyben vajat hevtnk, beletesszk a vkony karikkra szelt prhagymt s vegesre pirtjuk. Hozzadjuk a hst, sval, borsikafvel, aprra vgott zldpetrezselyemmel zestjk, vgl hozzkeverjk a kisebb darabokra vgott Gcseji csemege sajtot s a ftt zldborst. A ragut tovbbi felhasznlsig flretesszk. A tojsok srgjt a tejfllel s a sval simra keverjk, hozzadjuk a lisztet s a habb vert tojsfehrjket. Egy nagyobb serpenyben felforrstjuk a vajat, rntjk a tojst s forr stben 3-4 percig stjk. A stbl kivve az omlett kzepre halmozzuk a ragut s szorosan sszegngyljk. Meglocsoljuk olvasztott vajjal s gazdagon megszrjuk reszelt Pannnia sajttal.
Ketchupos tojstokny
ftt tojs 6 db
vaj 6 dkg
vrshagyma 10 dkg
tejfl 2 dl
rizs 16 dkg
ketchup 10 dkg
Karavn sajt 15 dkg
szerecsendi
rlt fehr bors, s
Elksztse:
A kemnyre ftt tojsokat felszeleteljk. Az aprra vgott vrshagymt kevs vajban rzsasznre pirtjuk. Hozzadjuk a tojst, felengedjk tejfllel s megszzuk. Mrskelt tzn addig fzzk, amg a tejfl felmelegszik. A rizst megfzzk, sszekeverjk a ketchuppal s 3 dkg olvasztott vajjal. rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival s kevs sval zestjk. Egy mlyebb tzll ednyt kivajazunk, beletesszk a ketchupos rizst, majd a kzepbe kis fszket ksztnk. Ebbe ntjk a mr elksztett tojst. Reszelt sajttal gazdagon meghintjk, tetejre kis vajdarabokat tesznk s kzp meleg stben szp pirosra stjk.
Padlizsn paradicsommal s sajttal stve
padlizsn 4 db bazsalikom
liszt 6 dkg borsikaf, s
olaj 1 dl
vrshagyma 15 dkg
paradicsompr 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
Pannnia sajt 20 dkg
Elksztse:
A padlizsnt meghmozzuk s kb. 1 cm-es karikkra vgjuk. Megszzuk, borsikafvel meghintjk, nhny percig llni hagyjuk, majd lisztbe mrtva, forr olajban kistjk. A visszamaradt olajban megpirtjuk az aprra vgott vrshagymt, hozzadjuk a paradicsomprt, bazsalikommal s zzott fokhagymval fszerezzk. Nhny percig forraljuk, majd egy tzll ednybe ntjk. Hozzadjuk a padlizsnkorongokat, meghintjk reszelt sajttal s a stben 12-15 percig stjk. Burgonyaprvel tlaljuk.
Parajjal tlttt tojs
paraj 50 dkg szerecsendi
ftt tojs 8 db rlt bors, s
vaj 6 dkg
Reszelt Pannnia sajt 15 dkg
tejfl 2 dl
tojs 2 db
Elksztse:
A megtiszttott parajt gyengn ss vzben puhra fzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s aprra vgjuk. A ftt tojsokat hosszban kettvgjuk, srgjukat kivesszk s ttrjk. Az ttrt tojssrgjt, a parajpr egyharmadt, a vajat s a reszelt sajt felt kevertlba tesszk. Sval, rlt borssal, reszelt szerecsendival zestjk, simra keverjk s a tojsfehrjkbe tltjk. A maradk parajprt ugyangy fszerezzk, majd egy kivajazott tzll tlban egyenletesen eltertjk. A megtlttt tojsokat rltetjk. A tejflt sszekeverjk a nyers tojsokkal, enyhn megszzuk, s rntjk a tlttt tojsok tetejre. Meghintjk a maradk reszelt sajttal s a stben addig stjk, amg a teteje megpirul.
Rakott karfiol sajttal
karfiol 1,50 kg tejfl 2 dl
vaj 8 dkg Pannnia sajt 20 dkg
zsemlemorzsa 6 dkg s
ftt tojs 4 db
Elksztse:
A karfiolt megtiszttjuk, rzsira szedjk s megmossuk. Ss vzben roppans puhra fzzk, majd leszrjk.
Tzll ednyt vajjal kikennk s zsemlemorzsval kihintjk. A tl aljra egy ftt karfiolrzst rakunk, erre helyezzk a karikra szelt kemny tojst, tejfllel meglocsoljuk s meghintjk reszelt Pannnia sajttal. Ezt a rtegezst addig folytatjuk, ameddig az edny megtelik. Az utols karfiolsort lentjk tejfllel, gazdagon meghintjk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal s egy kevs zsemlemorzst szrunk r.
Kzp meleg stbe tve, lassan tetejt szp pirosra stjk.
Rntott sajtszeletek
Pannnia sajt 40 dkg zsemlemorzsa 12 dkg
liszt 5 dkg olaj 3 dl
tojs 2 db s
Elksztse:
A Pannnia sajtot nyolc egyforma szeletre vgjuk. A sajtszeleteket lisztbe, felvert tojsba, zsemlemorzsba forgatjuk, majd ismt tojsba s zsemlemorzsba. B, forr olajban szp vilgosra stjk. Prolt rizzsel tlaljuk, tartrmrtst knlunk mell.
Sajtos tlttt gombafejek
gomba 60 dkg vaj 3 dkg
zsr 5 dkg Pannnia sajt 15 dkg
vrshagyma 5 dkg rlt fehr bors, s
zldpetrezselyem 1 cs.
paradicsompr 3 dkg
fehrbor 1 dl
tojs 1 db
zsemlemorzsa 5 dkg
Elksztse:
Szemlyenknt 4 db egyforma nagysg, nagyobb gombafejet flretesznk. A tbbi gombt a szrakkal egytt aprra vgjuk. A finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a gombt, rlt fehr borssal s sval fszerezzk, vgott zldpetrezselyemmel meghintjk s megpirtjuk. Hozzkeverjk a paradicsomprt s a fehrbort, majd pp srsgre fzzk. Vgl hozzadjuk a tojst s egy kevs zsemlemorzst. A flretett gombafejeket egy kivajazott tzll ednybe sorba rakjuk s megtltjk a fszeres gombapppel. Tetejkre sajtszeleteket tesznk s olvasztott vajjal meglocsoljuk. Elmelegtett stben pirosra stjk. Prolt rizzsel, vagy burgonyaprvel knljuk.
Sonkval s Karavn sajttal slt tojs
ftt tojs 8 db
vaj 6 dkg
tejfl 3 dl
sonka 8 dkg
Karavn sajt 12 dkg
tojs 2 db
rlt fehr bors, s
Elksztse:
A tojst kemnyre fzzk s megtiszttjuk. Egy vajjal kikent kisebb tepsibe vagy tzll tlba egyms mell rakjuk. A tejflt kevertlba ntjk, hozztjk a tojsokat s habvervel simra keverjk. A sonkt apr kockra vgjuk s 4 dkg reszelt sajttal egytt a tejfls tojshoz keverjk. Sval, rlt fehr borssal zestjk. A mrtst rntjk a ftt tojsokra, tetejt meghintjk a maradk reszelt sajttal s forr stben szp pirosra stjk. Friss fehr kenyrrel melegen tlaljuk.
Slt sajt tojssal
zsemle 4 db
vaj 4 dkg
Szeletelt Pannnia sajt 25 dkg
tojs 8 db
sonka 8 dkg
metlhagyma 1 csom
s
Elksztse:
Egy nagyobb tzll tlat vajjal kikennk s a vkony szeletekre vgott zsemlvel kibleljk. A sajtszeleteket a zsemlekorongok tetejre helyezzk. Rtjk a tojsokat. A fehrje rszt enyhn megszzuk, majd a stbe tolva addig stjk, ameddig a tojsok tslnek. Mikor elkszlt, aprra vgott sonkval s metlhagymval meghintjk. Forrn tlaljuk. Frissen elksztett idnysaltt vagy kovszos uborkt knlunk mell. |