LadyAnn
MEN
 
HTML-KDOK
 
GALRIA KPEK
 
KARCSONY
 
EGSZSGTR
 
RECEPTEK
 
OLVASNIVAL
 
MONDK
 
VERSEK IDZETEK
 
SZ
 
TL
 
MESE OLDALAK

 

Mese tv

Egyszer volt mese oldal kp

TV MSOR

Tv kp

Filmek Sorozatok

J szrakozst kvnok!

Ksznet az oldal szerkesztjnek!

 
HSVT
 
HALLOWEEN
 
OLDAL RTKEL
Az oldal ltogatk vlemnye fontos szmomra.
Krlek rtkeld oldalam

Egszen j
Elfogadhat
Van mit csiszolni rajta
Szvesen jvk mskor is
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
HONNAN

 

 

 
Hstelek4

Sajtos-gombs tonhalszelet


tonhal 50 dkg
liszt 5 dkg
olaj 5 cl
vaj 8 dkg
vrshagyma 10 dkg
gomba 15 dkg
zldpetrezselyem 1 cs.
fokhagyma 2 gerezd
paradicsompr 2 dkg
Pannnia sajt 15 dkg
rlt fehr bors, s

Elksztse:
A halszeleteket megszzuk, meghintjk rlt fehr borssal s lisztbe mrtjuk. Serpenyben olajat hevtnk, a szeletek mindkt oldalt elstjk, majd kivajazott tzll tlba fektetjk. Kzben a finomra vgott vrshagymt kevs vajban megpirtjuk, hozzadjuk a felszeletelt gombt, sval, vgott zldpetrezselyemmel s zzott fokhagymval zestjk, majd egy kevs paradicsomprt kevernk hozz. A megpirtott gombt a halszeleteken elosztjuk s bsgesen megszrjuk reszelt Pannnia sajttal. Kevs olvasztott vajjal meglocsoljuk s mrskelt hfok stben, fels lngon megstjk.



Sajttal rakott pulykamell stben stve


pulykamell 50 dkg
vaj 6 dkg
Szeletelt Pannnia sajt 20 dkg
fehrbor 2 dl
rlt szerecsendi
pirospaprika
rlt fehr bors, s

Elksztse:
A pulykamellet ngy egyforma szeletre vgjuk s kiverjk. Szzuk, rlt fehr borssal s rlt szerecsendival meghintjk. Egy tzll tlat kivajazunk, az aljra egy pulykamell szeletet tesznk, ezt bebortjuk egy vkony szelet sajttal s kevs vajat morzsolunk r. Ezt a rtegezst addig ismteljk, ameddig a hozzvalk tartanak. A rakottas tetejre sajtot tesznk, amelyet egy kevs pirospaprikval megszrunk. A hs al ntjk a fehrbort, aluflival lgmentesen lezrjuk s kzepes hmrsklet stben 35-40 percig proljuk. Ezutn az aluflit levesszk s csak annyi idre tesszk vissza a hst a stbe, amg a teteje megpirul. Burgonyaprvel, gombs rizzsel tlaljuk, de klnbz komptokkal fogyasztva is kitn.



Sajttal slt csirke sajtos kelbimbval


csirke 1,2 kg
zsr 8 dkg
Pannnia sajt 10 dkg
kelbimb 80 dkg
Pannnia sajt reszelt 10 dkg
pirospaprika
rlt bors, s

Elksztse:
A csirkt feldaraboljuk, megszzuk s felhevtett zsrban a csirkedarabok mindkt oldalt pirosra stjk. A hsokat egy stlapra egyms mell helyezzk, mindegyikre egy-egy vkony szelet Pannnia sajtot tesznk, kevs pirospaprikval megszrjuk s a stben addig stjk, ameddig a sajt a hsra rolvad. Kzben a ss vzben megfztt kelbimbt a serpenyben visszamaradt zsrba tesszk. Sval, rlt borssal fszerezzk s ers tzn, a serpenyt gyakran rzogatva, pr percig pirtjuk. Reszelt Pannnia sajttal megszrjuk s a forr stbe tesszk. A sajt olvadsig stjk.


Sajttal tlttt vagdalt


sertshs 50 dkg
zsemle 2 db
tojs 2 db
zsr 8 dkg
vrshagyma 5 dkg
zsemlemorzsa 12 dkg
Karavn sajt 15 dkg
rlt kmny
majornna
rlt bors, s

Elksztse:
A sertshst s az ztatott, kicsavart zsemlt ledarljuk. Hozzadunk egy tojst s a zsrban megpirtott, finomra vgott vrs-hagymt. Sval, rlt borssal, rlt kmnymaggal, majornnval fszerezzk s sszedolgozzuk. Zsemlemorzsval meghintett deszkn 2 cm vastag tglalap alakra formzzuk. Kzepre tesszk a hossz hasbokra vgott sajtot, szorosan felgngyljk s vizes kzzel lesimtjuk. Zsrozott tepsibe tesszk, tetejt megkenjk felvert tojssal s elmelegtett stbe toljuk. Takarklngon, sajt zsrjval locsolgatva megstjk. Burgonyaprvel, vagy zldborsfzelkkel tlaljuk.



Sertsborda konyhafnk mdra


sertskaraj 60 dkg
liszt 4 dkg
vrshagyma 5 dkg
vaj 5 dkg
gomba 10 dkg
gpsonka 10 dkg
zldbors 10 dkg
zldpetrezselyem 1/2 cs.
tojssrgja 1 db
Karavn sajt 15 dkg
rlt bors, s

Elksztse:
A sertskarajbl ngy egyforma szeletet vgunk, szzuk s lisztbe mrtva kevs forr zsrban megstjk. A finomra vgott vrshagymt vajban megpirtjuk, hozzadjuk a felszeletelt gombt s a kockkra darabolt gpsonkt. Vgl beletesszk a ftt zldborst s a vgott zldpetrezselymet. Sval, rlt borssal zestjk, majd a tzrl levve belekeverjk a tojssrgjt. A ragut a hsszeletekre halmozzuk. Megszrjuk a lereszelt Karavn sajttal s elmelegtett stben megpirtjuk. Vajban prolt zldsgekkel tlaljuk.



Sertshssal tlttt vrshagyma fstlt sajttal


vrshagyma 8 db
zsr 5 dkg
sertshs 25 dkg
zsemle 1 db
tojs 1 db
zldpetrezselyem 1/2 cs.
vaj 3 dkg
Pannnia sajt 12 dkg
rlt bors, s

Elksztse:
Kzepes nagysg vrshagymkat vlogatunk, megtiszttjuk ket s egy 1 cm-es lapot levgunk. Belsejket kivjjuk, hogy a hagymk tlthetek legyenek. A lees hagymadarabokat aprra vgjuk, majd kevs zsrban aranysrgra pirtjuk. A sovny sertshst ledarljuk, hozzadjuk a pirtott hagymt, az ztatott, jl kinyomkodott zsemlt s a tojst. Sval, rlt borssal, vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk. Jl sszedolgozzuk s betltjk a vrshagymkba. Egy kisebb tepsit kivajazunk, beletesszk a hagymkat s egy kevs vizet ntnk al. Aluflival lefedjk s kzepes hmrsklet stben megproljuk. Amikor a hagyma megpuhult, a flit eltvoltjuk s a tetejt gazdagon meghintjk reszelt Pannnia sajttal. Visszatoljuk a stbe s a sajtot szp pirosra stjk a tetejn. Burgonyaprvel, vagy prolt rizzsel krtjk



Tepsis borda Gcseji Cspspapriks sajttal


burgonya 60 dkg s, rlt fehr bors, szerecsendi
sertskaraj 40 dkg kmnymag
vaj 8 dkg
tejfl 2 dl
paradicsom 12 dkg
Gcseji Cspspapriks sajt 15 dkg

Elksztse:
A burgonyt hjban, ss vzben megfzzk, megtiszttjuk, majd karikra vgjuk. A hsszeleteket kiveregetjk, szzuk s trtt borssal meghintjk. Serpenyben vajat hevtnk, majd a szeleteket beletve, szp pirosra stjk. Kisebb tepsit vagy tzll tlat kivajazunk, beletesszk a burgonyt, meglocsoljuk tejfllel s rhelyezzk a hsszeleteket. A paradicsomot karikra vgjuk s mindegyik hs tetejre 4-5 paradicsomszeletet tesznk, majd egy-egy szelet sajttal bebortjuk. Az gy elksztett tepsis bordt megszrjuk rlt kmnymaggal, reszelt szerecsendival, majd aluflival lgmentesen lezrjuk.
Kzp meleg stbe tesszk s kb. 8-10 percig stjk. Ekkor eltvoltjuk a flit s a stbe visszatolva mg 4-5 percig pirtjuk.



Tlttt szzpecsenye


szzpecsenye 60 dkg
Karavn sajt 12 dkg
fstlt szalonna 5 dkg
sonka 8 dkg
csemege uborka 8 dkg
zsr 6 dkg
srgarpa 10 dkg
fehrrpa 10 dkg
vrshagyma 10 dkg
rlt bors, s

Elksztse:
A szzpecsenyt hosszanti irnyban vgigvgjuk, de nem vgjuk kett. A vgsi felletnl kinyitva minl nagyobbra kiverjk, vigyzva, hogy a hs ne lyukadjon ki. Megszzuk, megszrjuk rlt borssal s hosszanti irnyban a kzepre fektetjk a hossz cskokra vgott Karavn sajtot, a fstlt szalonnt, a sonkt s a csemege uborkt. A hst behajtjuk, hstvel rgztjk s kvlrl is megszzuk. Serpenyben zsrt hevtnk, beletesszk a tlttt szzpecsenyt s mindegyik oldalra tfordtva szp pirosra stjk. Ezutn a hst kiszedjk. A visszamaradt zsrban megpirtjuk a kockkra vgott zldsgeket s a vrshagymt, majd visszahelyezzk a hst s kevs vizet alntve, fedvel letakarva puhra proljuk. Ezutn a hst felszeleteljk. A mrtst beforraljuk, majd tszrve a hsra ntjk. Petrezselymes burgonyval vagy rizzsel tlaljuk.



Vadszpsttom makarnival


zcomb 60 dkg makarni 16 dkg
zsr 5 dkg Pannnia sajt 20 dkg
srgarpa 10 dkg vaj 6 dkg
fehrrpa 10 dkg kakukkf
vrshagyma 5 dkg babrlevl
fstlt szalonna 5 dkg rlt bors, s
tejfl 4 dl
tojs 5 db

Elksztse:
A vadhst megszzuk, beletesszk egy serpenybe, lentjk forr zsrral, majd mindegyik oldalt elstjk. Hozztesszk a karikkra szelt zldsgeket s a vrshagymt, babrlevllel, kakukkfvel, rlt borssal fszerezzk s nhny percig egytt pirtjuk. Kevs vizet alntve, fedvel letakarva puhra proljuk. Amikor a hs megpuhult, a zldsgekkel s a fstlt szalonnval egytt ktszer ledarljuk. sszekeverjk 1 dl tejfllel, 2 db tojssal s szksg szerint megszzuk. A kisebb darabokra trt makarnit ss vzben kifzzk s le-szrjk. sszekeverjk 8 dkg reszelt Pannnia sajttal, 3 dkg olvasztott vajjal, 3 db tojssal s 3 dl tejfllel. Egy kuglfformt kikennk a megmaradt vajjal, az aljra makarnit tertnk, majd a hsmasszbl kvetkezik egy sor. gy rtegezzk mindaddig, amg a hozzvalk elfogynak. gyeljnk, hogy a tetejre makarni kerljn. Nem tl forr stben megstjk, majd kibortjuk a formbl s reszelt sajttal meghintve tlaljuk



Vrsborban prolt libamjgombc sajttal


libamj 40 dkg
tojs 2 db
zsemle 1 db
vaj 6 dkg
zldpetrezselyem 1/2 cs.
gomba 8 dkg
fstlt szalonna 5 dkg
liszt 6 dkg
vrsbor 5 dl
Pannnia sajt 20 dkg
borsikaf
rlt fehr bors, s

Elksztse:
A szp, rett libamjat hrtyjtl megtiszttjuk, majd az ztatott s kinyomkodott zsemlvel egytt ttrjk. Keverednybe tesszk, hozzadjuk a tojst, a lgy vaj felt, az aprra vgott zldpetrezselymet, az apr kockkra darabolt gombt s a kisttt, leszrt, ropogs fstlt szalonnakockkat. Vgl annyi lisztet kevernk hozz, hogy knnyen formzhat legyen. rlt fehr borssal, borsikafvel s sval zestjk. Ezutn kisebb gombcokat formlunk belle s a forrsban lv vrsborban kifzzk. Amikor megfttek, szrkanllal kivesszk, felhevtett vajra tesszk s nhny percen t pirtjuk ket. Tlalskor gazdagon meghintjk reszelt Pannnia sajttal.



Zldborsos gcseji csemege sajttal tlttt csirke


csemegekukorica 20 dkg csirke 1,2 kg
tejfl 1 dl zsr 5 g
tejszn 1 dl rlt fehr bors, s
vaj 4 dkg
liszt 4 dkg
cukor 2 dkg
tojssrgja 2 db
Zldborsos Gcseji csemege sajt 12 dkg

Elksztse:
A konzervkukorict tejsznnel s tejjel felfzzk. A vajat a liszttel sszegyrjuk s a forrsban lv kukoricba csipkedve srtjk. Sval, rlt fehr borssal s egy kevs cukorral zestjk. A tzrl levve, lland kevers mellett hozzadjuk a kt tojssrgjt s kihtjk. Ezutn hozzkeverjk a kis darabokra vgott zldborsos Gcseji csemege sajtot. A megmosott csirke belsejt megszzuk, az elksztett tltelket a hasregbe tltjk s a nylst hstvel lezrjuk. Kvlrl is megszzuk, majd egy tepsibe tesszk s forr zsrral lentjk. Kzepes hmrsklet stben szp pirosra stjk, feldaraboljuk s prolt rizzsel tlaljuk.



Zldsges-rizses csirke


csirke 1,20 kg zldpetrezselyem 1 csom
zsr 10 dkg gomba 5 dkg
vrshagyma 15 dkg rizs 25 dkg
srgarpa 10 dkg Pannnia sajt 20 dkg
fehrrpa 10 dkg s, trtt bors
zeller 5 dkg
zldbors 10 dkg

Elksztse:
A csirkt feldaraboljuk, megmossuk, majd megszva nhny percet llni hagyjuk. Zsrban a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, s rrakjuk a csirkedarabokat. Jl tpirtjuk, majd hozzadjuk a kockra vgott srgarpt, fehrrpt s a zellert. Kevs ideig mg egytt pirtjuk, ezutn beletesszk a friss zldborst s megszrjuk vgott zldpetrezselyemmel s trtt borssal, Fedvel letakarva proljuk, mindig csak egy kevs vizet alntve. Amikor a hs flig megpuhult, hozzadjuk a kockra vgott gombt s egytt tovbb pirtjuk. Kzben a rizst a felhevtett 5 dkg zsrban vegesre pirtjuk, majd hozzadjuk a csirkhez. A rizs mennyisgnek ktszerese forr vzzel felntjk s lefedve egytt kszre proljuk. A ksz rizses csirkhez hozzkeverjk a reszelt Pannnia sajt felt, a msik felt a kitlalt tel tetejre szrjuk.

 

 
BEJELENTKEZS
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
CHAT BOX

Az let nincs tktve masnival, de azrt ajndk.

narckpem

 
OLDALAIM
 
BARTI OLDALAK
 
A NAP IDZETE

Blcs gondolatok

 

 
 
BANNEREK


misitata bannere



 

 

 

 

 
VEGYES

Nagyon szp kpek

 


Imdkoz n

Emlkezs

Ha fejfd mellett g a gyertya,
Ltjuk benne arcod,
Odafntrl-messzesgbl,
Karod felnk nyjtod.
Vigyzol rnk most is,tudjuk,
Ugyangy mint rgen,
Drga j apm,sosem felednk tged!

Drga desapm

Abdai Antal

Nyugodj bkben,

elhunyt 2011.06.01

Gyertya disz

EMLKOLDALA


Megemlkezs az .vfordul alkalmbl.


Halottak Napjra.



Lengyel Joln

1951-2013

Szved pihen, a mink vrzik, a fjdalmat csak az lk rzik. Szmunkra Te sosem leszel halott, rkk lni fogsz, mint a csillagok.

 

EMLKOLDALA

 

 
HTML-KDOK*KPGALRIA*HONLAPDESIGN*RECEPTEK*EGSZSGTR*VERSEK-IDZETEK

 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!