LadyAnn
MENÜ
 
HTML-KÓDOK
 
GALÉRIA KÉPEK
 
KARÁCSONY
 
EGÉSZSÉGTÁR
 
RECEPTEK
 
OLVASNIVALÓ
 
MONDÁK
 
VERSEK IDÉZETEK
 
ŐSZ
 
TÉL
 
MESE OLDALAK

Mese fórum

Mese tv

Egyszer volt mese oldal kép

TV MŰSOR

Tv kép

***

 

 

 
HÚSVÉT
 
HALLOWEEN
 
OLDAL ÉRTÉKELŐ
Az oldal látogatók véleménye fontos számomra.
Kérlek értékeld oldalam

Egészen jó
Elfogadható
Van mit csiszolni rajta
Szívesen jövök máskor is
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HONNAN

Kattanj.hu

 

 
FEEDJIT

***


 
IDŐJÁRÁS SOPRON
 
Muffin recept1

Muffin

Hozzávalók:
25 dkg ráma margarin ( 1kocka ráma)
4 db egész tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
csipet só
kiskanálnyi sütőpor
1-2 csomag vanília cukor
+ bármi, ami eszedbe jut!

Elkészítés:
A cukrot, tojást, vajat, vanília cukrot egy tálba tesszük és habverőgéppel jól elkeverjük. Rászórjuk a lisztet, és a sütőport, majd ezzel együtt keverjük, míg olyan jó masszává nem válik.
Muffin sütőbe teszünk kis papírkosárkákat, és belekanalazzuk mindegyiknek kb a 3/4-ig a masszát. 180-200*C-os sütőben kb. 10 percet sütjük!

Tanácsok:
Én holland kakaót és banánt szoktam tenni bele legsűrűbben. Finom még instant kávéval is... Amit csak kitalálsz! Tényleg a legjobb! Anyukámtól tanultam!

Elkészítési idő: 20 perc


Alap recept

Hozzávalók:
kb.15db muffinhoz

12,5 dkg vaj
17,5 dkg cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
30 dkg liszt (sima)
1 tasak sütőpor
1/8 liter tej (1,25 dl)

Elkészítés:
A cukrot,vajat és a tojást habosra keverjük.Majd beletesszük a liszttel elkevert sütőport, a tejet és a citrom reszelt héját.
Félig tötjük a sütőformákat és előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük.

Tanácsok:
Bármit lehet tenni bele.Ízlés és fantázia kérdése.Én használok papírformát is a muffin sütőben és így mutatós tálaláskor is.Ha szilárd ízesítést adunk hozzá( pl.darált diót) akkor pici vízet tegyünk hozzá, de csak annyit,hogy ne legyen nagyon folyos a tészta.Ha pl.reszelt almát adunk hozzá nyomjuk ki a levét, mert külünben nem lesz szép magas a muffin.

Elkészítési idő: 15 perc


Csokis

Hozzávalók:
15 dkg liszt,
2 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 evőkanál barackíz,
fél csomag sütőpor,
5 dkg keserű kakaópor,
5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Robotgéppel is lehet keverni, úgy még gyorsabb. Adagold ki a 12 muffinformába, majd 170 fokon süsd meg /kb. 20-25 perc/.

Tanácsok:
Ez a csokis muffin valóban rászolgált a *CSODÁS* jelzőre. Egyszerű és nagyon finom. Én minyonpapírt szoktam a muffinsütőbe tenni és azt csak 3/4-ig töl-töm meg, szépen feljön, melegen is nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon fincsi, elrontani sem lehet.


Elkészítési idő: 40 perc


Kukoricalisztes-mézes muffin

Hozzávalók:
1 csésze liszt
½ csésze kukoricaliszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
1 csésze méz
½ csésze lágy vaj
2 (nagy) tojás
1 ½ teáskanál vaníliakivonat vagy aroma
½ csésze tejföl
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 °C-
ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban elektromos habverővel magas fokozaton habosra keverjük a mézet és a vajat. Beleütjük a tojásokat, és hozzáadjuk a vaníliát. Alacsony fokozaton kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tejfölt is.
A masszát a formákba kanalazzuk, és 15-
20 percig sütjük.


"Mega" muffin

Hozzávalók:
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál sütőpor
½ csésze barna cukor
1 teáskanál fahéj
¼ teáskanál gyömbér
½ teáskanál só
1 nagy tojás
1 csésze összeturmixolt sütőtök vagy sárgarépa
1 csésze natúr joghurt
¼ csésze olaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 °C-
ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a sóval. A tojást elkeverjük a sütőtök-
vagy sárgarépapürével, a joghurttal és az olajjal, majd hozzáadjuk (kis adagonként) a lisztes keveréket.
A masszát a formákba kanalazzuk (csak 2/3-
ig töltjük meg!), majd 15-20 percig sütjük.

Tipp:Keverjünk a tésztába mazsolát, vagy mogyorót!


Őszi muffin

Hozzávalók:
3 csésze liszt
1 evőkanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
2 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál frissen reszelt/őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 ¼ csésze tej
2 tojás, enyhén felverve
1 csésze olvasztott vaj
1 cséze durvára aprított áfonya
1 csésze durvára reszelt hámozott, kimagozott alma
½ csésze kockára vágott füge
¾ csésze durvára vágott pirított földimogyoró
¾ csésze barna cukor
¾ csésze kristálycukor

Elkészítés:
A sütőt 190 °C-
ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban. A közepébe csinálunk egy mélyedést, hozzáöntjük a tejet, a felvert tojásokat és az olvasztott vajat, majd óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mogyorót, a kétfajta cukrot.
A tésztát az előkészített formákba kanalazzuk, és 15-
20 perc alatt készre sütjük.


Sütőtökös-almás muffin

Hozzávalók:
2 ½ csésze liszt
2 csésze reszelt alma
1 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
2 tojás
½ csésze olaj
1 csésze sütőtök konzerv (megsütött, cukrozott sütőtök is jó) -
átpasszírozva
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
2 csésze cukor
Tetejére:
¼ csésze cukor
2 evőkanál liszt
4 teáskanál vaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 165 °C-
ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, a sóval és a fűszerkeverékkel. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük az olajat, majd a reszelt almát és a sütőtökpürét is. A kapott masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a muffinformákba kanalazzuk.
Összekeverjük a ¼ csésze cukrot a vajjal és a liszttel, majd ezzel a keverékkel megkenegetjük a muffinok tetejét.
15-
20 percig sütjük. (tűpróba!)


Triplán csokis muffin

Hozzávalók:
½ csésze vaj
8,5 dkg étcsokoládé
2 ¼ csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
1 csésze kefír
1 csésze cukor
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
17 dkg tejcsokis tortadara
17 dkg fehércsokis tortadara
1 csésze apróra vágott mogyoró

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-
ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük.
A vajat gőz fölött felolvasztjuk az étcsokival. Ezalatt habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, a kefírrel és a vaníliával. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásos keverékhez óvatosan hozzáöntjük a szobahőmérsékletúre hűtött olvasztott csokit. A lisztes keveréket hozzáadjuk a csokis masszához, és simára keverjük. A csokidarákat belekeverjük a tésztába, majd a muffinformákba kanalazzuk: mindegyik formát 2/3-
ig töltjük meg.
20-
25 percig sütjük.

Tipp:
* A tortadara helyett használhatunk durvára vágott csokit is.
* Sütés előtt szórjuk meg a muffinok tetejét reszelt csokival.


"Fekete erdő" muffin

Hozzávalók:
20 dkg meggybefőtt
26 dkg liszt
½ teáskanál szódabikarbóna
2 ½ teáskanál sütőpor
3-
4 evőkanál kakaópor
4-
5 evőkanál csokoládés tortadara
2 tojás
12 dkg cukor
12,5 dkg puha vaj/margarin
2,2 dl kefír
Díszítéshez:
6 evőkanál meggylé
2 dl tejszín
ízlés szerint cukor
12 szem meggy
csokoládés tortadara

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-
ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet.
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-
10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
Mindegyik muffint átitatjuk 1-
2 teáskanál meggylével.
Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.

Tipp: A meggylevet helyettesíthetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.


Karamellás muffin

Hozzávalók:
12 dkg vaj/margarin
12 dkg cukor
18 dkg durvára vágott dió
20 dkg liszt
5 dkg zabpehely
2 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
14 dkg cukor
12,5 dkg vaj/margarin
2,5 dl kefír

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-
ra, a formákat alapsoan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sütőformák aljára adagoljuk.
A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a maradék dióval.
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat és a kefírt, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket, és homogén masszává keverjük.
A tésztát a sütőformába töltjük a diós keverék tetejére, majd 20 percig sütjük.
A kisült muffinokat 10-
15 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, megfordítjuk és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk a muffinok tetejéről, vagy ha vajaztuk a formát, egy kanállal kiszedjük a formában maradt diós-
karamellát, és a muffinok tetejére halmozzuk.


"Túró Rudi" muffin

Hozzávalók:
10 dkg csoki
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál tej
25 dkg túró
porcukor
tejföl

Elkészítés:
A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. Majd elkészítjük a túrót palacsintatöltelék-
szerűen: porcukor+tejföl, de ne legyen túl folyós. Ezt a masszát is beletesszük a tésztába. Majd tejjel lazítjuk egy kicsit, beletesszük a vaníliás cukrot.
A tojásfehérjékből csiptenyi sóval kemény habot verek, és egy részét először erőteljes fakanálmozdulatokkal, durván belekeverem a tésztába, majd a többit csak nagyon óvatos, laza mozdulatokkal.
Ha ez megvan, akkor mehet bele a sütőporos, csokis liszt. Az egész masszát belekanalazzuk a kivajazott horpadásokba, és megsütjük 30 perc alatt (175 fokon, gázsütőn 4-
es fokozat).

Tipp: A tetejére a "Túró Rudi" hatás érdekében lehet csokimázt tenni!!:) 


Citromos-mandulás muffin

Hozzávalók:
2 alaposan megmosott citom
3 tojás
15 dkg őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
15 dkg cukor

Elkészítés:
A citromokat beletesszük egy kis lábosba, és annyi vizet öntötünk rájuk amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt húsz percig kis lángon forraljuk a gyümölcsöket. (Ennyi idő elég ahhoz, hogy megpuhuljanak, aztán kell még további harminc perc hogy kezelhető hőmérsékletűvé hűljenek.)
A sütőt előmelegítjük 175 °C-
ra, közben elkészítjük a tésztát:
A citomokat félbevágjuk, a magokat egy kés hegyével kipiszkáljuk belőlük, és a mag nélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágjuk. (héjával együtt!)
Elővesszük a késes betétű robotgépet, és máris beletehetjük a citomdarabokat. Ehhez jönnek a tojások, és addig keverjük, míg szinte sima massza lesz belőle. Maradhatnak benne helyenként kis citomhééjdarabkák de azok nagyon finomak lesznek a kész muffinokban.
Hozzászórjuk még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport és cukrot, és megint jöhet a gép.
Ezzel kész van a tészta, és mehet a horpadásokba, majd a meleg sütőbe. 25-
30 perc alatt sülnek meg, és több napig nagyon finomak.


Forraltboros muffin

Hozzávalók:
14 dkg vaj
12 dkg cukor
pici só
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje
14 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
6 dkg darált (reszelt)étcsokoládé
75 ml lehűtött, fűszerezett forralt bor

Elkészítés:
A vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a 3 tojássárgáját.
A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. ( a tojás fehérjét előbb habosra verjük és ha már elég kemény, akkor kell beleszórni a cukrot és még egy kicsit verni, különben csak fehér krém lesz és folyik, nem pedig hab!)
Közben muffinsütőt kikenjük vajjal, és liszttel megszórjuk vagy muffinpapírral kibéleljük a formákat.
A sütőt 170 °C-
ra (gáz 3-as) előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a darált (reszelt) étcsokoládéval összekeverjük.
A lehűtött forralt bort apránként a tojássárgájás masszához keverjük, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük, a végén pedig a keményre vert tojáshabot finoman, hogy ne törjön össze, a masszához keverjük.
A muffinsütőt 3/4 részéig töltjük meg a masszával és kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.


Gesztenyés muffin

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg puha vaj
2 evőkanál rum
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
tejszínhab
őrölt fahéj

Elkészítés:
A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk.
A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával.
A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény hbaot verünk, a lisztet pedig elvegyítjük a sütőporral.
A tojásfehérjehabot hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffinformákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben 175 °C-
n sütjük kb. 30 percig.
Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.


Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók:
10 dkg meggybefőtt
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
fél teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
12 dkg liszt
3 dkg darált mák
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál őrölt fahéj
1 citrom
4 evőkanál tej
fehércsoki mázhoz:
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj
2 evőkanál tejszín
10 dkg porcukor
tetejére:
lecsöpögtetett magozott meggybefőtt

Elkészítés:
A sütőt 200 °C-
ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel.
A masszába belekeverjük a lecsöpögtetett meggyszemeket, majd a formákba adagoljuk.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozzászórjuk a porcurot. Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik benne, aztán, ha már kihűlt, rákenjük a kész muffinokra.


Sztracsatella muffin

Hozzávalók:
10 dkg tej-
vagy étcsokoládé
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
3-
4 evőkanál tejszín
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor


Kakaós pókhálómuffin

Hozzávalók:
2 csésze finomliszt
3 evőkanál kakaó (nem instant!)
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
4 evőkanál lágy vaj
1 ½ csésze cukor
1 tojás
2 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
1 csésze kefír vagy joghurt (író)
Díszítéshez:
2 tojásfehérje
2 ½ -
3 porcukor
1 teáskanál vanília aroma
2 evőkanál friss narancslé
fekete vagy barna ételfesték

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 °C-
ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy nagy tálban elektromos habverővel közepes fokozaton habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát, és ezt is jól elkeverjük. A lisztes keveréket három részletben adjuk hozzá a kefírrel felváltva.
A masszát az előkészített muffinformákba kanalazzuk, 2/3-
ig töltjük meg őket. 16-20 percig sütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e)
Kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd rácsra kiszedjük őket, és így hűtjük szobahőmérsékletűre.
A díszítéshez a tojásfehérjéket egy tálba tesszük, elekrtomos habverővel magas fokozaton lágy habot verünk belőle. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát és a narancslevet, és tovább keverjük, amíg sűrű és fényes masszát nem kapunk. (könnyen kenhetőnek kell lennie! ha túl folyós, keverjünk még hozzá cukrot, ha túl sűrű, akkor narancslevet!)
A kapott massza kb. egyharmadát áttesszük egy kis tálkába, hozzákeverjük az ételfestéket. Nyomózsákba tesszük (kis lukúba!), vagy egy nejlonzacskóba, és kiszúrjuk tűvel a sarkát.
A fehér mázat a muffinokra kanalazzuk, és eloszlatjuk a tetejükön egy késsel. A sötét mázzal a muffinok közepéből kiindulva spirális vonalat húzunk egészen a széléig. Egy késsel a spirál közepéből indulva a muffin széle felé vonalat húzunk, majd a kést letöröljük, és most 1-
2 centivel odébb kívülről befelé haladva húzunk vonalat a késsel. Ezt addig folytatjuk, míg körbe nem érünk, és az ábra nem formáz pókhálót.
12 muffin lesz egy adagból.


Kukoricalisztes-mézes muffin

Hozzávalók:
1 csésze liszt
½ csésze kukoricaliszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
1 csésze méz
½ csésze lágy vaj
2 (nagy) tojás
1 ½ teáskanál vaníliakivonat vagy aroma
½ csésze tejföl
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 °C-
ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban elektromos habverővel magas fokozaton habosra keverjük a mézet és a vajat. Beleütjük a tojásokat, és hozzáadjuk a vaníliát. Alacsony fokozaton kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tejfölt is.
A masszát a formákba kanalazzuk, és 15-
20 percig sütjük.


"Mega" muffin

Hozzávalók:
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál sütőpor
½ csésze barna cukor
1 teáskanál fahéj
¼ teáskanál gyömbér
½ teáskanál só
1 nagy tojás
1 csésze összeturmixolt sütőtök vagy sárgarépa
1 csésze natúr joghurt
¼ csésze olaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 220 °C-
ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a sóval. A tojást elkeverjük a sütőtök-
vagy sárgarépapürével, a joghurttal és az olajjal, majd hozzáadjuk (kis adagonként) a lisztes keveréket.
A masszát a formákba kanalazzuk (csak 2/3-
ig töltjük meg!), majd 15-20 percig sütjük.

Tipp:Keverjünk a tésztába mazsolát, vagy mogyorót!


Forraltboros muffin

Hozzávalók:
14 dkg vaj
12 dkg cukor
pici só
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje
14 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
6 dkg darált (reszelt)étcsokoládé
75 ml lehűtött, fűszerezett forralt bor

Elkészítés:
A vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a 3 tojássárgáját.
A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. ( a tojás fehérjét előbb habosra verjük és ha már elég kemény, akkor kell beleszórni a cukrot és még egy kicsit verni, különben csak fehér krém lesz és folyik, nem pedig hab!)
Közben muffinsütőt kikenjük vajjal, és liszttel megszórjuk vagy muffinpapírral kibéleljük a formákat.
A sütőt 170 °C-
ra (gáz 3-as) előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a darált (reszelt) étcsokoládéval összekeverjük.
A lehűtött forralt bort apránként a tojássárgájás masszához keverjük, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük, a végén pedig a keményre vert tojáshabot finoman, hogy ne törjön össze, a masszához keverjük.
A muffinsütőt 3/4 részéig töltjük meg a masszával és kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.


Gesztenyés muffin

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg puha vaj
2 evőkanál rum
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
tejszínhab
őrölt fahéj 
Elkészítés:
A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk.
A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával.
A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény hbaot verünk, a lisztet pedig elvegyítjük a sütőporral.
A tojásfehérjehabot hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffinformákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben 175 °C-
n sütjük kb. 30 percig.
Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.


Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók:
10 dkg meggybefőtt
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
fél teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
12 dkg liszt
3 dkg darált mák
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál őrölt fahéj
1 citrom
4 evőkanál tej
fehércsoki mázhoz:
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj
2 evőkanál tejszín
10 dkg porcukor
tetejére:
lecsöpögtetett magozott meggybefőtt

Elkészítés:
A sütőt 200 °C-
ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel.
A masszába belekeverjük a lecsöpögtetett meggyszemeket, majd a formákba adagoljuk.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozzászórjuk a porcurot. Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik benne, aztán, ha már kihűlt, rákenjük a kész muffinokra.


Sztracsatella muffin

Hozzávalók:
10 dkg tej-
vagy étcsokoládé
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
3-
4 evőkanál tejszín
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A muffinformákat kibéleljük muffinpapírral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-
ra.
A csokit apróra vágjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. A masszát kevés tejjel vagy tejszínnel fellazítjuk, és hozzákeverjük (fakanállal) a sütőporos lisztet és az apróra vágott csokit.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 30 perc alatt készre sütjük.


Reform muffin

Hozzávalók: (12 db-hoz)
1 csomag zabkorpa
½ csomag sütőpor
10 dkg mazsola
1 marék durvára vágott dió
2 teáskanál fahéj
2 dl tej
2 dl szűrt almalé /dobozos/
1 apróra vágott alma
5 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
fél tábla vagdalt ét vagy tejcsoki (tortabevonó)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-
ra, a muffinformákat kiolajozzuk, vagy papírral kibéleljük.
A hozzávalókat egy tálban villával összekeverjük, majd a muffinformákba kanalazzuk. Sütés előtt hagyjuk állni 5-
10 percig a formában, hogy meg tudjon dagadni a zabkorpa.
15-
20 percig sütjük. (tűpróba!)


 Sajtos muffin (leveles tésztából)

Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta
Töltelék:
20 dkg reszelt trappista
10 dkg reszelt füstölt sajt
3 tojás sárgája
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín

bors

Elkészítés:
A tésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk, és 12 kerek formát szaggatunk belőle, amivel a muffin sütőforma mélyedéseit tudjuk kibélelni.
A töltelék hozzávalóiból kikevert masszát a tésztaformákba töltjük.
Előmelegített sütőben 200 °C-
n sütjük.


Pirított kókuszos muffin

Hozzávalók:
1 ½ csésze liszt
1 csésze kókuszreszelék
½ csésze cukor
1/3 csésze aprított pörkölt mandula
1 ½ teáskanál sütőpor
¾ teáskanál narancshéj
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
¾ csésze kókusztej*
2 tojás
¼ csésze olvasztott vaj
1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-
ra. A muffinformákat kivajazzuk. A kókuszreszeléket serpenyőben megpirítjuk.
A lisztet összekeverjük a pirított kókuszreszelékkel, a cukorral, a mandulával, a sütőporral, a narancshéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A kókusztejet a tojásokkal, a vajjal és a vaníliakivonattal simára keverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A tésztát az előkészített formákba töltjük, és kb. 15 percig sütjük (tűpróba!)

* a kókusztejet helyettesíthetjük: 1 csésze tejet forraljunk fel 2 evőkanál kókuszreszelékkel, majd hagyjuk kihűlni és szűrjük le.


Sörös muffin

Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ teáskanál bors
1 evőkanál cukor
2,5 dl sör
5 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-
ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a borsot és a cukrot, majd kis adagokban hozzáadjuk a sört.
A masszát a formákba kanalazzuk, a tetejüket megszórjuk sajttal, és 15-
20 percig sütjük. 


Töltött mákos muffin

Hozzávalók:
10 dkg darált mák
10 dkg zabkorpa
10 dkg rétesliszt
1 dl olaj
2 dl tej
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál citromhéj
½ teáskanál fahéj
½ teáskanál szerecsendió
2 tojás
10 dkg cukor
A pudingtöltelékhez:
4 dl tej
2-
3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 csomag pudingpor (csokis)

Elkészítés:
A tölteléket elkészítjük: 3,5 dl tejet felforralunk, a maradék ½ dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd ezt a forró tejbe öntjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-
ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
A darált mákot összekeverjük a zabkorpával, a rétesliszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a citromhéjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval.
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Kis adagokban felváltva adagoljuk a masszába a lisztes keveréket és a tejet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.
A tésztából kb. egy evőkanálnyit a formák aljára kanalazunk, erre jön kb. ¾-
1 evőkanálnyi töltelék, majd ismét massza.
15-
20 percig sütjük.


Barackos muffin

Hozzávalók:
10 dkg aszalt barack
5 dl liszt
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál kardamom
2 dl cukor
1 dl barnacukor
4 tojás
10 dkg olvasztott margarin
2 dl joghurt
3 evőkanál narancs koncentrátum

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-
ra.
A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal.
A tojásokat a cukorral, margarinnal es a joghurttal összeverjük elektromos habverővel.
Belekeverjük a többi hozzavalót, a formákba kanalazzuk, és kb. 12 percig sütjük.


Kétszínű muffin

Hozzávalók:
20 dkg vaj
1 ½ csésze cukor
5 tojás
2 csésze liszt
1 csipet só
2 teáskanál vanília aroma
1 csomag sütőpor
1-
2 evőkanál kakaó

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-
ra.
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vajjal és a vanília aromával. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
A vajas masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot. A tésztát kettéválasztjuk, egyik felébe belekeverjük a kakaót.
A formákba kanalazzuk a kétféle tésztát úgy, hogy a forma egyik részébe a kakaós, a másik részébe a sárga kerüljön.
15-
20 perc alatt készre sütjük.


Mogyorós muffin

Hozzávalók:
7,5 dkg törökmogyoró (megpirítva, ledarálva)
4 teáskanál kakaópor (nem cukrozott!)
1 teákanál sütőpor
15 dkg liszt
15 dkg vaj
12 dkg cukor
3 tojás
12 dkg Nutella
1 ½ evőkanál tejföl

Elkészítés:

Az egyik keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, mogyoró, sütőpor, kakaópor).
Egy másik edénybe először kimérjük a vajat (néhny másodpercre betesszük a mikróba, hogy megpuhuljon egy kicsit), hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és habosra kikeverjük az egész elegyet. (botmixerrel a legegyszerűbb). Végül a Nutellával és a tejföllel is összekeverjük.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, és most már lyukacsos fakanálra váltunk át botmixer helyett.
A kész muffinmasszát ezután beleadagoljuk a kivajazott sütő mélyedéseibe (fagyiskanállal a legegyszerűbb), és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15-
20 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor porcukorral szórjuk meg, de bevonhatjuk csokimázzal is.


Kókuszos-csokis-vaníliás muffin

Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 csésze kókuszreszelék
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 tojás
¾ csésze barnacukor
2 dl tej
1 teáskanál vanília aroma
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-
ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
A csokoládét apró darabokra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a sóval, és hozzákeverjük a csokoládét is.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A cukros masszához kis adagokban, felváltva hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tejet, végül hozzáadjuk a tojásfehérjehabot is.
A tésztát a formákba kanalazzuk, és 15-
20 percig sütjük.

Tipp: A muffinok tetejére sütés előtt tegyünk egy-egy darabka csokoládét!


Diós-almás muffin

Hozzávalók:
2 tojás
3 (nagy) evőkanál méz
½ csésze olaj (3dl-
es csésze)
½ csésze darált dió
1 ¼ csésze liszt
1-
2 teáskanál fahéj (ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
½ csésze reszelt alma
1-
2 evőkanál tej

Elkészítés: A muffintepsit kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük (liszt+sütőpor+szódabikarbóna).
A tojásokat felverjük a mézzel és az olajjal. Hozzáadjuk a reszelt almát és a darált diót, majd a fahéjat. Beleadagoljuk a lisztes keveréket (apránként) és a tésztát tejjel lazítjuk.
A masszát a formákba kanalazzuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a muffinok tetejét díszítsük negyed dióval!


Banános-joghurtos muffin

Hozzávalók:
2 dl joghurt
6 dkg liszt
1 dl olaj
30 dkg porcukor
2 tojás
1 tasak sütőpor
1 kg banán
1-
2 dkg margarin

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elvegyítjük. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a porcukrot és a tojásokat, majd fakanállal egyneművé dolgozzuk.
A banánt kis kockákra vágjuk és belekeverjük a masszába. Kimargarinozott formába öntjük és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 10-
15 percig sütjük.


Banános muffin

Hozzávalók:
1 banán
20 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál szerecsendió
1 csipet só
15 dkg natúr (sovány) joghurt
1,75 dl tej (alacsony zsírtartalmú)
5 dkg barna cukor

Elkészítés:
A sütőt 190 °C-
ra előmelegítjük.
A banánt meghámozzuk, és egy villával összetörjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a szerecsendióval és a sóval. A joghurtot, a tejet, a cukrot és a banánt simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket (kis adagokban).
A tésztát a formákba töltjük, és 15-
20 percig sütjük.


Friss reggeli muffin

Hozzávalók:
2 csésze liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
½ csésze mazsola
½ csésze kókuszreszelék
3 (nagy) tojás
2 teáskanál vanília aroma
1 ¼ csésze cukor
2 csésze reszelt sárgarépa
2 teáskanál fahéj
½ csésze apróra vágott dió/mogyoró
1 alma reszelve
1 csésze olaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 °C-
ra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sóval, a kókuszreszelékkel, a mazsolával, a fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját a cukorral és az aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sárgarépát és az almát, végül belekeverjük a lisztes keveréket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a masszához adjuk.
A formákat 2/3-
ig töltjük, és 25-30 percig sütjük.

Tipp: A tojásfehérjehab nem fog összetörni, ha először a habhoz adunk egy keveset a masszából, jól elkeverjük, majd ezt a fellazított masszát adjuk a többihez! 


Marcipán muffin

Hozzávalók:
1 ½ csésze liszt
½ csésze őrölt mandula
1 csomag sütőpor
½ csésze cukor (barna és kristálycukor keverve)
½ csésze folyékony növényi margarin (olvasztott)
1 csésze ásványvíz
marcipángolyócskák

Elkészítés:
A sütőt 180 °C-
ra előmelegítjük.
A lisztet összekeverjük a mandulával és a sütőporral. A cukort elkeverjük a margarinnal és az ásványvízzel, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A tésztából 1-
1 kanálnyit teszünk a formák aljába, mindegyikre helyezünk 1-1 marcipángolyócskát, majd a maradék tésztával befedjük a golyókat.
20 percig sütjük.

Tipp: A muffinok tetejére tehetünk 1-1 szem mandulát. 


Narancsos-mákos muffin

Hozzávalók:
3 csésze liszt
2 csésze cukor
1,5 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál só
¼ csésze mák
3 tojás
1 csésze tejföl
½ csésze olaj
1,5 csésze narancslé
2 teáskanál narancs aroma (helyette használhatsz kandírozott narancshéjat)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 °C-
ra, a muffinformákat kibéleljük papírral.
Egy tálban összekverjük a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a mákot (illetve narancshéjat). Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat, a tejfölt, az olajat, a narancslevet illetve aromát,majd összekeverjük a két tál tartalmát.
25-
30 percig sütjük.


Angol teazsemle

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag száritott élesztő
3 tojás
5 dkg cukor 1 csipet só
2,5 dl tejszín
1 evőkanál tej

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük az élesztővel és a sóval.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tejet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A masszához hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket, majd az egészhez óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
A tésztát a muffinformákba kanalazzuk, és állni hagyjuk 20 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-
ra.
10-
15 percig sütjük.


Banános-csokis muffin

Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna

3 teáskanál kakaópor (nem instant!)
1 tojás
17,5 dkg cukor
1 dl olaj
12,5 dkg kefír
3 érett banán
durvára vágott étcsokoládé

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-
ra, a muffinformákat kibéleljük papírral.
A banánokat villával péppé törjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a kefírt, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk a banánt és a csokit is.
A tésztát a formákba kanalazzuk, és 10-
15 percig sütjük. 


Citromos-gyömbéres muffin

Hozzávalók:
2 teáskanál gyömbérgyökér összevágva
2 teáskanál citromhéj
4 teáskanál citromaroma
½ csésze vaj
1 csésze cukor
2 tojás
2 csésze liszt
1 teáskanál szalakáli
1 csésze tej

Elkészítés:
Sütőt 180 °C-
ra előmelegítjük.
Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. A tojásokat egyenként keverjük bele. Hozzáadjuk a citrom aromát és a gyömbért. A szalalkálit keverjük el a tejben, ez elkezd majd pezsegni.
A liszt egyharmadát öntsük a gyömbéres keverékhez, majd a többit is felváltva a tejjel. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk a muffinformákba.
15-
20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: A citromaroma helyett használhatunk 3 teáskanál frissen erszelt citromhéjat összekeverve 1-2 teáskanál citromlével (frissen facsart!)


Earl Grey muffin

Hozzávalók:
1/3 csésze víz
2 csapott evőkanál Earl Grey tea
12,5 dkg vaj
½ csésze cukor
1 csomag vaníliáscukor
2 tojás
1 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
1 doboz mandarin
2 tojásfehérje
¼ csésze cukor
½ csésze őrölt mandula

Elkészítés:
A vizet felforraljuk, a teára öntjük, 5 perc múlva leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-
ra.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot, egyenként a tojásokat. Beledolgozzuk a sütőporral elvegyített lisztet és a teát kis adagokban.
Félig töltjük a formákat. A mandarint lecsöpögtetjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, beleforgatjuk a mandulát. A mandarint elosztjuk a tészta tetején, rásímitjuk a mandulás habot.
25 percig sütjük.


Mákos muffin

Hozzávalók:
12 dkg liszt
2 tojás
15 dkg lágy margarin
15 dkg cukor
4 evőkanál meggydzsem
1 csomag sütőpor
10 dkg darált mák (nem cukrozott!)
1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:
Sütőt 180 °C-
ra előmelegítjük.
Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojássárgájával. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal és a fahéjjal. A vajas masszához hozzákeverjük a meggydzsemet, majd a lisztes keveréket is. Végül kiveszünk egy keveset a masszából, óvatosan elkeverjük a tojásfehérjehabbal, majd ezt keverjük az egész masszához. (így nem fog annyira összetörni a hab!)
A tésztát muffinformákba kanalazzuk, és 15-
20 percig sütjük.

Tipp: A muffinok tetejére tehetünk meggybefőttet, így jobban fognak kinézni!


Citromos-joghurtos muffin

Hozzávalók:
1 ¼ csésze vaj
2 csésze cukor
5 tojás
5 ¼ csésze liszt
¾ evőkanál szódabikarbóna
1/8 csésze sütőpor (kb. 1,5 csomag)
1 teáskanál só
3 ½ csésze natúr joghurt
¼ csésze citromlé
2 evőkanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokat (egyszerre!) belekeverjük.
Egy külön edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A lisztes keveréket a joghuttal felváltva a vajas masszához adjuk (liszttel kezdjük, és fejezzük be!), majd belekeverjük a citromlevet-
és héjat is.
A tésztát a formákba kanalazzuk. (csak 3/4-
ig töltjük!) 10-12 percig sütjük.

Tipp:
Keverjünk a tésztába 1,5 csésze mogyorót vagy mandulát és/vagy 2 evőkanál mákot, így még különlegesebb lesz!


Sonkával töltött sajtos-krumplis muffin

Hozzávalók: (12 db-hoz)
15 dkg finomliszt
5 dkg krumplipehely
10 dkg reszelt sajt
½ teáskanál só
1 tojás
½ csomag szárított sütőélesztő (11 gr-<

 
KÉPESLAPKÜLDŐ
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
CHAT BOX

Az élet nincs átkötve masnival, de azért ajándék.

önarcképem

A box az eOldalamról érhető el.

CHAT BOX

 
OLDALAIM
 
BARÁTI OLDALAK
 
A NAP IDÉZETE

Bölcs gondolatok

 


 
BÖLCSESSÉGEK

Citatum.hu

****

 

 
BANNEREK

 

LadyAnn Gportal
LadyAnn


autosurf


HWW Hitlist Top 50



misitata bannere






http://vili48.blogspot.hu/


 
VEGYES

Nagyon szép képek

 


Imádkozó nő

Emlékezés

Ha fejfád mellett ég a gyertya,
Látjuk benne arcod,
Odaföntről-messzeségből,
Karod felénk nyújtod.
Vigyázol ránk most is,tudjuk,
Ugyanúgy mint régen,
Drága jó apám,sosem feledünk téged!

Drága édesapám

Abdai Antal

Nyugodj békében,

elhunyt 2011.06.01

Gyertya disz

EMLÉKOLDALA


Megemlékezés 2.évforduló alkalmából.


Halottak Napjára.



Lengyel Jolán

1951-2013

Szíved pihen, a miénk vérzik, a fájdalmat csak az élők érzik. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok.

 

EMLÉKOLDALA

 

 
HTML-KÓDOK*KÉPGALÉRIA*HONLAPDESIGN*RECEPTEK*EGÉSZSÉGTÁR*VERSEK-IDÉZETEK