LadyAnn
MEN
 
HTML-KDOK
 
GALRIA KPEK
 
KARCSONY
 
EGSZSGTR
 
RECEPTEK
 
OLVASNIVAL
 
MONDK
 
VERSEK IDZETEK
 
SZ
 
TL
 
MESE OLDALAK

 

Mese tv

Egyszer volt mese oldal kp

TV MSOR

Tv kp

Filmek Sorozatok

J szrakozst kvnok!

Ksznet az oldal szerkesztjnek!

 
HSVT
 
HALLOWEEN
 
OLDAL RTKEL
Az oldal ltogatk vlemnye fontos szmomra.
Krlek rtkeld oldalam

Egszen j
Elfogadhat
Van mit csiszolni rajta
Szvesen jvk mskor is
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
HONNAN

 

 

 
Levesek2

Bolognai leves

hsleveskocka 3 db
vaj 3 dkg
liszt 3 dkg
spagetti 10 dkg
tejfl 1 dl
tejszn 2 dl
tojssrgja 2 db
Pannnia sajt 12 dkg
rlt fehr bors, s

Elksztse:
A hsleveskockkat 1 l vzben felforraljuk. A vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk s a levest berntjuk. Sval, rlt fehr borssal zestjk. A spagettit ss vzben kifzzk, leszrjk s a levesbe keverjk. Hozzadjuk a tejflt s 2-3 percig forral-juk, majd levesszk a tzrl. A tejsznt a tojssrgjval simra keverjk s lland kevers mellett, vkony sugrban a levesbe ntjk. Ezutn a levest mr nem szabad forralni. Azonnal tnyrokba szedjk s gazdagon meghintjk reszelt Pannnia sajttal.


Csirks sajtleves

natr Medve tmls sajt 20 dkg
csiperke gomba 10 dkg
jhagyma 1 csom
friss bazsalikom 1 ek.
hsleves 5 dl
tejszn 2 dl
liszt 2 dkg
margarin 2 dkg
rlt fehr bors, s

Elksztse:
rlt fehr bors, s Felhevtett margarinon megfuttatjuk az aprra vgott csiperke gombt s sval, borssal zestjk. Hozzadjuk a krmsajtot s hslevessel felntve kszre fzzk. Amikor a gomba megpuhult, tejsznbl s lisztbl kszlt habarssal srtjk, majd pr pillanat alatt kszre forraljuk. Finomra vgott tavaszi hagymval s bazsalikommal meghintve tesszk asztalra.



Egyszer sajtleves

vaj 4 dkg
liszt 4 dkg
tej 6 dl
Karavn sajt 12 dkg
kifli 2 db
fokhagyma 3 gerezd
rlt fehr bors, s

Elksztse:
A vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk. Felengedjk a tejjel, 4 dl vzzel s simra keverjk. Sval, rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival fszerezzk, belekeverjk a reszelt Karavn sajtot s felforraljuk. Kzben a kifli karikkat vajazott stlemezre tesszk, s a stben megpirtjuk. Vgl fokhagymval bedrzsljk, minden tnyrba 4-5 darabot tesznk s rmerjk a forr levest


Francia hagymaleves

vrshagyma 20 dkg
vaj 4 dkg
szraz fehr bor 1 dl
prhagyma 10 dkg
hsleves 1 l
worchester szsz 2 cl
zsemle 2 db
Pannnia sajt 20 dkg
rlt fehr bors, s


irtjuk. Vigyzzunk, nehogy meggjen, mert akkor a leves keser lesz. Hozzntjk az 1 dl fehr bort. Amikor felforrt, beletesszk a vkonyra szelt prhagymt, sval, rlt fehr borssal zestjk s takarklngon nhny percig proljuk. Felengedjk hslevessel s egy kevs worchester szsszal zestjk. Gyenge tzn 8-10 percig forraljuk. Kzben a zsemlt felszeleteljk, mindegyik zsemleszelet tetejre reszelt Pannnia sajtot tesznk s a stben addig stjk, ameddig a sajt megpirul. Forrn knljuk, kln tlalva a sajtos zsemleszeleteket.



Francia zldsgleves

vaj 8 dkg
vrshagyma 5 dkg
prhagyma 5 dkg
srgarpa 15 dkg
fehrrpa 15 dkg
zeller 5 dkg
fejes kposzta 15 dkg
zldpetrezselyem 1 cs.
fokhagyma 2 gerezd
hsleves 1 l
fejtett bab 10 dkg
kifli 2 db
Pannnia sajt 15 dkg
kakukkf
szerecsendi
rlt bors, s

Elksztse:
4 dkg vajban vegesre pirtjuk az aprra vgott vrshagymt s a vkony karikkra szelt prhagymt. A zldsgeket s a kposztt vkony metltre vgjuk, rtesszk a hagymra, megszrjuk vgott zldpetrezselyemmel s fed alatt nhny percig proljuk. Aprra vgott fokhagymval, rlt borssal s kakukkfvel fszerezzk. Felengedjk a hslevessel, megszzuk s hozzadjuk a fejtett babot. Mrskelt tzn, lass forrs mellett puhra fzzk. Kzben a kiflit 2 cm vastag karikkra szeljk s megvajazott stlemezre tve, a stben megpirtjuk. Kevs ftt zldsget kiemelnk a levesbl, jl lecspgtetjk s ttrjk. Az gy nyert zldsgprvel megkenjk a kifli karikkat, megszrjuk reszelt Pannnia sajttal s egy csipetnyi szerecsendival, majd olvasztott vajat rcspgtetve, a stbe tolva piros-ropogsra pirtjuk. A tzforr leves mell kln tlaljuk a zldsges-sajtos kifli karikkat.



Milni pacalleves

fehrbab 15 dkg
vaj 4 dkg
fstlt szalonna 5 dkg
vrshagyma 8 dkg
pacal 40 dkg
srgarpa 10 dkg
zeller 10 dkg
paradicsompr 2 dkg
csontl 1,2 l
reszelt Pannnia sajt 15 dkg
zslyalevl
fehr bors, s

Elksztse:
A babot felhasznls eltt nhny rval hideg vzbe ztatjuk, ezutn enyhn ss vzben puhra fzzk. A vajat felmelegtjk, hozzadjuk az apr kockkra vgott fstlt szalonnt s kiss megpirtjuk. Amikor vegesre pirult, hozzadjuk a vkony cskokra szeletelt pacalt. Sval s friss zslyalevllel zestjk. Kevs vizet ntnk al, mrskelt tzn, fedvel letakarva proljuk. Amikor a pacal a levt elftte, hozzadjuk a kockkra vgott srgarpt s zellert. Nhny percig pirtjuk, majd beletesszk a paradicsomprt, s felengedjk csontlvel. Fed alatt addig fzzk, amg a pacal majdnem puha lesz. Ekkor hozzntjk a megftt babot s teljes puhulsig fzzk. Durvra rlt fehr borssal zestjk. Levesestlba szedjk s bven megszrjuk a reszelt Pannnia sajttal. Ennek a levesnek hagyomnyosan igen srnek, tartalmasnak kell lennie, hiszen ltalban ftelknt, egytltelknt fogyasztjk.



Minesztra leves

srgarpa 10 dkg
fehrrpa 10 dkg
zeller 5 dkg
kelkposzta 10 dkg
karalb 10 dkg
csszrszalonna 8 dkg
zsr 3 dkg
vrshagyma 5 dkg
zellerlevl 1/2 csom
paradicsompr 2 dkg
burgonya 10 dkg
szraz fehr bor 1 dl
spagetti 4 dkg
paradicsom 5 dkg
zldpaprika 5 dkg
csontl 1 l
Pannnia sajt 12 dkg
kakukkf, babrlevl
rlt bors, s

Elksztse:
A megtiszttott srgarpt, fehrrpt, zellert, kelkposztt s karalbt gyufaszl vastagsg cskokra vgjuk. Az apr kockra vgott csszrszalonnt kevs zsr hozzadsval kiolvasztjuk, majd a slt szalonnakockkat kiszedjk. A visszamaradt zsrban a finomra vgott vrshagymt megpirtjuk, majd hozzadjuk a zldsgeket. rlt fehr borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel, zellerlevllel, kakukk-fvel, babrlevllel fszerezzk s megszzuk. Hozzkeverjk a paradicsomprt, s fedvel letakarva proljuk. Amikor a zldsgek flig megproldtak, hozzadjuk a metltre vgott burgonyt, felengedjk a csontlvel s beletesszk a slt csszrszalonna kockkat. A fzs befejezse eltt borral zestjk, hozzadjuk az apr darabokra trdelt spagettit, a felkockzott paradicsomot s zldpaprikt, majd kszre fzzk. Tlalskor a levesbe keverjk a lereszelt Pannnia sajtot s azonnal, forrn knljuk.



Sajtleves hziasan

liszt 4 dkg
vaj 4 dkg
szraz fehr bor 2 dl
hsleveskocka 1 db
fokhagyma 3 gerezd
tejfl 2 dl
Karavn sajt 20 dkg
tojssrgja 2 db
kifli 2 db
rlt bors, s

Elksztse:
A vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk, 8 dl hideg vzzel s a szraz fehr borral felengedjk. Habvervel simra keverjk, majd beletesszk a hsleveskockt. Aprra vgott, vagy reszelt fokhagymval, rlt borssal, sval zestjk s 8-10 percig gyenge tzn forraljuk. Kevertlba tesszk a tejflt, 10 dkg reszelt sajtot s a tojssrgjt. Jl sszedolgozzuk s egy levesestlba ntjk. lland kevers mellett rmerjk az elkszlt, forr levest. A kifli karikkat bedrzsljk fokhagymval, megszrjuk reszelt sajttal s a stben megpirtjuk. A leves mell knljuk.



Tejleves sajtos lepnnyel

vaj 3 dkg
liszt 3 dkg
tej 1 l
tejszn 2 dl
tojssrgja 2 db
s
a lepnyhez:
tojs 2 db
liszt 4 dkg
sajt 4 dkg
vaj 2 dkg
s

Elksztse:
A vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk s forr, kiss ss tejjel felengedjk. Kzben a habvervel folyamatosan simra keverjk. Mrskelt tzn 4-5 percig forraljuk, ezutn levesszk a tzrl. A tojsok srgjt elkeverjk a tejsznnel s lass sugrban, folyamatos kevers mellett a leveshez ntjk. Ezutn elksztjk a lepnyt. A tojsok fehrjt kemny habb verjk. Hozzadjuk a lisztet, a lereszelt sajtot s a tojsok srgjt. Lazn sszekeverjk s gyengn megszzuk. Egy stlemezt vkonyan megkennk vajjal, erre tertjk az elksztett sajtos tsztt, majd kzepes hmrsklet stben szp vilgosra stjk. Kisebb rudacskkat vgunk belle s a levesbe tesszk. Azonnal, forrn tlaljuk.



Umbriai hagymaleves

csszrszalonna 5 dkg
olaj 5 cl
vrshagyma 30 dkg
paradicsom 20 dkg
hsleves 1,2 l
tojssrgja 2 db
Pannnia sajt 12 dkg
zsemle 2 db
bazsalikom, s

Elksztse:
A hsos csszrszalonnt apr kockkra vgjuk s olajon enyhn megpirtjuk. Hozzadjuk a vkony szeletekre vgott vrshagymt, megszzuk s gyenge tzn proljuk. A paradicsom hjt eltvoltjuk, kettvgjuk, magrszt kikaparjuk, hst kisebb darabokra vgjuk. Hozzadjuk a vrshagymhoz s addig proljuk, amg teljesen szt nem fnek. Ekkor forr, zsrtalantott hslevessel felntjk, bazsalikommal zestjk s mrskelt tzn 40-50 percig fzzk. Amikor a leves elkszlt, a tzrl levesszk s lland kevers mellett hozzadjuk a tojsok simra kevert srgjt s a lereszelt Pannnia sajtot. Pirtott zsemlekockt adunk mell.

Felhasznlt tartalom>>

 
BEJELENTKEZS
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
CHAT BOX

Az let nincs tktve masnival, de azrt ajndk.

narckpem

 
OLDALAIM
 
BARTI OLDALAK
 
A NAP IDZETE

Blcs gondolatok

 

 
 
BANNEREK


misitata bannere



 

 

 

 

 
VEGYES

Nagyon szp kpek

 


Imdkoz n

Emlkezs

Ha fejfd mellett g a gyertya,
Ltjuk benne arcod,
Odafntrl-messzesgbl,
Karod felnk nyjtod.
Vigyzol rnk most is,tudjuk,
Ugyangy mint rgen,
Drga j apm,sosem felednk tged!

Drga desapm

Abdai Antal

Nyugodj bkben,

elhunyt 2011.06.01

Gyertya disz

EMLKOLDALA


Megemlkezs az .vfordul alkalmbl.


Halottak Napjra.



Lengyel Joln

1951-2013

Szved pihen, a mink vrzik, a fjdalmat csak az lk rzik. Szmunkra Te sosem leszel halott, rkk lni fogsz, mint a csillagok.

 

EMLKOLDALA

 

 
HTML-KDOK*KPGALRIA*HONLAPDESIGN*RECEPTEK*EGSZSGTR*VERSEK-IDZETEK

 


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!