Bolognai leves
hsleveskocka 3 db
vaj 3 dkg
liszt 3 dkg
spagetti 10 dkg
tejfl 1 dl
tejszn 2 dl
tojssrgja 2 db
Pannnia sajt 12 dkg
rlt fehr bors, s
Elksztse:
A hsleveskockkat 1 l vzben felforraljuk. A vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk s a levest berntjuk. Sval, rlt fehr borssal zestjk. A spagettit ss vzben kifzzk, leszrjk s a levesbe keverjk. Hozzadjuk a tejflt s 2-3 percig forral-juk, majd levesszk a tzrl. A tejsznt a tojssrgjval simra keverjk s lland kevers mellett, vkony sugrban a levesbe ntjk. Ezutn a levest mr nem szabad forralni. Azonnal tnyrokba szedjk s gazdagon meghintjk reszelt Pannnia sajttal.
Csirks sajtleves
natr Medve tmls sajt 20 dkg
csiperke gomba 10 dkg
jhagyma 1 csom
friss bazsalikom 1 ek.
hsleves 5 dl
tejszn 2 dl
liszt 2 dkg
margarin 2 dkg
rlt fehr bors, s
Elksztse:
rlt fehr bors, s Felhevtett margarinon megfuttatjuk az aprra vgott csiperke gombt s sval, borssal zestjk. Hozzadjuk a krmsajtot s hslevessel felntve kszre fzzk. Amikor a gomba megpuhult, tejsznbl s lisztbl kszlt habarssal srtjk, majd pr pillanat alatt kszre forraljuk. Finomra vgott tavaszi hagymval s bazsalikommal meghintve tesszk asztalra.
Egyszer sajtleves
vaj 4 dkg
liszt 4 dkg
tej 6 dl
Karavn sajt 12 dkg
kifli 2 db
fokhagyma 3 gerezd
rlt fehr bors, s
Elksztse:
A vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk. Felengedjk a tejjel, 4 dl vzzel s simra keverjk. Sval, rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival fszerezzk, belekeverjk a reszelt Karavn sajtot s felforraljuk. Kzben a kifli karikkat vajazott stlemezre tesszk, s a stben megpirtjuk. Vgl fokhagymval bedrzsljk, minden tnyrba 4-5 darabot tesznk s rmerjk a forr levest
Francia hagymaleves
vrshagyma 20 dkg
vaj 4 dkg
szraz fehr bor 1 dl
prhagyma 10 dkg
hsleves 1 l
worchester szsz 2 cl
zsemle 2 db
Pannnia sajt 20 dkg
rlt fehr bors, s
irtjuk. Vigyzzunk, nehogy meggjen, mert akkor a leves keser lesz. Hozzntjk az 1 dl fehr bort. Amikor felforrt, beletesszk a vkonyra szelt prhagymt, sval, rlt fehr borssal zestjk s takarklngon nhny percig proljuk. Felengedjk hslevessel s egy kevs worchester szsszal zestjk. Gyenge tzn 8-10 percig forraljuk. Kzben a zsemlt felszeleteljk, mindegyik zsemleszelet tetejre reszelt Pannnia sajtot tesznk s a stben addig stjk, ameddig a sajt megpirul. Forrn knljuk, kln tlalva a sajtos zsemleszeleteket.
Francia zldsgleves
vaj 8 dkg
vrshagyma 5 dkg
prhagyma 5 dkg
srgarpa 15 dkg
fehrrpa 15 dkg
zeller 5 dkg
fejes kposzta 15 dkg
zldpetrezselyem 1 cs.
fokhagyma 2 gerezd
hsleves 1 l
fejtett bab 10 dkg
kifli 2 db
Pannnia sajt 15 dkg
kakukkf
szerecsendi
rlt bors, s
Elksztse:
4 dkg vajban vegesre pirtjuk az aprra vgott vrshagymt s a vkony karikkra szelt prhagymt. A zldsgeket s a kposztt vkony metltre vgjuk, rtesszk a hagymra, megszrjuk vgott zldpetrezselyemmel s fed alatt nhny percig proljuk. Aprra vgott fokhagymval, rlt borssal s kakukkfvel fszerezzk. Felengedjk a hslevessel, megszzuk s hozzadjuk a fejtett babot. Mrskelt tzn, lass forrs mellett puhra fzzk. Kzben a kiflit 2 cm vastag karikkra szeljk s megvajazott stlemezre tve, a stben megpirtjuk. Kevs ftt zldsget kiemelnk a levesbl, jl lecspgtetjk s ttrjk. Az gy nyert zldsgprvel megkenjk a kifli karikkat, megszrjuk reszelt Pannnia sajttal s egy csipetnyi szerecsendival, majd olvasztott vajat rcspgtetve, a stbe tolva piros-ropogsra pirtjuk. A tzforr leves mell kln tlaljuk a zldsges-sajtos kifli karikkat.
Milni pacalleves
fehrbab 15 dkg
vaj 4 dkg
fstlt szalonna 5 dkg
vrshagyma 8 dkg
pacal 40 dkg
srgarpa 10 dkg
zeller 10 dkg
paradicsompr 2 dkg
csontl 1,2 l
reszelt Pannnia sajt 15 dkg
zslyalevl
fehr bors, s
Elksztse:
A babot felhasznls eltt nhny rval hideg vzbe ztatjuk, ezutn enyhn ss vzben puhra fzzk. A vajat felmelegtjk, hozzadjuk az apr kockkra vgott fstlt szalonnt s kiss megpirtjuk. Amikor vegesre pirult, hozzadjuk a vkony cskokra szeletelt pacalt. Sval s friss zslyalevllel zestjk. Kevs vizet ntnk al, mrskelt tzn, fedvel letakarva proljuk. Amikor a pacal a levt elftte, hozzadjuk a kockkra vgott srgarpt s zellert. Nhny percig pirtjuk, majd beletesszk a paradicsomprt, s felengedjk csontlvel. Fed alatt addig fzzk, amg a pacal majdnem puha lesz. Ekkor hozzntjk a megftt babot s teljes puhulsig fzzk. Durvra rlt fehr borssal zestjk. Levesestlba szedjk s bven megszrjuk a reszelt Pannnia sajttal. Ennek a levesnek hagyomnyosan igen srnek, tartalmasnak kell lennie, hiszen ltalban ftelknt, egytltelknt fogyasztjk.
Minesztra leves
srgarpa 10 dkg
fehrrpa 10 dkg
zeller 5 dkg
kelkposzta 10 dkg
karalb 10 dkg
csszrszalonna 8 dkg
zsr 3 dkg
vrshagyma 5 dkg
zellerlevl 1/2 csom
paradicsompr 2 dkg
burgonya 10 dkg
szraz fehr bor 1 dl
spagetti 4 dkg
paradicsom 5 dkg
zldpaprika 5 dkg
csontl 1 l
Pannnia sajt 12 dkg
kakukkf, babrlevl
rlt bors, s
Elksztse:
A megtiszttott srgarpt, fehrrpt, zellert, kelkposztt s karalbt gyufaszl vastagsg cskokra vgjuk. Az apr kockra vgott csszrszalonnt kevs zsr hozzadsval kiolvasztjuk, majd a slt szalonnakockkat kiszedjk. A visszamaradt zsrban a finomra vgott vrshagymt megpirtjuk, majd hozzadjuk a zldsgeket. rlt fehr borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel, zellerlevllel, kakukk-fvel, babrlevllel fszerezzk s megszzuk. Hozzkeverjk a paradicsomprt, s fedvel letakarva proljuk. Amikor a zldsgek flig megproldtak, hozzadjuk a metltre vgott burgonyt, felengedjk a csontlvel s beletesszk a slt csszrszalonna kockkat. A fzs befejezse eltt borral zestjk, hozzadjuk az apr darabokra trdelt spagettit, a felkockzott paradicsomot s zldpaprikt, majd kszre fzzk. Tlalskor a levesbe keverjk a lereszelt Pannnia sajtot s azonnal, forrn knljuk.
Sajtleves hziasan
liszt 4 dkg
vaj 4 dkg
szraz fehr bor 2 dl
hsleveskocka 1 db
fokhagyma 3 gerezd
tejfl 2 dl
Karavn sajt 20 dkg
tojssrgja 2 db
kifli 2 db
rlt bors, s
Elksztse:
A vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk, 8 dl hideg vzzel s a szraz fehr borral felengedjk. Habvervel simra keverjk, majd beletesszk a hsleveskockt. Aprra vgott, vagy reszelt fokhagymval, rlt borssal, sval zestjk s 8-10 percig gyenge tzn forraljuk. Kevertlba tesszk a tejflt, 10 dkg reszelt sajtot s a tojssrgjt. Jl sszedolgozzuk s egy levesestlba ntjk. lland kevers mellett rmerjk az elkszlt, forr levest. A kifli karikkat bedrzsljk fokhagymval, megszrjuk reszelt sajttal s a stben megpirtjuk. A leves mell knljuk.
Tejleves sajtos lepnnyel
vaj 3 dkg
liszt 3 dkg
tej 1 l
tejszn 2 dl
tojssrgja 2 db
s
a lepnyhez:
tojs 2 db
liszt 4 dkg
sajt 4 dkg
vaj 2 dkg
s
Elksztse:
A vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk s forr, kiss ss tejjel felengedjk. Kzben a habvervel folyamatosan simra keverjk. Mrskelt tzn 4-5 percig forraljuk, ezutn levesszk a tzrl. A tojsok srgjt elkeverjk a tejsznnel s lass sugrban, folyamatos kevers mellett a leveshez ntjk. Ezutn elksztjk a lepnyt. A tojsok fehrjt kemny habb verjk. Hozzadjuk a lisztet, a lereszelt sajtot s a tojsok srgjt. Lazn sszekeverjk s gyengn megszzuk. Egy stlemezt vkonyan megkennk vajjal, erre tertjk az elksztett sajtos tsztt, majd kzepes hmrsklet stben szp vilgosra stjk. Kisebb rudacskkat vgunk belle s a levesbe tesszk. Azonnal, forrn tlaljuk.
Umbriai hagymaleves
csszrszalonna 5 dkg
olaj 5 cl
vrshagyma 30 dkg
paradicsom 20 dkg
hsleves 1,2 l
tojssrgja 2 db
Pannnia sajt 12 dkg
zsemle 2 db
bazsalikom, s
Elksztse:
A hsos csszrszalonnt apr kockkra vgjuk s olajon enyhn megpirtjuk. Hozzadjuk a vkony szeletekre vgott vrshagymt, megszzuk s gyenge tzn proljuk. A paradicsom hjt eltvoltjuk, kettvgjuk, magrszt kikaparjuk, hst kisebb darabokra vgjuk. Hozzadjuk a vrshagymhoz s addig proljuk, amg teljesen szt nem fnek. Ekkor forr, zsrtalantott hslevessel felntjk, bazsalikommal zestjk s mrskelt tzn 40-50 percig fzzk. Amikor a leves elkszlt, a tzrl levesszk s lland kevers mellett hozzadjuk a tojsok simra kevert srgjt s a lereszelt Pannnia sajtot. Pirtott zsemlekockt adunk mell.
Felhasznlt tartalom>>
|