LadyAnn
MENÜ
 
HTML-KÓDOK
 
GALÉRIA KÉPEK
 
KARÁCSONY
 
EGÉSZSÉGTÁR
 
RECEPTEK
 
OLVASNIVALÓ
 
MONDÁK
 
VERSEK IDÉZETEK
 
ŐSZ
 
TÉL
 
MESE OLDALAK

Mese fórum

Mese tv

Egyszer volt mese oldal kép

TV MŰSOR

Tv kép

***

 

 

 
HÚSVÉT
 
HALLOWEEN
 
OLDAL ÉRTÉKELŐ
Az oldal látogatók véleménye fontos számomra.
Kérlek értékeld oldalam

Egészen jó
Elfogadható
Van mit csiszolni rajta
Szívesen jövök máskor is
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HONNAN

Kattanj.hu

 

 
FEEDJIT

***


 
IDŐJÁRÁS SOPRON
 
Levesek2

Bolognai leves

húsleveskocka 3 db
vaj 3 dkg
liszt 3 dkg
spagetti 10 dkg
tejföl 1 dl
tejszín 2 dl
tojássárgája 2 db
Pannónia sajt 12 dkg
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A húsleveskockákat 1 l vízben felforraljuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk és a levest berántjuk. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A spagettit sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a levesbe keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és 2-3 percig forral-juk, majd levesszük a tűzről. A tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és állandó keverés mellett, vékony sugárban a levesbe öntjük. Ezután a levest már nem szabad forralni. Azonnal tányérokba szedjük és gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal.


Csirkés sajtleves

natúr Medve tömlős sajt 20 dkg
csiperke gomba 10 dkg
újhagyma 1 csomó
friss bazsalikom 1 ek.
húsleves 5 dl
tejszín 2 dl
liszt 2 dkg
margarin 2 dkg
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
őrölt fehér bors, só Felhevített margarinon megfuttatjuk az apróra vágott csiperke gombát és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és húslevessel felöntve készre főzzük. Amikor a gomba megpuhult, tejszínből és lisztből készült habarással sűrítjük, majd pár pillanat alatt készre forraljuk. Finomra vágott tavaszi hagymával és bazsalikommal meghintve tesszük asztalra.



Egyszerű sajtleves

vaj 4 dkg
liszt 4 dkg
tej 6 dl
Karaván sajt 12 dkg
kifli 2 db
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, 4 dl vízzel és simára keverjük. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, belekeverjük a reszelt Karaván sajtot és felforraljuk. Közben a kifli karikákat vajazott sütőlemezre tesszük, és a sütőben megpirítjuk. Végül fokhagymával bedörzsöljük, minden tányérba 4-5 darabot teszünk és rámerjük a forró levest


Francia hagymaleves

vöröshagyma 20 dkg
vaj 4 dkg
száraz fehér bor 1 dl
póréhagyma 10 dkg
húsleves 1 l
worchester szósz 2 cl
zsemle 2 db
Pannónia sajt 20 dkg
őrölt fehér bors, só


irítjuk. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor a leves keserű lesz. Hozzáöntjük az 1 dl fehér bort. Amikor felforrt, beletesszük a vékonyra szelt póréhagymát, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük és takaréklángon néhány percig pároljuk. Felengedjük húslevessel és egy kevés worchester szósszal ízesítjük. Gyenge tűzön 8-10 percig forraljuk. Közben a zsemlét felszeleteljük, mindegyik zsemleszelet tetejére reszelt Pannónia sajtot teszünk és a sütőben addig sütjük, ameddig a sajt megpirul. Forrón kínáljuk, külön tálalva a sajtos zsemleszeleteket.



Francia zöldségleves

vaj 8 dkg
vöröshagyma 5 dkg
póréhagyma 5 dkg
sárgarépa 15 dkg
fehérrépa 15 dkg
zeller 5 dkg
fejes káposzta 15 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
fokhagyma 2 gerezd
húsleves 1 l
fejtett bab 10 dkg
kifli 2 db
Pannónia sajt 15 dkg
kakukkfű
szerecsendió
őrölt bors, só

Elkészítése:
4 dkg vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a vékony karikákra szelt póréhagymát. A zöldségeket és a káposztát vékony metéltre vágjuk, rátesszük a hagymára, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel és fedő alatt néhány percig pároljuk. Apróra vágott fokhagymával, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Felengedjük a húslevessel, megsózzuk és hozzáadjuk a fejtett babot. Mérsékelt tűzön, lassú forrás mellett puhára főzzük. Közben a kiflit 2 cm vastag karikákra szeljük és megvajazott sütőlemezre téve, a sütőben megpirítjuk. Kevés főtt zöldséget kiemelünk a levesből, jól lecsöpögtetjük és áttörjük. Az így nyert zöldségpürével megkenjük a kifli karikákat, megszórjuk reszelt Pannónia sajttal és egy csipetnyi szerecsendióval, majd olvasztott vajat rácsöpögtetve, a sütőbe tolva piros-ropogósra pirítjuk. A tűzforró leves mellé külön tálaljuk a zöldséges-sajtos kifli karikákat.



Milánói pacalleves

fehérbab 15 dkg
vaj 4 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 8 dkg
pacal 40 dkg
sárgarépa 10 dkg
zeller 10 dkg
paradicsompüré 2 dkg
csontlé 1,2 l
reszelt Pannónia sajt 15 dkg
zsályalevél
fehér bors, só

Elkészítése:
A babot felhasználás előtt néhány órával hideg vízbe áztatjuk, ezután enyhén sós vízben puhára főzzük. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és kissé megpirítjuk. Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt pacalt. Sóval és friss zsályalevéllel ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, mérsékelt tűzön, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a pacal a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát és zellert. Néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét, és felengedjük csontlével. Fedő alatt addig főzzük, amíg a pacal majdnem puha lesz. Ekkor hozzáöntjük a megfőtt babot és teljes puhulásig főzzük. Durvára őrölt fehér borssal ízesítjük. Levesestálba szedjük és bőven megszórjuk a reszelt Pannónia sajttal. Ennek a levesnek hagyományosan igen sűrűnek, tartalmasnak kell lennie, hiszen általában főételként, egytálételként fogyasztják.



Minesztra leves

sárgarépa 10 dkg
fehérrépa 10 dkg
zeller 5 dkg
kelkáposzta 10 dkg
karalábé 10 dkg
császárszalonna 8 dkg
zsír 3 dkg
vöröshagyma 5 dkg
zellerlevél 1/2 csomó
paradicsompüré 2 dkg
burgonya 10 dkg
száraz fehér bor 1 dl
spagetti 4 dkg
paradicsom 5 dkg
zöldpaprika 5 dkg
csontlé 1 l
Pannónia sajt 12 dkg
kakukkfű, babérlevél
őrölt bors, só

Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellert, kelkáposztát és karalábét gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Az apró kockára vágott császárszalonnát kevés zsír hozzáadásával kiolvasztjuk, majd a sült szalonnakockákat kiszedjük. A visszamaradt zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Őrölt fehér borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, zellerlevéllel, kakukk-fűvel, babérlevéllel fűszerezzük és megsózzuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és fedővel letakarva pároljuk. Amikor a zöldségek félig megpárolódtak, hozzáadjuk a metéltre vágott burgonyát, felengedjük a csontlével és beletesszük a sült császárszalonna kockákat. A főzés befejezése előtt borral ízesítjük, hozzáadjuk az apró darabokra tördelt spagettit, a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, majd készre főzzük. Tálaláskor a levesbe keverjük a lereszelt Pannónia sajtot és azonnal, forrón kínáljuk.



Sajtleves háziasan

liszt 4 dkg
vaj 4 dkg
száraz fehér bor 2 dl
húsleveskocka 1 db
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 2 dl
Karaván sajt 20 dkg
tojássárgája 2 db
kifli 2 db
őrölt bors, só

Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, 8 dl hideg vízzel és a száraz fehér borral felengedjük. Habverővel simára keverjük, majd beletesszük a húsleveskockát. Apróra vágott, vagy reszelt fokhagymával, őrölt borssal, sóval ízesítjük és 8-10 percig gyenge tűzön forraljuk. Keverőtálba tesszük a tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és a tojássárgáját. Jól összedolgozzuk és egy levesestálba öntjük. Állandó keverés mellett rámerjük az elkészült, forró levest. A kifli karikákat bedörzsöljük fokhagymával, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben megpirítjuk. A leves mellé kínáljuk.



Tejleves sajtos lepénnyel

vaj 3 dkg
liszt 3 dkg
tej 1 l
tejszín 2 dl
tojássárgája 2 db

a lepényhez:
tojás 2 db
liszt 4 dkg
sajt 4 dkg
vaj 2 dkg

Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk és forró, kissé sós tejjel felengedjük. Közben a habverővel folyamatosan simára keverjük. Mérsékelt tűzön 4-5 percig forraljuk, ezután levesszük a tűzről. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és lassú sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük. Ezután elkészítjük a lepényt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a lereszelt sajtot és a tojások sárgáját. Lazán összekeverjük és gyengén megsózzuk. Egy sütőlemezt vékonyan megkenünk vajjal, erre terítjük az elkészített sajtos tésztát, majd közepes hőmérsékletű sütőben szép világosra sütjük. Kisebb rudacskákat vágunk belőle és a levesbe tesszük. Azonnal, forrón tálaljuk.



Umbriai hagymaleves

császárszalonna 5 dkg
olaj 5 cl
vöröshagyma 30 dkg
paradicsom 20 dkg
húsleves 1,2 l
tojássárgája 2 db
Pannónia sajt 12 dkg
zsemle 2 db
bazsalikom, só

Elkészítése:
A húsos császárszalonnát apró kockákra vágjuk és olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, megsózzuk és gyenge tűzön pároljuk. A paradicsom héját eltávolítjuk, kettévágjuk, magrészét kikaparjuk, húsát kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymához és addig pároljuk, amíg teljesen szét nem főnek. Ekkor forró, zsírtalanított húslevessel felöntjük, bazsalikommal ízesítjük és mérsékelt tűzön 40-50 percig főzzük. Amikor a leves elkészült, a tűzről levesszük és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojások simára kevert sárgáját és a lereszelt Pannónia sajtot. Pirított zsemlekockát adunk mellé.

Felhasznált tartalom>>

 
KÉPESLAPKÜLDŐ
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
CHAT BOX

Az élet nincs átkötve masnival, de azért ajándék.

önarcképem

A box az eOldalamról érhető el.

CHAT BOX

 
OLDALAIM
 
BARÁTI OLDALAK
 
A NAP IDÉZETE

Bölcs gondolatok

 


 
BÖLCSESSÉGEK

Citatum.hu

****

 

 
BANNEREK

 

LadyAnn Gportal
LadyAnn


autosurf


HWW Hitlist Top 50



misitata bannere






http://vili48.blogspot.hu/


 
VEGYES

Nagyon szép képek

 


Imádkozó nő

Emlékezés

Ha fejfád mellett ég a gyertya,
Látjuk benne arcod,
Odaföntről-messzeségből,
Karod felénk nyújtod.
Vigyázol ránk most is,tudjuk,
Ugyanúgy mint régen,
Drága jó apám,sosem feledünk téged!

Drága édesapám

Abdai Antal

Nyugodj békében,

elhunyt 2011.06.01

Gyertya disz

EMLÉKOLDALA


Megemlékezés 2.évforduló alkalmából.


Halottak Napjára.



Lengyel Jolán

1951-2013

Szíved pihen, a miénk vérzik, a fájdalmat csak az élők érzik. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok.

 

EMLÉKOLDALA

 

 
HTML-KÓDOK*KÉPGALÉRIA*HONLAPDESIGN*RECEPTEK*EGÉSZSÉGTÁR*VERSEK-IDÉZETEK