LadyAnn
MENÜ
 
HTML-KÓDOK
 
GALÉRIA KÉPEK
 
KARÁCSONY
 
EGÉSZSÉGTÁR
 
RECEPTEK
 
OLVASNIVALÓ
 
MONDÁK
 
VERSEK IDÉZETEK
 
ŐSZ
 
TÉL
 
MESE OLDALAK

Mese fórum

Mese tv

Egyszer volt mese oldal kép

TV MŰSOR

Tv kép

***

 

 

 
HÚSVÉT
 
HALLOWEEN
 
OLDAL ÉRTÉKELŐ
Az oldal látogatók véleménye fontos számomra.
Kérlek értékeld oldalam

Egészen jó
Elfogadható
Van mit csiszolni rajta
Szívesen jövök máskor is
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
HONNAN

Kattanj.hu

 

 
FEEDJIT

***


 
IDŐJÁRÁS SOPRON
 
Húsételek3

Gombás bélszín Pannónia sajttal sütve

bélszín 60 dkg
olaj 8 cl
vöröshagyma 5 dkg
gomba 15 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
liszt 3 dkg
tejszín 1 dl
Pannónia sajt 15 dkg
mustár
őrölt bors, só

Elkészítése:
A hártyájától megtisztított bélszínt megszórjuk őrölt borssal, vékonyan megkenjük mustárral, majd egy edénybe fektetjük és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Hűtőszekrénybe tesszük, és időnként megforgatva 2-3 napon keresztül érleljük. Az így előkészített bélszínből négy egyforma szeletet vágunk, nagyon gyengén kiverjük és megsózzuk. Kevés forró olajban angolosan kisütjük. A visszamaradt olajban a kis kockákra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt gombát, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és lepirítjuk. Kevés liszttel megszórjuk, kis ideig tovább pirítjuk. A tejszínt hozzáöntve addig keverjük, amíg krémszerűvé válik, majd levesszük a tűzről. A bélszínszeleteket egy tepsibe fektetjük. Tetejükön egyenletesen elosztjuk a ragut, majd mindegyiket befedjük egy-egy sajtszelettel. Forró sütőben a sajt olvadásáig sütjük. Párolt rizzsel vagy petrezselymes vajas burgonyával tálaljuk.



Illatos fűszeres csirke

csirke 1,2 kg bazsalikom
liszt 6 dkg só
olaj 8 cl
vöröshagyma 12 dkg
paradicsompüré 4 dkg
vargánya gomba 5 dkg
fehérbor 2-3 dl
zöldpetrezselyem 1 cs.
tejföl 2 dl
sonka 8 dkg
Pannónia sajt 12 dkg

Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megmossuk, szárazra itatjuk és besózzuk. Néhány percig állni hagyjuk, majd lisztbe mártva kevés olajban pirosra sütjük. A megsült csirkedarabokat egy tűzálló tálban szépen sorba rakjuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott vörös-hagymát, beletesszük a paradicsompürét és jól átforrósítjuk. Bazsalikommal, vágott zöldpetrezselyemmel, felaprított vargánya gombával fűszerezzük és fehérborral felengedjük. Amikor felforrt, a csirkére öntjük és alufóliával letakarva, a sütőben puhára pároljuk. Mikor a csirke megpuhult, a fóliát levesszük és ráöntjük az apróra vágott sonkával és reszelt sajttal elkevert tejfölt. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, ameddig a tejföl átforrósodik és a sajt megolvad. Párolt rizzsel kínáljuk.



Karaván sajtos rakott makaróni virslivel


makaróni 40 dkg
virsli 20 dkg
zsír 8 dkg
pirospaprika 3 g
tejföl 3 dl
tojás 2 db
Karaván sajt 15 dkg
őrölt bors, só

Elkészítése:
A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A virslit karikákra vágjuk, kevés felhevített zsírban átpirítjuk és a tűzről levéve csipetnyi pirospaprikával elkeverjük. A tejfölt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egész tojásokat, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd habverővel simára keverjük. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk zsírral, beleterítjük a makaróni felét, rátesszük a virslit, megszórjuk a reszelt sajt felével és befedjük a maradék makarónival. A tojással elkevert tejfölt a tészta felületén egyenletesen elkenjük. Rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot és mérsékelten forró sütőben ropogós pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk, frissen a legfinomabb.



Mediterrán rántott csirke

csirke 1,2 kg
olaj 3 dl
citrom 1/2 db
zöldpetrezselyem 1/2 cs.
liszt 10 dkg
tojás 2 db
Pannónia sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
őrölt bors, só

Elkészítése:
Zománcozott vagy porcelánedénybe olajat teszünk, citromlével összekeverjük, majd sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöld-petrezselyemmel fűszerezzük. Beletesszük a feldarabolt csirkét és hűtőszekrényben 4-5 órán keresztül érleljük. Néhányszor megforgatjuk, hogy a páclé mindenhol egyformán érje. Miután a pácléből kiemeltük, lecsöpögtetjük, lisztbe, felvert tojásba és 10 dkg reszelt Pannónia sajttal összekevert zsemle-morzsába bundázzuk. Felhevített olajban, mérsékelt tűzön, lefedve készre sütjük. Köretnek sült hasábburgonyát adunk hozzá.



Pannónia sajttal párolt bazsalikomos csirke

csirke 1,2 kg
zsír 8 dkg
liszt 5 dkg
vöröshagyma 12 dkg
paradicsompüré 3 dkg
fehérbor 2 dl
Pannónia sajt 12 dkg
sonka 10 dkg
tejföl 2 dl
bazsalikom

Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk és megsózzuk. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, a lisztbe forgatott csirkedarabokat szép pirosra sütjük, majd egy mélyebb tűzálló tálba helyezzük. A visszamaradt zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a fehérborral és egy kevés vízzel felengedjük. Megsózzuk és tört bazsalikommal fűszerezzük. Néhány percig forraljuk, majd a csirkére öntjük. Fedővel letakarva, mérsékelt tűzön addig pároljuk, ameddig a csirke megpuhul. Rászórjuk az apró kockákra vágott Pannónia sajtot és sonkát, hozzáöntjük a tejfölt és 2-3 percig forraljuk. Párolt rizzsel és fejes salátával tálaljuk.



Pannónia sajttal sült sertésborda gombával

sertéskaraj 60 dkg
zsír 5 dkg
liszt 3 dkg
gomba 15 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
vaj 3 dkg
Pannónia sajt 12 dkg
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A sertéskarajt felszeleteljük, a szeleteket kissé kiverjük, megsózzuk és őrölt fehér borssal meghintjük. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a lisztbe mártott hússzeleteket pirosra sütjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük. A hús sütéséből visszamaradt zsírba tesszük és lepirítjuk. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A megsütött hússzeleteket vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük. Elosztjuk rajtuk a pirított gombát és mindegyiket egy-egy sajtszelettel betakarjuk. Forró sütőben készre sütjük. Köretnek vajas zöldborsót adunk mellé.



Pannónia sajttal töltött csirkemell

csirkemell 4 db
Pannónia sajt 12 dkg
vaj 6 dkg
liszt 5 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
olaj
só, szerecsendió

Elkészítése:
A kicsontozott csirkemellről a bőrt eltávolítjuk. Vékony pengéjű késsel a hús közepébe beleszúrunk és akkora üreget vágunk benne, hogy tölthető legyen.
A sajtot lereszeljük és összegyúrjuk a vajjal. Sóval és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A sajtos tölteléket elosztjuk négy egyenlő részre és a csirkemelleket ezzel betöltjük. A nyílást hústűvel vagy fogvájóval betűzzük. A hússzeleteket megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk. Bő, forró olajban megsütjük. Vajas zöldborsóval, rizibizivel vagy burgonyapürével tálaljuk.



Pulykamell velővel és sajttal sütve

pulykamell 60 dkg
liszt 4 dkg
vaj 6 dkg
borjúvelő 20 dkg
vöröshagyma 5 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
tojássárgája 2 db
Pannonia sajt 15 dkg
szerecsendió
pirospaprika
őrölt fehér bors
őrölt bors, só

Elkészítése:
A pulykamellből négy egyforma szeletet vágunk, enyhén kiverjük és megsózzuk. Meghintjük őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, majd lisztbe mártva, kevés felhevített vajban pirosra sütjük. A borjú-, vagy sertésvelőt hideg vízben áztatjuk, így a felületén lévő hártyát könnyebben eltávolíthatjuk. A hús sütéséből visszamaradt vajban kevés finomra vágott, vagy lereszelt vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk az apróra vágott velőt, sóval, őrölt borssal, vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és erős tűzön, kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojások sárgáit és a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk. Egy-egy szelet Pannónia sajttal befedjük, kevés pirospaprikával megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Rizibizivel, vagy gombás rizzsel kínáljuk.



Rántott sertéskaraj olaszosan

vöröshagyma 15 dkg
olaj 3 dl
paradicsom 40 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehérbor 1 dl
sertéskaraj 60 dkg
liszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
Pannónia sajt 15 dkg
Reszelt Pannónia sajt 10 dkg
kakukkfű, őrölt bors, só

Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajban üvegesre pirítjuk, beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot, sóval, őrölt borssal ízesítjük és megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, átforrósítjuk és hozzáöntjük a bort. Kakukkfűvel fűszerezzük és fedővel letakarva 20-25 percig főzzük. Sűrű mártást kapunk. A karajszeleteket kiverjük, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsával elkevert reszelt sajtba bundázzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Lapos tűzálló tálba tesszük a megsütött hússzeleteket. Mindegyikre egy szelet sajtot helyezünk és meglocsoljuk a mártással. Újra sajt, majd mártás következik. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben jól átsütjük.



Rozmaringos csirkemell sajttal sütve

csirke 1,2 kg
olaj 8 cl
vöröshagyma 15 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehérbor 3 dl
liszt 5 dkg
gomba 12 dkg
Pannónia sajt 15 dkg
babérlevél
rozmaring
őrölt bors, só

Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevés őrölt borssal bedörzsöljük. Néhány percig letakarva állni hagyjuk. Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük és kevés ideig tovább pirítjuk. Fehérborral felengedjük, rozmaringgal fűszerezzük és megsózzuk. Közben a csirkehús darabokat lisztbe forgatjuk, kevés olajban pirosra sütjük, majd átszedjük a forrásban lévő paradicsomos lébe. Babérlevelet teszünk hozzá és fedő alatt, gyenge tűzön pároljuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát és a párolódó húshoz keverjük. Amikor a hús megpuhult, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Sajtos spagettivel vagy makarónival tálaljuk.



Sajtos burgonyával töltött sertésdagadó

sertésdagadó 80 dkg
vaj 8 dkg
vöröshagyma 5 dkg
főtt burgonya 40 dkg
Köményes Göcseji csemege sajt 15 dkg
zsemlemorzsa 3 dkg
köménymag
őrölt bors, só

Elkészítése:
Vajban kevés finomra vágott vöröshagymát pirítunk és hozzáadjuk a lereszelt főtt burgonyához. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük és belekeverjük az apró kockákra vágott köményes Göcseji csemege sajtot. Egy serpenyőt vajjal kikenünk, zsemle-morzsával meghintünk és szétterítjük benne a burgonyát. Kevés vajat morzsolunk rá, majd a sütőben megpirítjuk. A sertésdagadót vékony pengéjű, éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen. A burgonyát beletöltjük, a nyílást bevarrjuk, vagy hústűvel összetűzzük. A húst megsózzuk, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd tepsibe fektetjük és a sütőben szép pirosra sütjük. Felszeleteljük és idénysalátákkal kínáljuk.

 

 
KÉPESLAPKÜLDŐ
 
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
CHAT BOX

Az élet nincs átkötve masnival, de azért ajándék.

önarcképem

A box az eOldalamról érhető el.

CHAT BOX

 
OLDALAIM
 
BARÁTI OLDALAK
 
A NAP IDÉZETE

Bölcs gondolatok

 


 
BÖLCSESSÉGEK

Citatum.hu

****

 

 
BANNEREK

 

LadyAnn Gportal
LadyAnn


autosurf


HWW Hitlist Top 50



misitata bannere






http://vili48.blogspot.hu/


 
VEGYES

Nagyon szép képek

 


Imádkozó nő

Emlékezés

Ha fejfád mellett ég a gyertya,
Látjuk benne arcod,
Odaföntről-messzeségből,
Karod felénk nyújtod.
Vigyázol ránk most is,tudjuk,
Ugyanúgy mint régen,
Drága jó apám,sosem feledünk téged!

Drága édesapám

Abdai Antal

Nyugodj békében,

elhunyt 2011.06.01

Gyertya disz

EMLÉKOLDALA


Megemlékezés 2.évforduló alkalmából.


Halottak Napjára.



Lengyel Jolán

1951-2013

Szíved pihen, a miénk vérzik, a fájdalmat csak az élők érzik. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok.

 

EMLÉKOLDALA

 

 
HTML-KÓDOK*KÉPGALÉRIA*HONLAPDESIGN*RECEPTEK*EGÉSZSÉGTÁR*VERSEK-IDÉZETEK