| 
	Borsfzelk mskpp recept
	Hozzvalk:1 fej vrshagyma
 30 dkg sertslapocka
 1 paprika
 30 dkg zldbors
 liszt
 pirospaprika
 bors
 s
 tej
 olaj
 
 Elkszts:
 Az olajon megpirtom a hagymt,beleszelem a paprikt,megszrom pirospaprikval borsozom s rdobom a kockra vgott husit majd megszom. Egy kicsit lestm,majd egy deci vzzel fzm addig,mg hromnegyedrszben megpuhult. Ekkor felengedem 1-1,5 liter vzzel,s forrs utn beleteszem a borst. Pr percig forralom,amjd tejjel elkeverem a lisztet,s ezzel a habarssal besrtem. Lehet tenni bele petrezselyemzldet is.
 
 Elksztsi id: 80 perc
 
 
	Tejfls papriks krumpli recept
	Hozzvalk:25og tejfl
 2 kg burgonya
 1 fej hagyma
 1dcl olaj
 30dkg fstlt kolbsz
 2tojs
 15dkg liszt
 s
 bors
 piros fszerpaprika,
 delikt
 delikt
 
 Elkszts:
 Az olajon vegesre prolom a hagymt, piros fszerpaprikt szrk bele,majd felntm vizzel. Belerakom a burgonyt,amelyet kis kockkra vgtam. aztn rgtn utnna mehet a karikkra vgott fstlt kolbsz,s izls szerint a fszerek,vizet anyit adok hozz,hogy ellepje. Ha a burgonya megftt, mris elkezdem beleszaggatni a nokedlit, rgtn utnna a tejflt. mg kb 5 percig fzm,aztn fedvel letakarom.
 
 Tancsok:
 A nokedlit kevs vizzel szoktam elkeverni, hogy ne legyen nagyon lgy a tszta.
 Azrt sorolom a fzelk kategriba, mert a vgeredmnynl egy sr llagot kapunk.
 
 Elksztsi id: 35 perc
 Kalriatartalom: 50 kcal
 Sznhidrttartalom: 55 gramm
 Zsrtartalom: 20 gramm
 
 
	Lencsefzelk
	Hozzvalk:40 dkg lencse
 2 evkanl olaj
 1 ppos evkanl liszt
 1 dl tejfl
 1 kiskanl reszelt vrshagyma
 s
 krmnyi citromhj
 
 Elkszts:
 A gondosan kivlogatott, elz este beztatott lencst msnap annyi vzben, amennyi ppen ellepi, sval s citromhjjal zestve puhra fzzk. Ezutn a citromhjat kidobjuk belle, az olajbl, a lisztbl meg a hagymbl barna rntst ksztnk, s ezzel srtjk be a fzelket. Megtejflzve tlaljuk.
 
 Tancsok:
 Nagyon finom, ha a lencst fstlt lben fzzk meg, vagy legalbb egy darabka szalonnabrkt fznk vele egytt.
 
 
	Zldborsfzelk ditsan recept
	Hozzvalk:olvaolaj,zldbors,petrezselyem,s,rizstej,tkezsi kemnyt,destszer
 
 Elkszts:
 A fagyasztott zldborst kevs olvaolajon sajt levben megprolunk. Szzuk, megszrjuk petrezselyemzlddel, felntjk rizstejjel. Ha sszeforrt, hideg vzben csommentesre kevert kemnytt adunk hozz, mg egyszer sszerottyantjuk, s azonnal levesszk a tzrl. zls szerint destszert tehetnk bele.
 
 Elksztsi id: 15 perc
 
 
	Magyaros zldbab fzelk recept
	Hozzvalk:1 kg zldbab, 1 hsleveskocka, 1 vrshagyma, 2 evkanl liszt, 2 evkanl olaj, pirospaprika, telzest, 1 csomag petrezselyemzld, 1 dl tejfl, s
 
 Elkszts:
 A leveskocks, ss vzben fzzk a feldarabolt zldbabot. Elksztjk a rntst gy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymt, rszrjuk a lisztet, vgl a piros paprikt, felengedjk egy kevs hideg vzzel s a bab fzlevvel. Hozzntjk a megftt zldbabhoz. Mikor kellen besrsdik, belekeverjk a tejflt s megszrjuk petrezselyemmel, rvid fzs utn mr fogyaszthat. Fagyasztott zldbabbal hasonlan dolgozunk. Amennyiben veges babunk van, akkor megmelegtjk levvel egytt, esetleg a folyadkot ptoljuk, majd rendesen berntjuk.
 
 
	Dits tkfzelk recept
	Hozzvalk:4 szemlyre:
 50 dkg gyalult tk
 5 dkg hagyma
 1 dl 12%-os tejfl
 1 evkanl liszt
 fl csokor kapor
 s
 pirospaprika
 ecet
 
 Elkszts:
 A hagymt teflonban megpirtom, megszom, s meghintem pirospaprikval. Hozzadom a tkt, s sajt levben puhra prolom. A kaprot aprra vgom, a tkre szrom. A tejflt simra keverem a liszttel, behabarom vele a tkt. Pr csepp ecet jn mg hozz, s tlalhat.
 
 
	Burgonya fzelk
	Hozzvalk:burgonya,babrlevl,so.
 tej,tejfl,liszt
 
 Elkszts:
 Burgonyt ssze vgjuk,aza titkasokktej kevs viz,felrakjuk.Ebbe babrlevl,so,bors izls szerint. Majdnem meg ft burgonyba be habarjuk tejflbe egy kics lisztel.Akki savanyuban szereti egy kis citromlvel izesiti.
 
 Elksztsi id: 20 perc
 
 
	Mindenfls fzelk
	Hozzvalk:1 konzerves kukorica
 1 brokkoli
 fl veg bors vagy zldbab
 tolaj
 1 fej vrshagyma
 s
 bors
 leveskocka (brmilyen)
 fokagyma (zbomba is lehet)
 bazsalikom (zbomba is lehet)
 1 kis pohr tejfl
 1 evkanl liszt
 
 Elkszts:
 A hagymt apr kockkra vgjuk, a forrlajon vegesre proljuk. Utna rdobjuk az apr darabokra szedett, megtiszttott brokkolit, a borst s a kukorict (levket lentjk). Gyorsan megforgatjuk a forr olajon, majd felntjk annyi vzzel, hogy ellepje, kis lngon addig fzzk, amg a brokkoli meg nem puhul. Utna a tejflt elkeverjk a liszttel, s behabarjuk vele a fzelket. Tz percig forraljuk, ez alatt hozzadjuk a fokhagymt s a bazsalikomot, szzuk, borsozzuk.
 
 
	Paradicsomos kposzta.
	Hozzvalk:1 fej kposzta, 1 kg friss paradicsom (vagy srtett paradicsom)
 1 hagyma , 3 ek. olaj, 1 ek. dars liszt, 1 zldpaprika, cukor, s
 
 Elkszts:
 A kposztt megtiszttjuk fels leveleitl, metltre vgjuk, megmossuk. Az aprra vgott hagymt olajon megpirtjuk, rtesszk a kposztt, megszzuk, lefedjk, s puhra proljuk. A paradicsomot megmossuk, megfõzzk, ttrjk, rntjk a flpuhra prolt kposztra, hozzadjuk a kimagozott, szttrdelt zldpaprikt( el is maradhat), s puhra fzzk. Olajbl s lisztbl rntst ksztnk, majd berntjuk vele a kposztt. Cukorral, sval zestjk, s felforraljuk.
 
 
	Kapros cukkinifzelk recept
	Hozzvalk:2 db kzepes nagysg cukkini
 2 ek.citroml
 1 ek. olaj
 1 ek.liszt
 1 ek. cukor
 2 gerezd fokhagyma
 1 csokor kaporlevl
 0,5 liter hsleves(leveskockbl is lehet)
 
 Elkszts:
 A meghmozott cukknit kettvgjuk,magjt kikaparjuk. Hasbokra szeletelve meglocsoljuk citromlvel. Az olajbl s a lisztbl zsemleszn rntst ksztnk. Beletesszk a zzott fokhagymt, a cukknit s az aprra vgott kapor felt. 2-3 percig pirtjuk, majdfelengedjk a hideg levessel, megszrjuk pici cukorral, s takark lngon puhra fzzk. Tlals eltt rszorjuk a maradk kaprot.
 
 Tancsok:
 Melegen s hidegen egyarnt dt fzelk.
 
	Mgtbb recept>> |