Alms sajtpuding 
	 
	Pannnia sajt 30 dkg 
	alma 2 db 
	tojs 4 db 
	rizsliszt 5 dkg 
	vaj 3 dkg 
	tejfl 2 dl 
	curry 
	szerecsendi 
	rlt fehr bors 
	s  
	Elksztse: 
	A Pannnia sajtot lereszeljk s 5 dkg-ot flretesznk. A tojsok srgjt a tejjel, a rizsliszttel s a fszerekkel habosra keverjk. Hozzadjuk a lereszelt almt s a 25 dkg sajtot. A tojsfehrjket kemny habb verjk s vatosan a sajtos masszhoz keverjk, vigyzva, hogy a hab ne trjn ssze. Kivajazott tzll tlba ntjk, a tlat vzzel telt tepsibe lltjuk. Kzepesen meleg stbe tesszk s addig gzljk, amg a beleszrt tre mr nem tapad r. Kzben a tejflt megszzuk, a maradk 5 dkg reszelt Pannnia sajttal sszekeverjk s a megslt sajtpudingra ntjk. 
 
	 
	Apuka krumplilevese 
	 
	olvaolaj 4 cl 
	fokhagyma 4 gerezd 
	paradicsom 15 dkg 
	tykhsleves 2 l 
	burgonya 50 dkg 
	srgarpa 15 dkg 
	cukkini 15 dkg 
	liszt 3 dkg 
	Pannnia sajt 20 dkg 
	rlt bors 
	s  
	Elksztse: 
	Az olajat felmelegtjk, beletesszk a fokhagymt s a felszeletelt paradicsomot. Az egszet megdinszteljk. Ezutn hozzntjk a tykhslevest, beletesszk a felkockzott burgonyt, s mindezt lefedve 20 percen t gyengn forraljuk. Beletesszk a kockkra vgott srgarpt s a felszeletelt cukkinit s addig forraljuk csendesen, amg a zldsgek megpuhulnak. Ezutn zestjk sval s borssal. Ha szksges, egy kevs liszttel kiss besrtjk. Tlalskor a felkockzott Pannnia sajtra merjk a forr levest. 
 
	 
	Becsei sajtos kifli 
	 
	liszt 1 kg 
	tej 0,5 l 
	leszt 5 dkg 
	cukor 2 dkg 
	joghurt 2 dl 
	margarin 29 dkg 
	Pannnia sajt 32 dkg 
	kmnyes reszelt Pannnia sajt 10 dkg 
	tojs 1 db 
	s  
	Elksztse: 
	Az lesztt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sval s 4 dkg margarinnal sszedagasztjuk. Ezutn meleg helyen hagyjuk megkelni. A tsztt 2x8 rszre osztjuk s ismt pihentetjk. A cipkat kinyjtjuk, nyolcat-nyolcat egymsra tesznk, kzben a margarint egyenletesen a lapok kz kenjk. Folyamatosan addig nyjtjuk, amg kb. 4 mm-es tsztkat kapunk. 16-16 rszre vgjuk, ahogy a tortaszeleteket szoks. Mindegyik szelet tetejre egy-egy csk Pannnia sajtot tesznk s feltekerjk. A tsztkat egy tepsibe fektetjk, tetejket megkenjk a felvert tojssal, meghintjk sval s szezmmaggal. Elmelegtett stben, takarklngon aranysrgra stjk, s mg forrn megszrjuk kmnyes reszelt Pannnia sajttal. 
 
	 
	Csirke Pannnia mdra 
	 
	csirkemell 4 db 
	vaj 5 dkg 
	gomba 15 dkg 
	tejszn 2 dl 
	reszelt Pannnia sajt 25 dkg 
	liszt 5 dkg 
	tojs 2 db 
	zsemlemorzsa 15 dkg 
	olaj 3 dl 
	rlt bors 
	s  
	Elksztse: 
	Egy kis lbasban vajat olvasztunk s puhra proljuk benne a felaprtott gombt. Szzuk, borsozzuk, 2 kanl liszttel simra keverjk, majd a tejsznt hozzntve besrtjk. Hozzadjuk a reszelt Pannnia sajtot, s addig keverjk, amg a sajt megolvad. Kihtjk, majd a htszekrnybe tesszk. Ha megdermedt, 4 rszre osztjuk s rkenjk a 4 db kivert, szott csirkemellre. Felgngyljk s hstvel sszetzzk. Lisztben, tojsban s zsemlemorzsban megforgatjuk s forr olajban kistjk. Rizzsel s vegyes zldsgsaltval knljuk. 
 
	 
	Csirkemell bazsalikomos slt paradicsommal 
	 
	csirkemell 60 dkg 
	paradicsom 15 dkg 
	olvaolaj 3 cl 
	Pannnia sajt 25 dkg 
	bazsalikom 
	rlt fehr bors 
	s  
	Elksztse: 
	A filzett csirkemelleket megszzuk, rlt fehr borssal fszerezzk, majd a htben 2 rt llni hagyjuk. Rostlapon mind-kt oldalt megstjk, nem tl pirosra, hogy ne szradjon ki. Minden hsszeletre 2 paradicsomkarikt helyeznk, szzuk, rlt fehr borssal meghintjk, friss bazsalikomot tesznk r s nhny csepp olvaolajjal meglocsoljuk. Szeletelt Pannnia sajttal befedjk s forr stben pirosra stjk. Tlalskor a pecsenyelvel thzzuk, tojsos burgonyapppel krtjk. 
 
	 
	Csirkemell bazsalikomos slt paradicsommal 
	 
	csirkemell 60 dkg 
	paradicsom 15 dkg 
	olvaolaj 3 cl 
	Pannnia sajt 25 dkg 
	s, fehrbors 
	bazsalikom  
	Elksztse: 
	A filzett csirkemelleket zls szerint szzuk, fehr borssal fszerezzk, majd a htben 2 rt llni hagyjuk. Rostlapon mindkt oldalt megstjk, de nem tl pirosra, hogy ne szradjon ki. Felszeleteljk a paradicsomot s minden hsszeletre 2 karikt helyeznk. Szzuk, meghintjk fehrborssal, friss bazsalikomot tesznk r s nhny csepp olvaolajjal meglocsoljuk. Vgl szeletelt Pannnia sajttal lefedjk. Forr szalamanderben pirosra stjk. Tlalskor a csirkt a pecsenyelvel thzzuk. Tojsos burgonyapppel krtjk. 
 
	 
	vi eljegyzsi csirkje 
	 
	csirke 1,2 kg 
	liszt 8 dkg 
	pirospaprika 1 dkg 
	majornna 5 g 
	rlt bors 5 g 
	fokhagyma 2 gerezd 
	vaj 3 dkg 
	vrshagyma 12 dkg 
	Pannnia sajt 10 dkg 
	olaj 5 cl 
	tejfl 2 dl 
	rlt kmnymag 
	s  
	Elksztse: 
	A csirkt a szoksos mdon feldarabolom. A lisztet a fszerekkel s a zzott fokhagymval sszekeverem. A csirkedarabokat egyenknt megforgatom benne, majd kivajazott tepsibe vagy jnai tlba egyms mell rendezem. A megmaradt fszeres lisztet rszrom. Karikra vgott vrshagymt teszek r. A reszelt sajtot, az olajat s a tejflt sszekeverem s a szszt is a csirkre ntm. Aluflival lefedve forr stben 50 percig stm, majd a flit leveszem s mg 10 percig pirtom. Remek vendgvr tel, minden elre a stednybe kszthet, mr csak stni kell! 
 
	 
	Forr sajtgolyk 
	 
	Pannnia sajt 30 dkg 
	tojs 2 db 
	zsemlemorzsa 15 dkg 
	olaj 3 dl 
	reszelt szerecsendi 
	rlt bors  
	Elksztse: 
	A sajtot lereszeljk s sszekeverjk a tojsokkal, gy formzhat masszt kapunk. A keverket tetszs szerint zestjk rlt borssal, szerecsendival (s nem szksges), majd dinyi golykat formlunk belle, melyeket zsemlemorzsba forgatunk s olajban 180 fokon kistnk. Forrn tlaljuk, gy a golyk belseje folykony marad. A sajtgolykat fonyalekvrba vagy majonzbe mrtogatva az albbi kretekkel fogyaszthatjuk: slt burgonya, prolt vagy zldsges rizs, valamint prolt, grillezett zldsgek. nyenceknek a zsemlemorzsval kevert darlt dit ajnlom. 
	 
	Gngylt vagdalt hs 
	 
	sertshs 40 dkg 
	zsmle 2 db 
	vrshagyma 5 dkg 
	olaj 3 cl 
	Pannnia sajt 15 dkg 
	tej 1 dl 
	zsr 3 dkg 
	pirospaprika 
	rlt bors 
	s  
	Elksztse: 
	A darlt hst a tejbe ztatott, kinyomkodott zsemlvel, az aprra vgott, pirtott hagymval, sval, rlt borssal s pirospaprikval sszegyrjuk. Egy aluflia lapot megkennk zsrral s ujjnyi vastagon, tglalap alakban kinyjtjuk rajta a fszeres masszt. Bebortjuk a vkonyra szelt Pannnia sajttal s a flia segtsgvel sszegngyljk. Tepsibe vagy tzll tlba fektetjk, forr stben kb. 40 percig stjk. Tlals eltt a flibl kibontjuk, felszeleteljk, s tlra tve meghintjk finomra vgott petrezselyemmel 
 
	 
	nyenc zldsgtl gazdagon 
	 
	szeletelt Pannnia sajt 20 dkg 
	vrshagyma 10 dkg 
	fokhagyma 3 gerezd 
	padlizsn 20 dkg 
	cukkini 15 dkg 
	zldpaprika 2 db 
	gomba 20 dkg 
	paradicsom 10 dkg 
	zldbab 20 dkg 
	zldbors 20 dkg 
	tejfl 2 dl 
	Petrezselyem, bazsalikom 
	rlt bors, s  
	Elksztse: 
	Egy nagy serpenyben kevs olajon vegesre proljuk az aprra vgott vrshagymt, hozzadjuk a felcskozott zldpaprikt, a zldborst s a zldbabot. Fed alatt proljuk, majd a felkarikzott padlizsnt s cukkinit, a szeletekre vgott gombt s a zzott fokhagymt is hozzadjuk. Ha flig puha, beletesszk a felszeletelt paradicsomot, zls szerint szzuk, borsozzuk, aprra vgott petrezselyemmel meghintjk s bazsalikomot adunk hozz. Egy jnai tlat kivajazunk, zsemlemorzsval meghintjk. Beletesznk egy rteg zldsget, bebortjuk sajtszeletekkel, s gy rtegezzk, amg a hozzvalk el nem fogynak. A tetejre ismt sajtszeleteket tesznk, vkonyan megkenjk tejfllel s elmelegtett stben a sajt olvadsig stjk. 
 
	 
	Karfiolos bbos hs 
	 
	sertskaraj 60 dkg 
	olaj 8 cl 
	zldpaprika 10 dkg 
	paradicsom 10 dkg 
	karfiol 30 dkg 
	fokhagyma 2 gerezd 
	fstlt szalonna 5 dkg 
	liszt 5 dkg 
	tej 2 dl 
	tejfl 2 dl 
	tojs 1 db 
	zldpetrezselyem 1/2 cs. 
	Pannnia sajt 10 dkg 
	szerecsendi 
	rlt fehr bors, s  
	Elksztse: 
	A sertskarajt nyolc szeletre vgom, s enyhn kiverem. Beszom, kevs olajon pirosra stm, majd kevs vz hozzadsval fed alatt puhra prolom. Nyron egy zldpaprikt s egy paradicsomot is teszek hozz. Mg a hs puhul, elksztem a bbot. A karfiolt ss, fokhagyms vzben megfzm, leszrm. Az apr kockkra vgott szalonna zsrjt kiolvasztom. A szalonnakockkat flreteszem, a visszamaradt zsrbl a liszttel, a tejjel s a tejfllel sr besamelmrtst ksztek. Ha langyosra hlt, hozzadom a tojst, a szalonnt, az ttrt karfiolt, egy kevs aprra vgott petrezselyem zldet, rlt fehr borsot, szerecsendit, zls szerint st. A hsszeleteket egy enyhn olajozott tepsiben egyms mell helyezem s a tetejkre halmozom a karfiolos krmet. Megszrom a lereszelt Pannnia sajttal s forr stben pirosra stm. Burgonyaprvel tlalom. 
 
	 
	Kirlyi csirkemell 
	 
	csirkemell 60 dkg rlt bors 
	konyak 6 cl s 
	tej 2 dl 
	szeletelt Pannnia sajt 20 dkg 
	dibl 10 dkg  
	Elksztse: 
	A brtl, csontjtl elvlasztott csirkemelleket kiverjk, szzuk, borsozzuk s kb. 10 percig 3cl konyakkal zestett tejben ztatjuk. A lecsurgatott csirkeszeleteket vajban majdnem puhra stjk. Tzll tlba szedjk, lentjk a pclvel, ismt 3 cl konyakot ntnk r. Befedjk szeletelt Pannnia sajttal, darlt dival meghintjk s elmelegtett stben kb. 20 percig stjk. Burgonyaprvel, saltval tlaljuk. 
 
	 
	Korhely zsemle 
	 
	zsemle 6 db 
	fehrbor 3 dl 
	karika kolbsz 36 
	Pannnia sajt 18 szelet 
	liszt 10 dkg 
	tojs 3 db 
	reszelt Pannnia sajt 12 dkg 
	olaj 3 dl 
	s  
	Elksztse: 
	Az enyhn szikkadt zsemlket 4 korongra vgjuk, majd borba ztatjuk, vigyzva arra, hogy ne zzanak el. A zsemlekorongok kz 2 db papriks kolbsz karikt s 1 szelet sajtot tesznk. A megtlttt zsemlt szorosan sszefogjuk, lisztbe, majd felvert tojsba forgatjuk, reszelt sajtba mrtjuk s forr olajban ropogsra stjk. A maradk reszelt sajtot a forr zsemle tetejre szrjuk. 
 
	 
	Korona a “sajtok kirlynjvel” 
	 
	vaj 20 dkg 
	liszt 10 dkg 
	tejfl 1 dl 
	reszelt Pannnia sajt 15 dkg 
	tehntr 10 dkg 
	darlt slt hs vagy sonka 20 dkg 
	tejfl 1/2 dl 
	tojs 1 db 
	rlt kmny 
	s  
	Elksztse: 
	A puha vajat elkeverjk a liszttel, a tejfllel s sval. Jl sszedolgozzuk s legalbb egy rra htbe tesszk. Ezutn a tehntrt sszekeverjk a darlt sonkval, 1/2 dl tejfllel, egy egsz tojssal s 10 dkg reszelt sajttal. Megszzuk s rlt kmnnyel zestjk. A kemny tsztt lisztezett deszkn 1 cm vastag tglalap formra nyjtjuk. Egyenletesen rkenjk a tltelket s mintha beigli lenne, szorosan feltekerjk. A rudat kb. 2 cm vastag szeletekre vgjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszk, tetejt 5 dkg reszelt Pannnia sajttal meghintjk. Elmelegtett stben vilgosbarnra stjk. 
 
	 
	Mediterrn csirkemell 
	 
	csirkemell 60 dkg 
	fstlt szalonna 8 dkg 
	vrshagyma 15 dkg 
	fokhagyma 1 gerezd 
	olaj 5 cl 
	paradicsompr 10 dkg 
	Pannnia sajt 10 dkg 
	zslya 
	kakukkf 
	Leves por 
	rlt bors 
	s  
	Elksztse: 
	A csirkemellrl a brt eltvoltjuk, s a kicsontozott hst enyhn kiverjk. Kevs sval s rlt borssal bedrzsljk. A zslyt megmossuk, a leveleket lecsipkedjk. Nhny zslyalevelet a csirkemellekre helyeznk, majd 2-2 szalonnaszelettel krbetekerjk s fogvjval megtzzk. A hstekercseket megforrstott olajon krs-krl elstjk. A serpenybl kivve szzuk, borsozzuk. A visszamaradt zsiradkon az apr kockkra vgott hagymt s a zzott fokhagymt vegesre proljuk. Hozzadjuk a paradicsomprt s a kakukkfvet, sval, borssal, leves porral zestjk s sszeforraljuk. A paradicsommrtst egy tzll tlba ntjk, belehelyezzk a csirkemelleket, majd kb. 200 fokra elmelegtett stben 20 percig stjk. Ezutn megszrjuk a lereszelt Pannnia sajttal, visszatoljuk a stbe, s mg kb. 10 percig stjk. Prolt rizzsel fogyasztjuk. 
 
	 
	Nizzai padlizsn 
	 
	padlizsn 1 kg 
	olvaolaj 8 cl 
	vaj 5 dkg 
	liszt 5 dkg 
	tej 5 dl 
	reszelt Pannnia sajt 20 dkg 
	gomba 20 dkg 
	oregn 
	rlt fehr bors 
	s  
	Elksztse: 
	A hjas padlizsnt fa vagy manyag kssel kb. 1 cm vastag karikkra szeleteljk s beszva 1 rt llni hagyjuk. Ezutn a szeleteket vzzel lebltjk, leszrtjuk s felforrstott olvaolajban mindkt oldalukat aranybarnra stjk. A padlizsnkarikkat egy tzll tl aljba fektetjk. Elksztjk a besamelmrtst, sval, rlt fehr borssal, oregnval zestjk, bsgesen kevernk bele reszelt Pannnia sajtot s vajon prolt champignon gombt. A besamelt a padlizsngyra tertjk, tetejt megszrjuk a maradk reszelt sajttal s forr stben pirosra stjk. 
 
	 
	Pannnia csirkemell vrsboros meggyszsszal 
	 
	lebrztt, filzett csirkemell 2 dl 
	reszelt Pannnia sajt 15 dkg 
	tojs 1-2 db 
	olaj 1 cl 
	rlt szerecsendi 
	rlt bors 
	s 
	meggy 40 dkg 
	fokhagyma 4 gerezd 
	cukor 3 dkg 
	ribizlidzsem 5 dkg 
	szraz vrsbor 1,5 dl 
	tk. kemnyt 1 dkg 
	Cayenne bors  
	Elksztse: 
	A hsbl 8 szp szeletet formzunk, kiss kiverjk, sval s borssal bedrzsljk. A sajtot sszekeverjk a felvert tojssal s szerecsendival fszerezzk. A masszt rkenjk a hsszeletekre, feltekerjk s fogvjval megtzzk. Beolajozott alufliba csomagoljuk. Tepsibe vagy tzll tlba tesszk, el-melegtett stben kzepes lngon 30 percig stjk. Az utols 5 percre kibontjuk a batyukat, hogy a hs leve elprologjon, besrsdjn. Kzben a magozott meggyet ssze turmixoljuk. A dzsemmel s a cukorral sszekeverjk, fokhagymval s Cayenne borssal zestjk. Felforraljuk s 5 percig fzzk. Vgl belentjk a borral simra kevert kemnytt s ppen csak felforraljuk. A ksz hsbl kivesszk a fogvjkat s a szsszal krlntve, petrezselymes prolt rizzsel tlaljuk. 
 
	 
	Pannnia palacsinta 
	 
	palacsinta 8 db 
	vaj 5 dkg 
	Pannnia sajt 25 dkg 
	snidling 1/2 csom 
	olajbogy 3 dkg 
	kmnymag 
	szerecsendi 
	s  
	Elksztse: 
	A vajat, 20 dkg reszelt Pannnia sajtot, a st, az aprra vgott snidlinget, a kmnyt s a szerecsendit simra keverjk. 8 db palacsintt ksztnk, a sajtkrmmel megkenjk, majd hromszgre hajtva tzll tlba fektetjk ket. A maradk reszelt Pannnia sajttal meghintjk, olajbogyval, snidlinggel dsztjk. Elmelegtett stben 5 perc alatt gyengn tstjk. 
 
	 
	Pannnia pogcsa 
	 
	ftt, ttrt burgonya 30 dkg 
	liszt 40 dkg 
	libazsr 10 dkg 
	tojs 2 db 
	leszt 3 dkg 
	tej 1 dl 
	darlt tepert 15 dkg 
	Pannnia sajt 15 dkg 
	s  
	Elksztse: 
	A burgonyt, a lisztet, a libazsrt s egy tojst a kevs langyos tejben felfuttatott lesztvel sszegyrok. Lisztezett gyr-deszkn 1,5 cm vastag lapp nyjtom, rkenem a darlt tepertt s meghintem a reszelt sajt 1/3-val. sszehajtogatom, s 1 rt pihentetem. Ismt kinyjtom, meghintem a reszelt sajt msodik 1/3-val s 1 rt pihentetem. Legvgl 2 cm vastagra nyjtom, bevagdosom, tojssal megkenem, rszrom a maradk reszelt sajtot, s pogcsaszaggatval kiszaggatom. A tepsiben mg fl rt pihentetem. Forr stben kb. 25-30 perc alatt aranysrgra stm. 
 
	 
	Pannnia sajtkrztt 
	 
	vaj 7 dkg 
	Pannnia sajt 10 dkg 
	mustr 3 dkg 
	Piros Arany 3 dkg 
	vrshagyma 5 dkg 
	citrom 1/2 db 
	rlt bors 
	s  
	Elksztse: 
	A fszerekkel s a reszelt sajttal habosra keverjk a vajat. Legalbb nhny rn t htszekrnyben tartjuk, gy az zek sszernek s a krztt llaga kemnyebb lesz. Ha a fenti fszereken kvl fl teskanl rlt kmnyt is tesznk hozz, ms karakter telt kapunk. Fehr kenyrrel vagy pirtssal tlaljuk. Jl hasznlhat hidegtlakhoz, kitn reggeli vagy vacsoratel. 
 
	 
	Pannnia sajtsalta 
	 
	majonz 1 tubus 
	tejfl 4 dl 
	fehrbor 2 cl 
	porcukor 2 dkg 
	mustr 3 dkg 
	citrom 1 db 
	Pannnia sajt 20 dkg 
	alma 2 db 
	zldpetrezselyem 1/2 cs. 
	s  
	Elksztse: 
	A majonzt, a tejflt s a bort jl sszekeverjk, majd sval, porcukorral, citromlvel s mustrral zestjk. A sajtot s az almkat kb. 1-1,5 cm-es kockkra vgjuk s hozzkeverjk az elkszlt saltaalaphoz. Mg egyszer alaposan tforgatjuk, majd 2-3 rra htbe tesszk. Tlals eltt almakarikkkal, petrezselyemmel, reszelt Pannnia sajttal dsztjk. 
 
	 
	Pikns csirkemell Aranka mdra 
	 
	csirkemell 60 dkg 
	liszt 5 dkg 
	olaj 8 cl 
	gomba 15 dkg 
	paradicsompr 10 dkg 
	kmnyes reszelt Pannnia sajt 10 dkg 
	delikt, majornna 
	rlt bors  
	Elksztse: 
	A csirkemellet kicsontozzuk, gyengn kiverjk. Kevs delikttal megszrjuk, lisztben megforgatjuk. Forr olajban elstjk s kevs vzzel, fed alatt megproljuk. A gombt felszeleteljk, olajon megproljuk, delikttal, majornnval, borssal zestjk. Hozzadjuk a paradicsomprt s egy kevs ideig egytt proljuk. Lapos jnaiba fektetjk a hsokat, rntjk a gombs ragut, reszelt sajttal megszrjuk s a stben addig stjk, amg a sajt rolvad. 
 
	 
	Porhanys sajtos pogcsa 
	 
	rtesliszt 50 dkg 
	szalakli 2 dkg 
	Rama margarin 25 dkg 
	Pannnia sajt 15 dkg 
	tejfl 2 dl 
	vaj 3 dkg 
	tojssrgja 1 db 
	s  
	Elksztse: 
	A lisztet, a st s a szalaklit szrazon csommentesre keverjk. A tbbi hozzvalval gyorsan s alaposan sszedolgozzuk s 20 percet pihentetjk. A tsztt ujjnyi vastagra nyjtjuk, a pogcskat kiszaggatjuk, egyenknt krbesodorjuk s egy vajjal megkent stlapra tesszk. Ne rakjuk tl srn, hogy maradjon helyk a nvekedsre. Bekenjk tojssrgjval s reszelt Pannnia sajttal megszrjuk. Kzepesen meleg stben kistjk. Ha teljesen kihlt, akkor a legfinomabb.  
 |