| Amerikai sajtos steak
marhahs 80 dkg
tej 1 dl
zsemle 1 db
liszt 3 dkg
olaj 1 dl
tejszn 2 dl
Pannnia sajt 12 db
gymbr
oregn
rlt bors, s
Elksztse:
A sovny marhahst finom trcsn keresztl ktszer ledarljuk. Hozzntjk a tejet s sszedolgozzuk. Belekeverjk az ztatott s jl kicsavart zsemlt. Sval, rlt borssal, reszelt gymbrrel, oregnval fszerezzk. Egyforma nagysg pogcskat formlunk belle. Liszttel sszekevert zsemlemorzsba forgatjuk, majd kevs forr olajban kistjk. Ezutn az olajba ntjk a tejsznt, beleszrjuk a reszelt Pannnia sajtot s megszzuk. A kislt pogcskat sorban visszahelyezzk s fedvel letakarva nhny percig gyenge tzn proljuk. Sajt mrtsval lentve tlaljuk, trt burgonyt vagy prolt rizst adunk mell.
Amerikai sajtos melegszendvics bacon szalonnval
Pannnia sajt 15 dkg
tejfl 1 dl
tojssrgja 1 db
kenyr 8 szelet
bacon szalonna 15 dkg
olaj 3 cl
pirospaprika
s
Elksztse:
A lereszelt sajtot a tejfllel, sval, kevs pirospaprikval egy lbasba tesszk s gyenge tzn, folytonos keverssel sr ppp fzzk. A tzrl levve belekeverjk a tojssrgjt. A kenyrszeleteket megpirtjuk, majd az elksztett sajtkrmmel megkenjk. A hajszlvkonyra szeletelt bacon szalonnt egy kevs olajban kiss megstjk. Mindegyik sajtos kenyrre tesznk belle. Forr stbe tesszk s 1-2 perc alatt jl tmelegtjk.
Amerikai sajtos-gymlcss pulykamell toaston
pulykamell 40 dkg
vaj 8 dkg
liszt 3 dkg
Pirts kenyr 4 szelet
anansz 4 karika
Pannnia sajt 10 dkg
gymbr
rlt fehr bors, s
Elksztse:
A pulykamellbl ngy egyforma szeletet vgunk, kiss kiverjk, megszzuk, meghintjk egy kevs rlt fehr borssal s lisztbe mrtjuk. Serpenyben vajat hevtnk s megstjk benne a hsszeleteket. A pirts kenyereket vkonyan megkenjk vajjal, rhelyezzk a hst, meghintjk reszelt gymbrrel, majd a tetejre tesznk egy-egy ananszkarikt. Mindegyik kenyrszeletet bebortjuk egy-egy sajtszelettel s a stben addig stjk, amg a sajt megolvad a tetejn.
Angol sajtpogcsa
zsemlemorzsa 30 dkg
Pannnia sajt 25 dkg
vaj 15 dkg
tojssrgja 6 db
olaj 2 dl
pirospaprika
gymbr
s
Elksztse:
25 dkg szitlt zsemlemorzst 20 dkg reszelt Pannnia sajttal, vajjal s 4 db tojssrgjval jl sszekevernk. Sval, reszelt gymbrrel, egy kevs desnemes pirospaprikval fszerezzk s jl sszedolgozzuk. Ezutn lapos korongokat formlunk belle. Elhabart tojssrgjban s zsemlemorzsban megforgatjuk, forr olajban megstjk. Mindegyik pogcsa tetejre reszelt Pannnia sajtot tesznk s elmelegtett stbe tve egy-kt perc alatt rstjk. Frissen, forrn knljuk.
Avignoni fstlt sajtos kposzts felfjt
fejes kposzta 1 kg
Karavn sajt 20 dkg
tojs 4 db
vaj 12 dkg
liszt 10 dkg
tejfl 2 dl
rlt bors, s
Elksztse:
A kls leveleitl megtiszttott fejes kposzta torzsjt eltvoltjuk s ss vzben puhra fzzk. A fzvzbl kivesszk, jl lecsurgatjuk s ttrjk, vagy turmixgppel ppestjk. Az ttrt kposztt kevertlba tesszk, hozzkeverjk a tojsok srgjt, 8 dkg olvasztott vajat, 8 dkg lisztet s 5 dkg reszelt Karavn sajtot. Sval, rlt borssal zestjk s jl sszekeverjk. Vgl vatosan hozzadjuk a tojshabot. Megfelel nagysg formt kikennk vajjal, megszrjuk liszttel s az elksztett keverkkel hromnegyedig megtltjk. A formt vzzel telt ednybe lltjuk s lefedve kb. 50 percig gzljk a stben. Amikor elkszlt, tlra bortjuk, olvasztott vajjal s tejfllel lentjk s meghintjk a megmaradt reszelt sajttal.
Bzeli szalonns sajtleves
csszrszalonna 10 dkg
zsr 3 dkg
liszt 4 dkg
hsleveskocka 2 db
vrshagyma 10 dkg
zldpetrezselyem 2 cs.
vrsbor 3 dl
Karavn sajt 12 dkg
rlt fehr bors, s
Elksztse:
A csszrszalonnt apr kockkra vgjuk s kevs zsron megpirtjuk. Szrkanllal kiemeljk a szalonnakockkat, a vissza-maradt zsrban elkeverjk a lisztet s vilgos rntst ksztnk. A hsleveskockkat 8 dl vzzel felengedjk, beletesszk az apr kockkra vgott vrshagymt, a zldpetrezselyem felt, majd 15-20 percig forraljuk. Ezutn a rntssal besrtjk s 4-5 percig tovbb fzzk. Finom szrn keresztl tszrjk, ismt felforraljuk, belekeverjk a pirtott csszrszalonnt, a zldpetrezselyem msik felt s a vrsbort. Sval, rlt fehr borssal zestjk. A reszelt Karavn sajtot kzvetlenl tlals eltt keverjk a forr levesbe.
Belga rakott csirke
burgonya 80 dkg
vaj 5 dkg
csirke 1,2 kg
paradicsom 20 dkg
zldpetrezselyem 1 cs.
hsleves 2-3 dl
Pannnia sajt 15 dkg
tejszn 1 dl
rlt fehr bors, s
Elksztse:
Ennek az telnek az a klnlegessge, hogy minden anyagot nyersen tesznk az ednybe, lgmentesen lezrjuk, gy az zek, aromk megmaradnak s klnlegesen j z telt nyernk. Egy tzll tlat alaposan kikennk vajjal, majd az aljra egy sor burgonyakarikt rakunk. Erre szrjuk a vkony szeletekre vgott prhagymt. Kiss megszzuk, kevs rlt fehr borssal meghintjk. Ezutn a beszott csirkedarabok jnnek, amelyekre ismt burgonyakarikkat tesznk. Karikkra szelt paradicsom s aprra vgott zldpetrezselyem kvetkezik, majd ismt csirke s prhagyma. Vgl burgonyval zrjuk a sort, amelyre vajdarabkkat tesznk. Rntjk a hslevest, aluflival lezrjuk s kzepes hmrsklet stben kb. 1 rt proljuk. Ezutn a flit eltvoltjuk, gazdagon meghintjk reszelt Pannnia sajttal s meglocsoljuk egy kevs tejsznnel. Visszatesszk a forr stbe s addig stjk, ameddig a sajt teljesen megolvad a tetejn.
Bolognai spagetti
spagetti 40 dkg
vaj 8 dkg
fstlt szalonna 5 dkg
zeller 10 dkg
srgarpa 10 dkg
marhahs 20 dkg
fstlt kolbsz 15 dkg
vrshagyma 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
zldpetrezselyem 1/2 cs.
paradicsompr 15 dkg
Pannnia sajt 15 dkg
kakukkf
rlt bors, s
Elksztse:
A spagettit kifzzk, leszrjk s kevs olvasztott vajjal sszekeverjk. A fstlt szalonnt, a zellert s a srgarpt apr kockra vgjuk. A sovny marhahst s a fstlt kolbszt kislyuk darln ledarljuk. A fstlt szalonnt vegesre pirtjuk, majd a felaprtott vrshagymval s 4-5 dkg vajjal tovbb stjk. Beletesszk az sszevgott zldsgeket s a zzott fokhagymt, nhny percig egytt pirtjuk, majd belekeverjk a darlt kolbszt s a marhahst. Sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel, kakukkfvel fszerezzk. Amikor a hs puhra proldott, hozzadjuk a paradicsomprt s gyakori kevers mellett, mrskelt tzn kszre fzzk. Kzben a spagettit a stben jl tforrstjuk. Amikor mr j meleg, egy tlra ntjk s a tetejre halmozzuk a paradicsomos ragut. Gazdagon megszrjuk reszelt Pannnia sajttal s azonnal tlaljuk.
Fond finom fszerekkel
vaj 5 dkg kmnyes reszelt Pannnia sajt 25 dkg
vrshagyma 8 dkg fehrbor 2 dl
gomba 25 dkg rlt bors, s
zldpetrezselyem 1 cs.
liszt 2 dkg
tejszn 2 dl
Elksztse:
Egy serpenyben vajat olvasztunk s beletesszk a finomra vgott vrshagymt. vegesre pirtjuk, ezutn hozzadjuk a megtiszttott, megmosott s vkonyra szeletelt gombt. Ers tzn megpirtjuk. Sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk. Amikor a gomba megpirult, a liszttel meghintjk, elkeverjk, rvid ideig tovbb stjk, majd hozzntjk a tejsznt. Simra, sr mrtss keverjk. Amikor felforrt, beletesszk a kmnyes reszelt sajtot s belentjk a bort. Mrskelt tzn addig fzzk, amg a sajt megolvad. ttrjk, belentjk a fond ednybe, s folyamatosan melegtve tlaljuk. A mrtogatshoz kis kockkra vgott friss francia kenyeret knlunk.
Francia tlttt paprika
zldpaprika 8 db
sertshs 30 dkg
vrshagyma 5 dkg
tojs 1 db
Tojs srga 1 db
zldpetrezselyem 1 csom
zsemlemorzsa 5 dkg
vaj 4 dkg
tejfl 2 dl
Pannnia sajt 16 dkg
s, trtt bors
Elksztse:
A megmosott zldpaprikt flbe vgjuk, maghzt eltvoltjuk, majd forrsban lv vzbe tesszk s nhny msodperc alatt leforrzzuk.
A sovny sertshst sszekeverjk a finomra vgott vrshagymval. Serpenybe tesszk s lland kevers kzben kiss lepirtjuk. Amikor kihlt, beletesznk 1 db tojst, sval, trtt borssal, finomra vgott zldpetrezselyemmel zestjk. Hozzadjuk a zsemlemorzst s jl sszekeverjk s ezzel a paprikt megtltjk. Tepsit vagy tzll tlat vajjal kikennk, a tlttt paprikkat sorban belehelyezzk.
A tejflt a tojssrgjval simra keverjk, gyengn megszzuk s a paprikkra ntjk. A paprikkat egy-egy sajtszelettel bebortjuk, kevs olvasztott vajjal meglocsoljuk s kzepes hmrsklet stbe tve kszre stjk.
Fstlt sajttal slt veronai burgonyagombc
burgonya 40 dkg
liszt 20 dkg
tojssrgja 3 db
Karavn sajt 20 dkg
vaj 3 dkg
paradicsompr 5 dkg
tejfl 3 dl
oregn
rlt fehr bors, s
Elksztse:
A megtiszttott s kockkra vgott burgonyt ss vzben megfzzk, leszrjk s ttrjk. Elkeverjk a liszttel, a tojsok srgjval s a lereszelt sajt negyedrszvel. Sval, rlt fehr borssal s oregnval fszerezzk. Ezutn sszegyrjuk, vizes kzzel di nagysg gombcokat formlunk belle s b, forrsban lv vzbe tesszk. Amikor feljnnek a vz tetejre, szrkanllal kiszedjk s jl lecspgtetjk ket. Egy tzll tlat kivajazunk, beletesszk a gombcokat, lentjk a paradicsomprvel elkevert tejfllel, megszrjuk a maradk reszelt Karavn sajttal, majd elmelegtett stben 10-15 percig stjk. Melegen tlaljuk.
| |