Gombs blszn Pannnia sajttal stve
blszn 60 dkg
olaj 8 cl
vrshagyma 5 dkg
gomba 15 dkg
zldpetrezselyem 1 cs.
liszt 3 dkg
tejszn 1 dl
Pannnia sajt 15 dkg
mustr
rlt bors, s
Elksztse:
A hrtyjtl megtiszttott blsznt megszrjuk rlt borssal, vkonyan megkenjk mustrral, majd egy ednybe fektetjk s annyi olajat ntnk r, hogy ellepje. Htszekrnybe tesszk, s idnknt megforgatva 2-3 napon keresztl rleljk. Az gy elksztett blsznbl ngy egyforma szeletet vgunk, nagyon gyengn kiverjk s megszzuk. Kevs forr olajban angolosan kistjk. A visszamaradt olajban a kis kockkra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a vkonyra felszeletelt gombt, sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk s lepirtjuk. Kevs liszttel megszrjuk, kis ideig tovbb pirtjuk. A tejsznt hozzntve addig keverjk, amg krmszerv vlik, majd levesszk a tzrl. A blsznszeleteket egy tepsibe fektetjk. Tetejkn egyenletesen elosztjuk a ragut, majd mindegyiket befedjk egy-egy sajtszelettel. Forr stben a sajt olvadsig stjk. Prolt rizzsel vagy petrezselymes vajas burgonyval tlaljuk.
Illatos fszeres csirke
csirke 1,2 kg bazsalikom
liszt 6 dkg s
olaj 8 cl
vrshagyma 12 dkg
paradicsompr 4 dkg
vargnya gomba 5 dkg
fehrbor 2-3 dl
zldpetrezselyem 1 cs.
tejfl 2 dl
sonka 8 dkg
Pannnia sajt 12 dkg
Elksztse:
A csirkt feldaraboljuk, megmossuk, szrazra itatjuk s beszzuk. Nhny percig llni hagyjuk, majd lisztbe mrtva kevs olajban pirosra stjk. A megslt csirkedarabokat egy tzll tlban szpen sorba rakjuk. A visszamaradt olajban megpirtjuk a finomra vgott vrs-hagymt, beletesszk a paradicsomprt s jl tforrstjuk. Bazsalikommal, vgott zldpetrezselyemmel, felaprtott vargnya gombval fszerezzk s fehrborral felengedjk. Amikor felforrt, a csirkre ntjk s aluflival letakarva, a stben puhra proljuk. Mikor a csirke megpuhult, a flit levesszk s rntjk az aprra vgott sonkval s reszelt sajttal elkevert tejflt. Visszatesszk a stbe s addig stjk, ameddig a tejfl tforrsodik s a sajt megolvad. Prolt rizzsel knljuk.
Karavn sajtos rakott makarni virslivel
makarni 40 dkg
virsli 20 dkg
zsr 8 dkg
pirospaprika 3 g
tejfl 3 dl
tojs 2 db
Karavn sajt 15 dkg
rlt bors, s
Elksztse:
A makarnit enyhn ss vzben megfzzk, leszrjk, langyos vzzel lebltjk s lecsepegtetjk. A virslit karikkra vgjuk, kevs felhevtett zsrban tpirtjuk s a tzrl levve csipetnyi pirospaprikval elkeverjk. A tejflt kevertlba tesszk, hozzadjuk az egsz tojsokat, sval, rlt borssal zestjk, majd habvervel simra keverjk. Egy tepsit vagy tzll tlat kikennk zsrral, beletertjk a makarni felt, rtesszk a virslit, megszrjuk a reszelt sajt felvel s befedjk a maradk makarnival. A tojssal elkevert tejflt a tszta felletn egyenletesen elkenjk. Rszrjuk a megmaradt reszelt sajtot s mrskelten forr stben ropogs pirosra stjk. Azonnal tlaljuk, frissen a legfinomabb.
Mediterrn rntott csirke
csirke 1,2 kg
olaj 3 dl
citrom 1/2 db
zldpetrezselyem 1/2 cs.
liszt 10 dkg
tojs 2 db
Pannnia sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
rlt bors, s
Elksztse:
Zomncozott vagy porcelnednybe olajat tesznk, citromlvel sszekeverjk, majd sval, rlt borssal, aprra vgott zld-petrezselyemmel fszerezzk. Beletesszk a feldarabolt csirkt s htszekrnyben 4-5 rn keresztl rleljk. Nhnyszor megforgatjuk, hogy a pcl mindenhol egyformn rje. Miutn a pclbl kiemeltk, lecspgtetjk, lisztbe, felvert tojsba s 10 dkg reszelt Pannnia sajttal sszekevert zsemle-morzsba bundzzuk. Felhevtett olajban, mrskelt tzn, lefedve kszre stjk. Kretnek slt hasbburgonyt adunk hozz.
Pannnia sajttal prolt bazsalikomos csirke
csirke 1,2 kg
zsr 8 dkg
liszt 5 dkg
vrshagyma 12 dkg
paradicsompr 3 dkg
fehrbor 2 dl
Pannnia sajt 12 dkg
sonka 10 dkg
tejfl 2 dl
bazsalikom
s
Elksztse:
A csirkt feldaraboljuk s megszzuk. Egy serpenyben kevs zsrt hevtnk, a lisztbe forgatott csirkedarabokat szp pirosra stjk, majd egy mlyebb tzll tlba helyezzk. A visszamaradt zsrban a finomra vgott vrshagymt megpirtjuk, hozzkeverjk a paradicsomprt, majd a fehrborral s egy kevs vzzel felengedjk. Megszzuk s trt bazsalikommal fszerezzk. Nhny percig forraljuk, majd a csirkre ntjk. Fedvel letakarva, mrskelt tzn addig proljuk, ameddig a csirke megpuhul. Rszrjuk az apr kockkra vgott Pannnia sajtot s sonkt, hozzntjk a tejflt s 2-3 percig forraljuk. Prolt rizzsel s fejes saltval tlaljuk.
Pannnia sajttal slt sertsborda gombval
sertskaraj 60 dkg
zsr 5 dkg
liszt 3 dkg
gomba 15 dkg
zldpetrezselyem 1 cs.
vaj 3 dkg
Pannnia sajt 12 dkg
rlt fehr bors, s
Elksztse:
A sertskarajt felszeleteljk, a szeleteket kiss kiverjk, megszzuk s rlt fehr borssal meghintjk. Serpenyben kevs zsrt hevtnk s a lisztbe mrtott hsszeleteket pirosra stjk. A gombt megtiszttjuk, megmossuk s vkonyra szeleteljk. A hs stsbl visszamaradt zsrba tesszk s lepirtjuk. Sval, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk. A megsttt hsszeleteket vajjal kikent tzll tlba helyezzk. Elosztjuk rajtuk a pirtott gombt s mindegyiket egy-egy sajtszelettel betakarjuk. Forr stben kszre stjk. Kretnek vajas zldborst adunk mell.
Pannnia sajttal tlttt csirkemell
csirkemell 4 db
Pannnia sajt 12 dkg
vaj 6 dkg
liszt 5 dkg
tojs 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
olaj
s, szerecsendi
Elksztse:
A kicsontozott csirkemellrl a brt eltvoltjuk. Vkony pengj kssel a hs kzepbe beleszrunk s akkora reget vgunk benne, hogy tlthet legyen.
A sajtot lereszeljk s sszegyrjuk a vajjal. Sval s reszelt szerecsendival fszerezzk.
A sajtos tltelket elosztjuk ngy egyenl rszre s a csirkemelleket ezzel betltjk. A nylst hstvel vagy fogvjval betzzk. A hsszeleteket megszzuk, lisztbe, felvert tojsba, zsemlemorzsba bundzzuk. B, forr olajban megstjk. Vajas zldborsval, rizibizivel vagy burgonyaprvel tlaljuk.
Pulykamell velvel s sajttal stve
pulykamell 60 dkg
liszt 4 dkg
vaj 6 dkg
borjvel 20 dkg
vrshagyma 5 dkg
zldpetrezselyem 1 cs.
tojssrgja 2 db
Pannonia sajt 15 dkg
szerecsendi
pirospaprika
rlt fehr bors
rlt bors, s
Elksztse:
A pulykamellbl ngy egyforma szeletet vgunk, enyhn kiverjk s megszzuk. Meghintjk rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival, majd lisztbe mrtva, kevs felhevtett vajban pirosra stjk. A borj-, vagy sertsvelt hideg vzben ztatjuk, gy a felletn lv hrtyt knnyebben eltvolthatjuk. A hs stsbl visszamaradt vajban kevs finomra vgott, vagy lereszelt vrshagymt pirtunk. Hozzadjuk az aprra vgott velt, sval, rlt borssal, vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk s ers tzn, kevergetve megpirtjuk. A tzrl levve hozzkeverjk a tojsok srgit s a hsszeletek tetejn egyenletesen elosztjuk. Egy-egy szelet Pannnia sajttal befedjk, kevs pirospaprikval megszrjuk s elmelegtett stben megstjk. Rizibizivel, vagy gombs rizzsel knljuk.
Rntott sertskaraj olaszosan
vrshagyma 15 dkg
olaj 3 dl
paradicsom 40 dkg
paradicsompr 5 dkg
fehrbor 1 dl
sertskaraj 60 dkg
liszt 10 dkg
tojs 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
Pannnia sajt 15 dkg
Reszelt Pannnia sajt 10 dkg
kakukkf, rlt bors, s
Elksztse:
Az aprra vgott vrshagymt egy kevs olajban vegesre pirtjuk, beletesszk a negyedekre vgott paradicsomot, sval, rlt borssal zestjk s megproljuk. Ezutn hozzadjuk a paradicsomprt, tforrstjuk s hozzntjk a bort. Kakukkfvel fszerezzk s fedvel letakarva 20-25 percig fzzk. Sr mrtst kapunk. A karajszeleteket kiverjk, lisztbe, tojsba s zsemlemorzsval elkevert reszelt sajtba bundzzuk. B, forr olajban kistjk. Lapos tzll tlba tesszk a megsttt hsszeleteket. Mindegyikre egy szelet sajtot helyeznk s meglocsoljuk a mrtssal. jra sajt, majd mrts kvetkezik. Tetejt megszrjuk reszelt sajttal s elmelegtett stben jl tstjk.
Rozmaringos csirkemell sajttal stve
csirke 1,2 kg
olaj 8 cl
vrshagyma 15 dkg
paradicsompr 5 dkg
fehrbor 3 dl
liszt 5 dkg
gomba 12 dkg
Pannnia sajt 15 dkg
babrlevl
rozmaring
rlt bors, s
Elksztse:
A csirkt feldaraboljuk, megszzuk s egy kevs rlt borssal bedrzsljk. Nhny percig letakarva llni hagyjuk. Felhevtett olajban az aprra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a paradicsomprt, elkeverjk s kevs ideig tovbb pirtjuk. Fehrborral felengedjk, rozmaringgal fszerezzk s megszzuk. Kzben a csirkehs darabokat lisztbe forgatjuk, kevs olajban pirosra stjk, majd tszedjk a forrsban lv paradicsomos lbe. Babrlevelet tesznk hozz s fed alatt, gyenge tzn proljuk. A visszamaradt olajban megpirtjuk a vkony szeletekre vgott gombt s a prold hshoz keverjk. Amikor a hs megpuhult, megszrjuk reszelt sajttal s a stben addig stjk, amg a sajt rolvad. Sajtos spagettivel vagy makarnival tlaljuk.
Sajtos burgonyval tlttt sertsdagad
sertsdagad 80 dkg
vaj 8 dkg
vrshagyma 5 dkg
ftt burgonya 40 dkg
Kmnyes Gcseji csemege sajt 15 dkg
zsemlemorzsa 3 dkg
kmnymag
rlt bors, s
Elksztse:
Vajban kevs finomra vgott vrshagymt pirtunk s hozzadjuk a lereszelt ftt burgonyhoz. Sval, rlt borssal fszerezzk s belekeverjk az apr kockkra vgott kmnyes Gcseji csemege sajtot. Egy serpenyt vajjal kikennk, zsemle-morzsval meghintnk s szttertjk benne a burgonyt. Kevs vajat morzsolunk r, majd a stben megpirtjuk. A sertsdagadt vkony pengj, les kssel felszrjuk, gy, hogy tlthet legyen. A burgonyt beletltjk, a nylst bevarrjuk, vagy hstvel sszetzzk. A hst megszzuk, megszrjuk kmnymaggal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, majd tepsibe fektetjk s a stben szp pirosra stjk. Felszeleteljk s idnysaltkkal knljuk.
|