| Piros muffin
Hozzvalk:
30 dkg liszt
1 csomag stpor
1 citrom
2 tojssrgja
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1,5 dl tej
5 dkg ribizli
5 dkg mlna
5 dkg eper
Elkszts:
A lisztet sszekeverjk a stporral s a citrom reszelt hjjval. A tojssrgkat habosra keverjk a cukorral s a vajjal, majd hozzkeverjk a citrom kicsavart levt, vgl hozzadjuk a lisztes keverket s a gymlcsket. A masszt kivajazott muffinformkba tltjk, s elmelegtett stben, kzepes hfokon kb. 25 perc alatt megstjk.
J tvgyat hozz!
Elksztsi id: 60 perc
Kalriatartalom: ? kcal
Sznhidrttartalom: ? gramm
Zsrtartalom: ? gramm
Pirtott kkuszos muffin recept
Hozzvalk:
1 ½ cssze liszt
1 cssze kkuszreszelk
½ cssze cukor
1/3 cssze aprtott prklt mandula
1 ½ teskanl stpor
¾ teskanl narancshj
½ teskanl szdabikarbna
¼ teskanl s
¾ cssze kkusztej*
2 tojs
¼ cssze olvasztott vaj
1 teskanl vanliakivonat
Elkszts:
A stt elmelegtjk 200 C-ra. A muffinformkat kivajazzuk. A kkuszreszelket serpenyben megpirtjuk.
A lisztet sszekeverjk a pirtott kkuszreszelkkel, a cukorral, a mandulval, a stporral, a narancshjjal, a szdabikarbnval s a sval. A kkusztejet a tojsokkal, a vajjal s a vanliakivonattal simra keverjk, majd kis adagokban hozzadjuk a lisztes keverket.
A tsztt az elksztett formkba tltjk, s kb. 15 percig stjk (tprba!)
Tancsok:
* a kkusztejet helyettesthetjk: 1 cssze tejet forraljunk fel 2 evkanl kkuszreszelkkel, majd hagyjuk kihlni s szrjk le.
n a mandult is megpirtom kicsit. :)
Pudingos muffin (12 db) recept
Hozzvalk:
35 dkg finomliszt
1 kiskanl stpor
1 mokkskanl szdabikarbona
1 csipet s
14 dkg kristlycukor
2 tojs
2 dl tej
15 dkg margarin
Tltelk:
1 cs puding
4 dl tej
3ek cukor
Elkszts:
A lisztet a stporral, a szdabikarbnval s a sval sszekeverjk ,majd a cukrot, a tojst, tejet s az olvasztott margarint is hozzkeverjk. Ezt flretesszk s elksztjk a pudingot
A kivajazott muffinstbe flig teszek masszt r egy teskanl pudingot, majd erre kerl mg a maradk massza , hogy tele legyen a mlyeds.
Elmelegtett stbe tegyk 180 fokon kb 18-20 perc.
Tancsok:
A maradk masszt a mlyeds szltl befel haladva tegyk r mert gy a puding nem fog elfolyni.
Elksztsi id: 35 perc
Zamatos alms muffin recept
Hozzvalk:
24 dkg liszt,
msfl kiskanl stpor,
1 mokkskanl fahj,
csipetnyi szerecsendi,
10 dkg barna cukor,
2 meghmozott, aprra vagdalt alma,
1 tojs,
2 dl tej,
5 dkg olvasztott vaj.
Elkszts:
A stt 200 fokra elmelegtjk, a muffinformk aljt olajjal kikenjk. A lisztet elkeverjk a stporral, a fahjjal s a szerecsendival. Kln ednyben sszekeverjk a tojst a tejjel, a megolvasztott vajjal, a cukorral s az almadarabkkkal. Ezutn belekeverjk a fszeres lisztet, s lazn, villval sszeforgatjuk a masszt, amg teljesen t nem nedvesedik. A tsztamasszt a formkba kanalazzuk, de csak a ktharmad rszig, mert megn sts kzben. 3-40 perc alatt kszre stjk, ezt a tsztt is lehet aprra vgott csokival, mazsolval, kandrozott narancshjjal is kombinlni. A barna cukor sem felttlenl kell bele, de ettl barnbb szne s rdekesebb ze lesz.
Trs muffin rteslisztbl recept
Hozzvalk:
1/2 cs. stpor
25 dkg rtesliszt
1,25 dl tejfl
2 db tojs
1/2 citrom reszelt hja
1/2 cs. vanlis cukor
15 dkg cukor
7,5 dkg margarin
10 dkg tr
7,5 dkg mazsola
picike s
Elkszts:
A margarint kikeverjk a cukorral, majd hozzadjuk a tbbi hozzvalt. tforgatjuk, s a kikent vagy kapszlizott muffinformkba adagoljuk(12 db)Elmelegtett stben 190 fokon kb. 25-30 percig stjk.
Trpusi Muffin recept
Hozzvalk:
15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1/2 csomag stpor, 2 tojs, 2 dl natr joghurt, 1 rett nagyobb bann, 5-6 ek kkuszreszelk, 1 citrom leve
Elkszts:
A vajat kikeverjk a cukorral, majd amikor mr krmes az llaga, beledolgozzuk a tojsokat is. Kzben egy bannt egy villval jl sszenyomkodunk, valamit a kkuszreszelket kvdarln porosra aprtjuk. A lisztet sszekeverjk a stporral.
A krmbe keverjk a bannt, a kkuszt is.
A lisztet s a joghurtot mr kanllal keverjk a krmbe vatosan. A vgn egy nagyobb citrom levt is belefacsarjuk.
A tsztt muffin stbe rakjuk (kapszlikban szebben mutat), s elmelegtett stben (180 fok) aranybarnra stjk.
Tancsok:
Ananszlvel is kszlhet!
Elksztsi id: 15 perc
Zldborss-sonks muffin recept
Hozzvalk:
50 dkg zldbors (25 dkg mlyhttt)
1 csokor ujhagyma
10 dkg ftt sonka
1 csokor petrezselyem
1 ek. olaj
s
bors
TSZTHOZ: 8 dkg vaj/margarin
30 dkg finomliszt
1 tasak stpor
s
rlt fehr bors
3 tojs
2,5 dl tej
5 dkg trappista sajt
Elkszts:
A borst lebltjk,lecsepegtetjk. A hagymkat zld szrukkal egytt felkarikzzuk.A sonkt aprra felkockzzuk.A petrezselymet lebltjk majd finomra vgjuk. Az olajat felforrostjuk megfonnyasztjuk benne a hagymt, rdobjuk a borst,nhny percig ers tzn pirtjuk.zls szerint szzuk,fed alatt 8-10 percig proljuk,levt elfzzk,vgl belekeverjk a petrezselymet s hagyjuk kihlni.
A tszthoz a vajat felolvasztjuk,hagyjuk langyosra hlni,egy rszvel vkonyan kikennk egy 12 csszs muffinformt vagy 12 alufoliatlkt.A stt elmelegtjk 200 fokra.A lisztet sszekeverjk a stporral,zls szerint sval s fehr borssal.Hozzadjuk a tojsokat,aprnknt a tejet,a maradk olvasztott vajat.Aztn belereszeljk a sajtot,vgl lazn belekeverjk a prolt zldsget.Arnyosan elosztva a formba simtjuk ugy, hogy az legfeljebb a csszk peremig rjen s kzps bordamagassgon 40-45 percig stjk.A pirosra slt muffinokat 5 percig pihentetjk a formban,aztn mg 5 percig hagyjuk hlni a rcson.
Tancsok:
Hsok kretnek knlhatjuk de nmagban is nagyon finom.
Elksztsi id: 60 perc
Tovbbi receptek>>
| |